avatar uživatele

Jolinar

off
Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
trofej
trofej
trofej
trofej
trofej
trofej
Osobní profil

Titulky překládám od července 2012, od září toho roku pak působím hlavně na webu www.neXtWeek.cz po boku Araziela, Clear, Miki226 a dalších skvělých překladatelů.

Můj překladatelský podíl najdete hlavně u seriálů 666 Park Avenue, Almost Human, Continuum, Crossing Lines, House of Cards, Les Revenants a Orange Is the New Black, ale i u dalších. Přeložila jsem i několik filmů.

Jsem opravdu hodně zatížená na sci-fi, a jak je asi patrné z mého nicku, mou srdeční záležitostí je Stargate (Hvězdná brána, chcete-li). Na tomto seriálu jsem vyrostla a na rozdíl od jiných seriálů se mi nikdy neokouká. Všechny epizody SG1 i SGA znám nazpaměť i pozpátku a kdykoliv mi to vyjde, podívám se na Stargate i v televizi.
Tolik k mé úchylce.

Mám samozřejmě i jiné oblíbené seriály. V první řadě figuruje samozřejmě sci-fi - kromě Stargate si neumím život představit např. bez Star Treku nebo britského kultu jménem Doctor Who. Dále jsou to samozřejmě všechny seriály, které překládám, a klasiky jako Game of Thrones, Dexter, Gilmore Girls atd.

Také mě občas chytne nostalgie a ráda si odpočinu u "archivnějších" seriálů, jako je JAG, MacGyver, Knight Rider apod. A mám i tzv. guilty pleasure, neboli "hříšné potěšení", protože sleduji i Glee :D
Snažím se mít široký záběr :)

Je o mně známo, že nehodnotím seriál po první epizodě. Leckdy ani po druhé a občas ani po třetí. Kdybych měla odepsat každý seriál, který mě nezaujal pilotem, zbyl by mi snad jen Dexter a Stargate :D Spousta seriálů má potenciál, jen se musí rozjet.

Pokud byste mi chtěli doporučit nějaký seriál (či film) na překlad, neváhejte mě kontaktovat.