avatar uživatele

bary

off
JménoNemám
Věk
BydlištěAustralska buš
Twitter@bojim se litaní
Instagram
Facebookachnechcesemikopirovat.com
Poznámka
http://www.youtube.com/watch?v=9N5KyjM5v0c
Názory uživatele bary
plakát
Vychováni vlky
6. října 2020
další názory k seriálu

Raised by Tv

Náboženské drama kdy jdou po sobě dva tábory náboženských fanatiku a ateistů. Kdo nakonec vyhraje? Nikdo, no až na androidy. Po odpískání modré planety, čeká na lidstvo nový začátek na nové planetě. První dorazí dva androidi s lidskými embryi v tesco tašce. Sledovat tyhle dva androidy jak se snaží vychovat skupinku lidských bezbožníku je zábavné a povedené. Přitom zvládají řešit i svůj ,,vztah". Že by nový Adam a Eva? Mame tady zahradu a i had sedí. Serial má hodně odkazů na křesťanské náboženství až to nabádá k zamyšlení. Triky se povedli stejně jako bravurní herecké výkony (ano i androidi umí hrát). Co víc si přát. musím uznat že serial má hodně potenciálu do budoucna a pokut to tvůrci nezkazí máme tady další hitovou. Tak snad na lepší časy.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Emily in Paris
6. října 2020
další názory k seriálu

Emily in my Heart

Roztomilé, povedené, veselé ale i a otřepané. No, no a co!? I like it! Po první epizodě prakticky víte jakým směrem se hlavní představitelka vydá ale i přesto ji s radosti nesledujete od jedné pařížské ulice ke druhé. A prostředí Paříže je jedno z lákadel seriálu, kdy se Netflix nebojí otevřít peněženku a natáčet v autentických lokacích Paříže. Tvůrci se taky snažili obsadit do seriálů i herce francouzské národnosti a ono to vyšlo, sice ne na 100% ale snaha a vzhled se cení. Díky obsazení a lokacím se povedlo vyvolat povedenou atmosféru Alenky v říší Francouzů. Samozřejmě nesmíme zapomenout na povedené kostýmy jednotlivých postav, kterou jsou samostatnou epizodou samo o sobě. Už dlouho jsem neviděl tak ulízaný serial. Prostě happy time.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
The First
18. září 2018
další názory k seriálu

I hate you, because I ........

No tomu se říka kvalita a to jak po stránce herecké, scenáře i hudebně. Již dlouho mě nedokázal serial překvapit svojí ucelenou kavlitou. Puvodně jsem čekal že to bude něco ve stýlu dokumentu, misto toho tu máme v celku propracováné rodiné drama se špekou scifi. Nejvíce mě však překvapila dcera hlavního hrdiny která se musí poprat s umrtí blízkého v rodině a drogovou závíslostí. Sice trochu otřepané ale zahrané kvalitně a emocialně. Sean Penn se nám po dlouhe odmlce vrací na obrazovky v plné herecké formě, patrně odmlku strávil v posilovně. Tvurci si dali záležet i na ostatní charaktery až už jde o malou nebo vedlejší roli, působi uvěřitelně a realně. Pokud máte radí drama které se zaměřuje na charakterý lidí a důvody proč se tak chovají budete jako doma. U žádneho z 8 dílu jsem se nenudil a serial dokazal předvest emocialní jizdu na kterou z radostí nasednu znova.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Kazatel
16. července 2016
další názory k seriálu

Proto nechodím do kostela....

Tak jo musím se přiznat, že mě to moc nebralo. Celkem recenzentsky pozitivně branný preacher mě příliš nebavil. V první polovině pilotu mě napadlo co to sakra je a nuda. Původní představení jednotlivých lidí nelidi mi připadalo dost zmatené a krvavě šílené a některé dějové linky dost jednotvárné jako představení násilného manžela aby hlavní hrdina mohl do něčeho praštit a byt za hrdinu. Nakonec však dávalo vše v celku víc smysl, až se všechny postavy naposledy sešli společně v kostele. Obsazení vedlejších postav a hlavního hrdiny je v celku fajn, nevadil mi dokonce ulítlí Ir s alergii na slunce. Všechny postavy tak trochu zapadají do ulítlého pojetí seriálu, tady nic vyloženě neskřípe. Pilot nám ukázal i dost potrhlých a povedených rvaček, na které budete i s úsměvem zapomínat. Pilot mě každopádně dokázal nalákat na další sledování, ale obávám se, aby s tohoto ulítlého světa, který se nám pomalinku rýsuje, nevznikl šedý průměr. Zatím tedy hodnotím opatrně. Snad se pletu, nebylo by to poprvé.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
50 %
plakát
Stranger Things
16. července 2016
další názory k seriálu

