avatar uživatele

Jasper

off
Jméno
Věk37 let (Rak)
Bydliště
Twitter@JasperCZ
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Jasper
plakát
Generation Kill
26. března 2009
další názory k seriálu

Hitman Two One, We're Oscar Mike.

Generation Kill je 7 dílná série z produkce HBO, která sleduje reportéra Evana Wrighta. Ten se přidal k jednotce 1st Reconnaissance Battalion (1. průzkumný prapor) a s vojáky prožije prvních 40 dní invaze do Iráku v roce 2003.

Velmi zajímavý seriál natočený podle skutečných událostí. Děj byl pravděpodobně zdramatizován a přizpůsoben seriálu, ale jedná se o vyprávění dojmů skutečného reportéra Evana Wrighta. Během cesty z Campu Matilda v Kuwaitu až do Bagdádu se vojáci potýkají se sebevražednými atentátníky, silnému odporu, republikánské gardě i neschopnosti ve vlastních řadách.

I když se jedná o americký seriál, tak z něj není cítit nějaký patriotismus či amerikanismus. Nejde o ódu na téma "Jak je US Army nejlepší". V seriálu jsou ukázány chyby, kterých se Američané dopustili, kritika vlády a další.

Spousta lidí vytýká seriálu málo akce a srovnává třeba s Band of Brothers. Avšak je třeba si uvědomit, že způsob vedení válek se za tu dobu celkem změnil. V Generation Kill akční scény samozřejmě jsou, ale velká část se soustředí také na konverzace mezi vojáky, popsání jejich problémů, pocitů atd.

Jedná se o skvělý a realisticky natočený seriál. Mimo probírání vážných otázek obsahuje také spoustu vtipných sekvencí, kdy například vojáci "przní" známé songy. Dále bych vyzdvihl sympatické hlavní postavy, solidní audiovizuální zpracování (až na některé scény s vrtulníky Apache) a velké množství vojenských termínů, sprostých slov a občasné celkem explicitní násilné scény. Vše dohromady dokresluje atmosféru seriálu. Některé role zahráli skuteční mariňáci a hráli tak v podstatě sami sebe.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
100 %
plakát
Jmenuju se Earl
25. března 2009
další názory k seriálu

Oh, snap!

Pohodový komediální seriál, ve kterém si autoři dělají srandu snad ze všeho a nebojí si vzít na paškál občany s handicapem, národnostní otázky a další ne zrovna "korektní" problémy... Tento celkem specifický humor nemusí sednout každému, ale pokud vám sedne, tak si jej nejspíše zamilujete.

V seriálu je velká spousta dobře napsaných hlavních i vedlejších postav. Nemusíte se bát o nějakou stereotypnost, jelikož tvůrci každou řadu pojali trochu jinak a není to komplet jen o plnění seznamu.

92 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
85 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 13 lidí
90 %
plakát
Battlestar Galactica
24. března 2009
další názory k seriálu

BSG

BSG podle mého názoru patří mezi to nejlepší v rámci seriálové sci-fi tvorby. Jedná se o "dospělejší" a temnější seriál, který se nedá moc srovnávat např. s SG-1 nebo SGA, což jsou sci-fi orientované více komediálním směrem.

Skvělý námět, děj, charaktery, zpracování, efekty i hudba. Za zmínku stojí také velmi propracované universum, které zahrnuje vlastní náboženství, zvyky, mytologii, filozofii atd...

Abych zbytečně nehýřil superlativy, tak uvedu nějaké záporné vlastnosti. Některé epizody jsou moc natahované a celkem "o ničem". Dále nebyly vyjasněny některé věci, které podle mého názoru měli dořešit.

88 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
100 %