avatar uživatele

Korálka

off
JménoKlára
Věk29 let — narozeniny slaví za 73 dní (Rak)
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Korálka
plakát
Čarodějky
13. ledna 2017
další názory k seriálu

Charmed ones

Jeden z mých nejoblíbenějších a taky prvních seriálů, co jsem viděla už jako malá holka na prvním stupni základní školy. Tehdy jsme si hráli, že jsme taky čarodějky a čarodějové. Zápasili o to, kdo bude kdo a hlavně kdo jakou bude mít schopnost a v neposlední řadě samozřejmě psali Knihu Stínů. Zrovna jsem dokončila maraton a mám všechny série zhlédnuté znovu, abych měla objektivní pohled.
A víte co? Pořád mě to hrozně baví!
Na první sérii jde poznat, že už je to nějakých pár let, co Čarodějky začali, ale to se každou sérií zlepšuje a později už vám to ani nepříjde.

Mě bavili jak díly s Prue, tak i s Paige. Dřív jsem Prue neměla ráda, teď se mi zase celkem líbila. Asi je to v každém období jinak. Neodvážím se pouštět do debaty kdo je lepší. Každý na to má svůj individuální pohled a obě určitě dali show kus ze sebe.

Mám moc ráda Lea a Piper, jako asi téměř každý. Krásný příběh, krásný konec po těch všech bojích a zklamáních. Byli úžasní. Ale abych byla objektivní, tak ze začátku ta jejich velká láska byla trochu urychlená. Pokud si vzpomínáte, nikdy se moc nepoznali. Začali si spolu románek a hned potom Leo odešel. Možná láska na první pohled, co já vím? :-)
Nechci kritizovat, jsem ráda, že to tak je.

K Pheobe se mi Cole moc líbil, ale asi nakonec dobře, že to dopadlo, jak to dopadlo. Pak se mi moc líbil Drake. Pokud si pamatujete, přišel jako učitel do školy magie. Démon, který si smluvil lidskost a měl poslední týden života. Týden, který obětovat aby ukázat Pheobe, že nesmí zanevřít na lásku.
A i když Cupida jsme si moc neužili, moc se mi k sobě hodili.

Paige si moc dobrých chlapů neužila, ale nakonec také dostala jednoho skvělého. Já její postavu ani neviděla tolik jako někoho, kdo hledá lásku jako někoho, kdo je sebevědomí jako individuál a umí se o sebe postarat.

Sestry se mi líbili všechny, během těch let se hodně měnili, ale vždy se doplňovali. Když si ale musím vybrat tak stálice Piper a Pheobe.
A abych nezapoměla, hrozně se mi líbila série s Chrisem. Ze začátku byl trochu podivín, ale byl super a děj byl díky němu pro mě hodně zajímavý.
A ze záporáku určitě Barbas, ten byl prostě bombový. Kdo z nás se něčeho nebojí, že?
Nejotravnější postavu seriálu korunuji inspektorku Sheridenovou.

Jedna chyba mi utkvěla v paměti a to ta, že když se čarodějky vrátili v čase k babičce Penny zrovna v jejích květinových letech, když byla ještě mladá.. viděli jsme, že se znala s Leem. Později ale, když Piper cestuje do minulosti, kde už Penny byla babičkou malých čarodějek, Lea nepozná.
Ale já jim to odpouštím :-) jen zajímavost..

Je tu toho spoustu, ale myslím, že ty nejdiskutovanější otázky jsem probrala, takže jdu hodnotit a pokud jste seriál ještě neviděli, tak přeji příjemnou podívanou! :-)

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Lovci duchů
3. června 2013
další názory k seriálu

You Son of a Bitch!

Nepamatuju se, proč jsem se na Supernatural začala dívat. Měl v tu dobu už asi 5-6 sérii, takže se teď sama divím, co mě donutilo s tím začít.Každopádně hned první díl mě dostal! Velmi rychle jsem vše dohnala.

První série byla naprosto nejlepší. Myslím si, že je to taky díky tomu, že byla nejjednodušší. Žádné složité dějové linie. V první sérii nám teprv ukazovali, co všechno je možné a jak si s tím Winchesterovi poradí. Je ale jasné, že představování příšerek nevystačí napořád. Nevadí, i další série a složitější dějové linky mě stále baví.

U tohoto serálu se zasměju častokrát víc, než u těch komediálních. Postavy jsou vtipné. Každá z nich už má za 8 sérii spoustu svých hlášek. S příchodem Casstiela se to ještě zlepšilo. Ten chlap je božský, doslova. I když téma andělé, samo o sobě, mi ze začátku nesedlo, Cass je skvělý a jeho nechápavost k lidským zvykům mě nepřestane bavit.

Líbí se mi, že v seriálu není mnoho vztahů. Jistě, časem sem a tam nějaké byly, ale vždy zůstává nejdůležitější záchrana světa a v první řadě rodina. To je to, co se mi nejvíce líbí. Vztah Sama a Deana. Ať je to zrovna jakkoliv, vždy budou rodina.