Good Things

Good job Netflix. Good job. Už si nezapomínám kdy na posled mě seriál dokázal tak přilepit k obrazovce. Bez jídla a spánku jsem tak na jeden zátah shlédnul všech 8 dílu. Nutno dodat že každý stál zato. Tady se na hluchá místa a vatu nehraje. Snad proto má nevídaně jen 8 dílu. Nicméně to seriálu prospělo. Děj se žene kupředu a sledujete se zájmem každou minutu. Seriál si taky dokázal udržet a postupně budovat napětí. Každý díl končí napínavým zvratem, který donutí dívat se dále. Tedy až na poslední díl kde je sice vše řádně ukončeno, nicméně s velkou snahou navnadit na případné pokračovaní. Taky jsem nečekal v celku parádní herecké výkony zvlášť výběr dětských herců se povedl. Působí hodně sympatický, trochu připomínají mladší verzi geekovské party neohrabanců s Big Bang. Další skupinka se točí kolem zalaskovaných puberťáků s budoucí přemožitelkou upírů (nestvůr) v čele. Třetí skupině vládnou dospělci s Winonou Ryder, která starostlivošílenou matku hraje povedeně. Všechny 3. skupiny v průběhu děje přijdou na část dane hádanky, až se na konec společně sejdou k honu na strašáka bez tváře a záchrannou akci ala hledá se Willou. Výtku mám snad jen k poslednímu dílu, který mi přišel dost uspěchaný a ne úplně dotaženy do pompézního konce. Některé úmrtí postav mi přišli dost rychle a nevyužité, nežeby musel půl minuty sledovat jak člověka jí pes ale tohle je prostě škoda. Až si říkáte, že celá série měla mít původně víc dílů. Přesto všechno ale jen malá vada na kráse. Good job Netflix. Good job.

92 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 12 lidí
90 %
plakát
Satisfaction
20. července 2014
další názory k seriálu

satisfaction, Em I ?

Kdo by neměl rád americkou krasu ve své době dobře vypovídající film o americké kultuře, který ukázal, že americký sen není recept na štěstí. A je tady znova v seriálové podobě jen s jinou simpatyčtější rodinou a budhou s květinou co dokáže odpovědět na vše, co od života potřebujete. Ano je tady tvrdě pracující otec rodiny, kterého už nebaví pracovat 80 hodin týdně a byt mučen v málem prostoru se spoustou lidí a to bez klimatizace. Tak se logický naštve a provádí věci, které by chtěl udělat snad každý. Někdy je dobré zamyslet se nad svým životem a zjistit zda vám současný stav vyhovuje. Seriál vás k tomu přímo vybízí o to při několika příležitostech a potom je na vás zda to přijmete nebo se jen necháte bavit zábavným dějem. Pomyslnou třešničkou na tomhle rodinném dortu je školní vystoupení nejmladšího člena rodiny, které mě dokonale překvapilo a pobavilo, až jsem měl pocit stoupnout si vedle jejího otce, pleskat a hlasitě pískat ve stoje. Další dějové linky jsou taky podařené a dokážete se vcítit do každé postavy a pochopit jejich motivy, například proč manželka podvádí svého manžela nebo proč manžel podvádí svoji manželku. Ano máme tady recept na rodinné drama smíchaný s otázkou, co od života vlastně chceme. Kdo má na něco takového chuť nebo náladu může s odvahou zmáčknout play. S kytarou a ostrou upřímností hodně zábavy.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
plakát
Poslední loď
25. června 2014
další názory k seriálu

Last Hope

Ach ne ne ne! Tohle mělo být přece zábavné a chytré. Ne ne ne! Tohle je nuda a pro mě zklamání roku. Trailery vypadali na našlapanou podívanou a místo toho tady máme průměrné dialogy, nezajmavé postavy a dost nudný děj. Charisma kapitána poslední lodě je fuč a ani ostatní postavy se moc nepovedli. Zatím nemám ani moc pocit, že svět spěje k zániků a k vyhlazení nebezpečnou nemocí. Tohle se zase nepovedlo. Bohužel ani různé hrátky s kinetikou a výbuch nevypadají tak cool jak jsem čekal. Ach jo no nevadí snad někdy příště. Už se poohlížím po místě na záchranném člunu, protože mám pocit, že tahle loď půjde ke dnu. Nebo ne? Zázraky se přece ději, že ano?

