avatar uživatele

Lethania

off
JménoEliška
Věk
BydlištěKostelec nad Orlicí
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Lethania
plakát
Black Lagoon
6. listopadu 2014
další názory k seriálu

Revy to jistí

Roanapura - na první pohled poklidné přímořské městečko v Jihočinském moři, není tím, za co se vydává.

Hlavní hrdina, Rokuro ’Rock’ Okajima, zaměstnanec firmy Asahi Industries se dostává do velkého problému, když ho unese tříčlenná posádka torpédového člunu Black Lagoon, protože mu byl svěřen disk s hodnotným tajnými informacemi. Rock se domnívá, že ho jeho nenáviděný šéf zachrání z rukou pirátů, ale jeho šéf se ho zřekne a najímá bandu nájemných žoldáků, aby ziskali disk zpět...

Rock se nakonec přidává k Black Lagoonu, a tím začíná i jeho příběh. Tento japonský mužíček je mi od prvniho do posledního dílu velice nesympatický, takže jsem ho začala i nenávidět. Rock, který doposud žil normální život a měl normální práci, zjištuje šokující pravdu o skutečném světě. Pomalu si začíná uvědomovat, že jeho optimistický pohled na svěť se začíná rozpadat, když se setkává s jihoamerickými neofašisty, hongongskou triádou, polovojenskou ruskou mafií Hotel Moskva a zkorumpovanými politiky s policíí. Myslela jsem si, ze z města uteče, ale on z nějakých nepochopitelných důvodů zůstává a společně s Black Lagoonem čelí samotné Smrti.

Za druhou barikádou pomyslných stran se nachází člen Black Lagoonu Revy, která je považována za jednu ze tří nejděsivějších žen na světě, díku jejíme umění zacházet se zbraněmi. Právě díky tomu se jí začalo říkat ’Dvouruká', protože používá dvě pistole. Tato tvrďačka si mě podmanila svými sarkastickými a trefnými poznámka, morbidním humorem a krvavou minulostí. Kdyby nebylo jí, anime by ztratilo to ’něco’, co mu propůjčuje jedinečnost.

Toto anime zdařile sabotuje spisovnovné výrazy a rozhodně neplítvá vulgárními slovy, které se dokonale hodí pro tento druh anime.

Doporučuji!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Bleach
6. listopadu 2014
další názory k seriálu

Zrzavý hrdina

Na toto anime jsem se začínala dívat před třemi lety, kdy ze mne ještě nebyl takový bláznivý otaku jako dnes.

Ichigův příběh mě zaujal už od prvního dílu a já jsem hltala každý díl. Samozřejmě že ani toto anime se neobešlo bez fillerů, ale nemyslím si, že by to něčemu vadilo. Ba naopak. Někdy je dobré se odtrhnout od hlavní dějové linie a zažít jiná dobrodružství a vidět i jiné nepřátele.

Příznávám se, že jsem nejprve měla obavy z toho, jestli u Blechu dokážu sedět celý den, protože už jen to číslo 366 mě natolik zděsilo a zároveň překvapilo, že jsem se musela nutit dlouhou dobu ke zhlédnutí, neboť jen málokteré anime podle mangy má více než 100 dílů (samozřejmě nepočítám Fairy Tail, Naruto nebo One Piece).

Jak už jsem psala výše, Bleach mě okamžitě vtáhnul do děje, ať už to bylo díky dlouhým zajímavým bojů na život a na smrt nebo úsměvnými až trapnými situacemi, kterých je v Blechu opravdu hodně. Prvních 100 dílů nebyla kvalita anime taková, na jakou jsem zvyklá, ale postupně se to zlepšilo, boje je stali více přehlednými (hlavně boj Aizen x Ichigo) a účesy více barevnými.

Nejvíce jsem si oblíbila účesy, protože se jich objevilo tolik, až jsem se divila, jak si to může autor mangy pamatovat.

Rozhodně se tedy jedná o originální příběh s originálními jmény a originálními schopnostmi, který velmi doporučuji.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
90 %