Můj oblíbenec je Dean, ne ale kvůli svému vzhledu, ale kvůli své POVAZE. Je vtipný, nenažraný, odvážný a vůči své rodinně neskutečně ochranářský a obětavý.
Další plus jsou záporáci. Moji favoriti jsou Žlutoočko, Lucifer a samozřejmě Crowly.

Supernatural je jednoduše srdcovka, (stejně tak jako rekapitulace s Carry on My WayWard Son) mohla bych o něm psát mnohem dýl, ale každý kdo ho sleduje, ví sám. Už se těším na další sérii. :-)

71 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
76 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 17 lidí
100 %
plakát
Gilmorova děvčata
13. května 2013
další názory k seriálu

In omnia paratus

Patří rozhodně mezi mé nejoblíbenější seriály. Vztah Lorelai a Rory je úžasný. Víc než matka s dcerou jsou pro sebe nejlepšími kamarádkami. Jejich konverzace a argumentování jsou nepřekonatelné. Často musím dávat dobrý pozor, abych správně pochytila všechny vtipy, které říkájí. A že jich je opravdu hodně. Líbí se mi jejich inteligentní humor.

Další velké plus je obsazení. Jak v komickém městečku Stars Hollow ( Kirk, Michel, Taylor nebo paní Kimová), tak v prostředí školy, kde rozhodně vede Paris. Víc se mi líbí prostředí vysoké školy. Celá redakce, koleje, Brigáda života a smrti. Také mě baví vztah děvčat k Emily a Richardovi. A také mužské obsazení je skvělé.

Nejraději jsem vždy měla Luka. Když se v seriálu objevil Jess strašně jsem si ho zamilovala a bylo mi líto, když Stars Hollow opustil. Potom ale přišel Logan a vše bylo zapomenuto. Logan je podle mě pro Rory "ten pravý" , jen škoda toho, jak to mezi nimi ukončili.


Nejlepší je ale vztah Gilmorových děvčat. Obě jsou nezávislé a vystačí si i bez mužů, ve všem společně. Lauren Graham a Alexis Bledel se k sobě neskutečně hodí. Rozhodně bych ráda zvládla víc , než 7 sérií. :)

55 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
55 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
100 %
plakát
Tajemství kruhu
24. dubna 2013
další názory k seriálu

The Secret Circle

Ze začátku mě bavil, líbil se mi nápad a byla jsem zvědavá jak to půjde dál. Jakmile se ale začal řešit tatínek Cassie, šlo to z kopce. (samotný Blackwell a černá magie se mi líbili)
Než se ale konečně ukázal, v jakékoli scéně, ve které se Cassie objevila, nemluvila o ničem jiném než o něm. Po pár dílech to bylo nadměrně otravné. O "kouzlech" nemá cenu ani mluvit. Pořád jsem si říkala, že se dodívám aspoň na celou sérii a skončím s klidným svědomím. Zrušení seriálu pro mě byla tedy dobrá zpráva.

Ke konci série se kvalita trochu zlepšila, když konečně upustili od teoretické části a představili Blackwella osobně, mnohem líp se na to koukalo. Bohužel ale, ani to seriál nezachránilo a zanechal po sobě už jen otevřený konec, který si můžeme domýšlet.

Samozřejmě zde byly i světlé chvilky, například Phoebe Tonkin nebo Chris Zylka. :-)

38 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
40 %
plakát
Arrow
26. března 2013
další názory k seriálu

Green Hood

Arrow jsem si naprosto zamilovala. Když jsem se začala dívat, měl právě 15 dílů, takže jsem mohla sledovat jak se mi chtělo. Teď musím týden čekat a nemůžu se dočkat.

Obsazení je podle mě dobré. Oliver je sympaticky, a co si budeme povídat, dobře se na něj dívá. Jeho parťák Diggle je taky skvělý, zvlášť je přesně něco, co Oliver potřebuje. Někdo, kdo ho usměrňuje a dává mu jiný úhel pohledu, zaráz je pro něj dobrý přítel. Představitelku Laurel mám ráda díky Supernatural. Navíc úplně zbožňuji postavu Felicity. Vždycky mě strašně rozesměje. Nedávno obsadili Coltona Haynese, což je pro mě příjemné překvapení... oblíbila jsem si ho už v Teen Wolf.

Strašně mě baví flashbacky. Baví mě pozorovat, co se vše dělo na ostrově, když byl Ollie pohřešovaný (nevím, jak jinak popsat tu situaci) a jsem zvědavá co se ještě dozvím. :-)

FINÁLE 1 SEZÓNY : Výborné. Strašně moc akce, překvapení a dokonce mě to i chvilkama dojímalo. Škoda Tommyho. Jsem zvědavá, jestli jeho smrt Laurel a Olivera sblíží nebo naopak odcizí. Tak teď už jen čekat na 2. sérii.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
90 %
plakát
Vlčí mládě
23. března 2013
další názory k seriálu

Stiles

Už ani nevím , jak jsem se k seriálu dostala. Téma vlkodlaci mi nic neříkalo, o to víc mě překvapilo, že jsem si ho zalíbila. Během pár týdnů jsem stihla obě dvě série a obě se mi líbili.