52 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
26 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 23 lidí
40 %
plakát
Tyran
25. června 2014
další názory k seriálu

Firefly

Ty vole! Přesně tenhle výraz jsem si říkal po zhlédnutí pilotu. Už velmi dlouho jsem se takhle dobře nebavil a nehltal každou minutu a dialog, s kterým tvůrci vyrukovali. Pilot vás správné vrhne do děje, nic není vyloženě uspěchané ani příliš rozvláčné. Za necelou hodinu se seznamujeme z klasickou americko/pohodovou rodinkou střední třídy která se rozhodne vyrazit na svatbu svého příbuzného a o půl světa později se pro změnu seznamujeme s královskou rodinou v zasluněné zemi. V povedených fleshbackách z dětství se dozvíte, že bohatství a moc bylo vykoupeno duševním zdravím obou následníků trůnu. Jeden se chová doslova jako zbohatlé prase utržené z chlípného řetěze a druhý je pomalu chodící atomová bomba, která čeká na správný podmět k vybuchnutí, aby se tak nestalo raději v mládí uteče do Ameriky žít si svůj americký sen. Zvlášť mladší bratr, který je hlavní postavou seriálu vám na konci pilotu dokáže, že i mince z ryzího zlata má dvě strany. Už se těším, jak si s touhle postavou do budoucna pohrají tvůrci, protože potenciál je zde obrovský. Tvůrci se povedlo ukázat východní kulturu v celé její pokřivené kráse. Sme tedy svědky dost podivné kontroly panenství, útlaku místních podaných a dost drsného předškolního vyučování v pistolí v ruce. Do budoucna se můžeme těšit na politické souboje jak v rodině, tak s místními konkurenty o zdejší trůn nebo spíše o otočnou židli. Autoři se nezalekli ani homosexuální tematiky a bude zajmavé sledovat začínající pár jak se popere s východní kulturou. No zatím tento seriál velice překvapil. Kdo má rad nefalšované rodinné drama s velký D smíchané s bojem o moc bude hodně spokojen. Dialogy jsou jednoduché ale úderné a trefné. Děj vás nenudí a celistvost příběhu je na skvělé úrovní takže se jen tak neztratíte. Zatím velký palec nahoru a nemůžu se dočkat, co se přivalí příště.

82 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
73 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
80 %
plakát
Penny Dreadful
29. dubna 2014
další názory k seriálu

Scary penny

Hutná atmosféra z traileru se naštěstí přenesla i do první epizody očekávaného seriálu. Zvlášť první minuty se budete skrývat pod dekou a uvažovat zda se vyplatí večer chodit na záchod. Tento výlet vás totiž muže stát život. Tvůrcům se podařilo sehnat kvalitní obsazení, které se v televizi jen tak nevidí. Na herecké výkony si tedy moc stěžovat nemůžeme. Herci se do svých postav opřeli s chutí vaši oblíbené pizzy. Děj mi zatím připadá trochu jednoduchý a bez promyšlení vsadil na nalezení ztraceného potomka. No uvidíme, co se bude skrývat za dalším temným rohem. Díky této ztrátě začíná nábor podivných postav a večerních výletu do podzemí plné mrtvol a záhadných monster. Seznamujeme se tak postupně s postarším bohatým mecenášem, jeho tajemnou pomocníci/čarodějníci, s americkým flakačem a neposlední řadě oblíbeným dr. Frankensteinem, který má velmi působivou scénu na konci pilotu. Úvodní díl se zaměřuje především na první tří zmíněné a můžete se samozřejmě těšit i na povedené dialogy mezi jednotlivými postavami. I přes působivý začátek ztrácí pilot postupně tempo i temnou atmosféru. Některé scény mi připadali nelogicky našroubované do děje, jakoby tvůrci v polovině pilotu věděli, že musí ukázat něco, co nás zase donutí skrývat se pod dekou. Díky tomu mi přišel první díl trochu roztržitý. Trochu mě zklamala postava čarodějky, sice charisma má na rozdávání a její dialogy jsou nejlepší, přesto jsem čekal víc ukázek čarodějných schopností. Snad někdy příště. Většinou se tady bojuje s pistoli v ruce a starým dobrým mečem. Co se povedlo nejvíce je atmosféra špinavého Londýna 19. století, která je znamenitá jak v kostýmech, parádních kulisách tak originálních monster, jednoduše za jedna. Musím přiznat, že jsem čekal více na druhou stranu seriál má našlápnuto k velmi zajmavé a strašidelné jízdě. Nemůžu se dočkat, až vyjede příště.

78 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
78 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
70 %
plakát
Zkažená úča
29. dubna 2014
další názory k seriálu

How Bad?

Bad. Ukázka zbytečného seriálu. Herecké výkony jsou pod televizním průměrem. S hlavní hrdinkou to sice nedopadlo tak špatně jak jsem čekal v některých scénách je sympatická potvora ale na Cami to nestačí, Di je pouze jedna. Ostatní postavy už tak výrazní nejsou a padají do zapomenutelného šedého průměru. Děj je povrchně hloupý stejně jako hlášky postav. Seriál je určen především velkým fandům filmu. Jedině fandové originálů přežijí půlhodinu bez větší ujmy. Ostatní vyhnout než se vaše vlasy zbarvi na blond a bude té si říkat o my God.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
30 %