V druhé sérii je vidět veliký vývoj. Efekty, hudba, akce.. vše se od první série hodně propracovalo a nepůsobí to už tolik kýčovitě. Začali se navíc zapojovat nové problémy, což je u mě taky plus.

Nejvíc ze všeho se mi ale líbí Stiles! I další postavy mám ráda-Některé více, některé méňe, ale Stiles je prostě nejlepší. Pokaždé, když je na scéně se zasměju.Cokoliv vypustí z úst stojí za to. takže na něj se těším asi nejvíc. :-)

Nejmíň se mi líbí postava Alison. Na začátku celého seriálu se mi líbila, ale postupem času jsem si jí znelíbila, zvláště v druhé sérii, kdy mi přišlo, že si hraje na něco, co není.

Každopádně jsem zvědavá na 3. sérii a co vše si pro nás vymyslí.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Nešika
12. března 2013
další názory k seriálu

Awkward.

Tenhle seriál mě opravdu překvapil. Jsem ale ráda, že jsem se k němu tak trochu donutila.
Ze začátku jsem jej sledovala jen jako oddechovku, když jsem si vzpoměla. Postupem času jsem ho začala sledovat pravidelně a aktivněji. Sice nepatří mezi "top" , ale je vždy příjemné, se na něj podívat.
Vždy jsem se u něj dobře zabavila.

Poznámky a komentáře hlavní hrdinky Jenny jsou nejen vtipné, ale i trefné.
Musím ale říct, že nejvíc z celého seriálu mě baví Sadie! :-) Baví mě, jak vystupuje, jak se tváří, ale ze všeho nejvíc její "You're welcome".

Když se na Jennu dívám, opravdu rozumím, proč ji ostatní mají za outsidera. Její vystupování, styl oblékání, chování. Přitom například Tamara je podle mě její přesný opak. Ale zřejmě to tak má být, o tom ten seriál je, takže dobrá práce.

Awkward jsem si oblíbila a prozatím pokračuju ve sledování 3.série . :-)

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %
plakát
Buffy, přemožitelka upírů
10. března 2013
další názory k seriálu

Nezapomenutelná

Spolu s Čarodějkami seriál mého dětství. Pamatuji si, jak jsme si jako malí hráli na přemožitele a upíry. Posbírali si klacky a udělali z nich "kolíky" a vymýšleli si vlastní bojové chvaty. :-D

Ani nevím, co k Buffy napsat. Myslím, že takovou legendu není třeba příliš popisovat. Každý si najde svého hrdinu. Hlavní neporazitelná hrdinka, kterou každý obdivuje. Její věrná kamarádka, která se později stane závislá na magii. Vtipný a trochu zbytečný nejlepší přítel. Ochranitelský učitel i školní fiflenka. Později i mladší sestra a hodně dalších oblíbených postav.

Angel a Buffy byli pro mě skvělá dvojice. Jako malá jsem ho naprosto zbožnovala a byla jsem naštvaná, když v seriálu skončil. Ti dva si byli prostě souzení, to co měli, byla opravdová láska. I Spike se mi ale později líbil, něco na něm bylo.

Co říct, Buffy zná asi každý. I já si ji jednou za čas vždy pustím a asi mě to nikdy nepřestane bavit :-)

63 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
63 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
90 %
plakát
The Lying Game
9. března 2013
další názory k seriálu

The Lying Game

Hodně lidí říká, že rozdíl mezi Sutton a Emmou nepoznají. Nevím čím to, ale mně se ještě nestalo, že bych si je spletla. Navíc nemyslím, že jedna je naprosto hodná, druhá naprosto zlá. I Sutton umí projevit emoce a čím dál více jde vidět, že není vůbec taková, jaká se zdála na začátku.

Dějová linie je zajímavá, ale hodně rychle se vše dozvídáme, takže jsem zvědavá, jak to půjde dál, když už teď víme(asi)všechna tajemství.

Z dvojčat mám raději Emmu, ale ani Sutton mi nevadí. Její sestra Laurel je opravdu skvělá, kdo by nebral takovou sestru. Mads je taky fajn, akorát mi příjde taková příliš naivní. Alaca jsem zezačátku neměla vůbec ráda, ale teď je mi čímdál sympatičtější.

K Emmě rozhodně Thayer. Ten kluk je strašný sympaťák. Dřív jsem fandila Ethanovi, ale to se přibývajícími díly mění.
FINALE: tak víc mě už překvapit nemohli ! :-D naprosto mi vyvrátili naději, že by Emma skončila s Thayerem. No ale udělali to zajímavé, to zase jo. Ikdyž nechápu motiv, ten kluk je čistě psychopat. Na druhou stranu nemusí byt vše, jak to vypadá na první pohled. O čem nás už mnohokrát přesvědčili, tak uvidíme. :-)

56 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
56 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
90 %