avatar uživatele

DH15

off
JménoDita
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky DH15
plakát
2 $ocky
18. listopadu 2015
další názory k seriálu

Bývávalo

Tento seriál sleduju od první epizody a od tý doby se stal mojí srdcovkou. Nevybíravý a ostrý humor, který ťal do živého, byl vždycky hlavním tahounem celého seriálu. Prní dvě série šlapaly jak švýcarský hodinky - někdy se holkám nedařilo jindy ještě méně, ale pořád to mělo náboj. Třetí série ještě šla a čtvrtou už jsem dokoukala spíš z povinnosti. Kousavé vtipy se změnily spíš na výkřiky do tmy a člověk tak nějak pořád marně doufá, že se Max a Caroline podaří aspoň trochu odrazit ode dna, ale místo toho se zavrtají ještě hlouběji. A hlavně to začíná působit, jakoby vlastně ani uspět nechtěly a tudíž nevěrohodně (jasně má to být sitcom a reálnost není důležitá, ale měla by zde být aspoň trochu jakási uvěřitelnost). Konec čtvrté série vypadal slibně, ale začátek páté opět ve starých kolejích a beze změny.
Co mi asi nejvíc vadí, že dříve na sebe epizody navazovaly - konkrétní příhoda měla smysl pro vývoj celé série, ale nyní jsou to v podstatě oddělené příběhy, aby se něco dělo.
Ano, pořád je to nadprůměr, ale oproti původním 100% musím teď dát jen 80% a to ještě podmíněně s tím, jak dopadne 5. série.

89 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
78 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
80 %
plakát
Defiance
19. června 2015
další názory k seriálu

Mě to baví...

Defiance je často vytýkáno, že je směsí všeho možného, kopíruje jiné seriály, mimozemšťani jsou kříženci Star Wars a čehosi a příběh by bez toho byl obyčejný. Jenže... O kterém seriálu dneska můžeme s klidem říct, že je naprostý unikát a nic podobného tu předtím nebylo. Stejně tak masky (resp. mimozemské rasy)-pravda, že Star Trek apod. seriály nemam ve svém seriálovém deníčku, ale jsem velký fanoušek Star Wars a žádnou podobu tam nevidim. A i kdyby tak co?
Chci říct - uznávám, že jsou i lepší seriály a děj občas pokulhává, ale jako oddechovka mě jak obsahově tak vizuálně baví od první série.
Co bych, ale vytkla spíš než postranní příběhy (typu Alak/Chritie apod.), je snaha o politickou dramatizaci vždy ke konci sérií, tvářící se jakože zasahuje do hlavního děje, ale výsledek nijak neovlivní.
Přesto jsem se na 3. sérii těšila a upřímně mě začátek zklamal. Tedy úplný začátek vypadal slibně, ale po konci druhého dílu, jsem si akorát pomyslela cosi o vypořádání se s tím, když vám půlka obsazení dá výpověď.
Sečteno, podtrženo - k dokonalosti má daleko, ale pořád patří k tomu lepšímu, na co koukat.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
70 %
plakát
Bad Judge
10. června 2015
další názory k seriálu

Proti proudu

Nějak nechápu to nízké hodnocení. Já jsem se do Rebecy zamilovala na první pohled a nemohla jsem přestat klikat na "další díl", ale evidentně jsem jediná, kdo v tom vidí víc než jen další z mnoha komediálních seriálů.
Krom toho, že je to vtipný a chytrý, dovolím si tvrdit, že to odpovídá mnohem víc realitě než jakýkoliv jiný škrobený rádoby právnický seriál typu Suits, Law and Order atd. Byli jste se někdy podívat u soudu?? To byste teprve viděli komedii.
A že je hlavní představitelka trochu starší? Za to jedině tleskám - přesně proto jí věřím ten vyzrálý nadhled a sarkasmus a nějaká dvacítka by v této roli působila spíše rozpačitě. Nehledě na to, že i samotná herečka je mi sympatická a proč by i žena v pozdějším věku nemohla být duší i tělem rockerka.
Za mě výbornej seriál a opravdu mě mrzí, že zůstalo jen u první řady.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %
plakát
Nová holka
9. března 2015
další názory k seriálu

Tehdy a nyní

Ačkoliv seriál sleduji již od samotného začátku, hodnocení přidávám až nyní po 18. dílu 4. série a to zejména z toho důvodu, že jsem ve sledování měla více než roční pauzu.
Popravdě už si první dvě série moc nepamatuji, ale na co si vzpomínám, že jsem si dlouho nemohla zvyknout na Jessinu naivitu a afektovanost, díky čemuž mi většina epizod připadala trapných a hloupých a sledovat jsem je vydržela jenom díky čekání, jestli a jak se vyvine vztah Jess a Nicka.
Ke třetí sérii jsem se tedy vrátila po delší přestávce víceméně z nudy, protože už jsem neměla co jinýho sledovat a nelituju toho. Třetí a půlku čtvrté série jsem zhltla za jeden víkend a New Girl se tak zpátky zařadila mezi pravidelně sledovanou dávku seriálů.
Jess už není jenom bezhlavě pomatená holka, ale konečně dostala i jistou míru sebereflexe, což dělá seriál rázem koukatelnější a paradoxně i vtipnější. Postavy se pořád sice opětovně naházejí v bezvýchodných situacích a tak nějak se plácají ve svých životech, ale dělají to již s určitou dávkou vyspělosti a nadsázky, což dělá seriál uvěřitelnější, upřímnější a pro mě osobně více zábavný než v prvních dvou sériích, po kterých jsem hodnotila 60%.
Neaspiruje sice na klenot televizních obrazovek, ale je to příjemná oddechovka, ve které se čas od času najde i nějaké to životní moudro. Proto nyní vylepšuji na 80%.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Galavant
24. ledna 2015
další názory k seriálu

Rozhodně netradiční

Stejně tak jako mnoho jiných jsem tomuto seriálu mnoho šancí nedávala - po přečtení úvodního příběhu, jsem si spíš pomyslela něco o nutkání tvůrců být za každou cenu originální a po pravdě takový dojem jsem měla i po prvním dílu. Ale pustila jsem si další a další a další...a už se nemůžu dočkat pokračování. Seriál dokáže vždy překvapit přesně v místě, kde si myslíte, že dál už se nemusíte dívat, boří zažitá klišé a s divákem jedná na rovinu - např. hlavní hrdina má po náročném tréninku svalovou horečku atd.
Co mě tolik neuchvátilo, jsou písně. Texty sice originální a vtipné, ale že bych si je pamatovala déle než skončí, říct nemůžu. Tím spíš smekám před herci, jejichž pěvecké výkony jsou vynikající a neméně tak herecké.
Milou třešničkou na dortu, která se doufám v budoucnu stane pravidelností, jsou netradiční hvězdní hosté - Ricky Gervais a Weird Al se svých mini rolí chopili s přístupem sobě vlastním, tedy naprosto zapadajícím do konceptu seriálu.
Sečteno, podtrženo - originální, vtipné a chytré, a doufám, že tak nezůstane pouze u této minisérie.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Ospalá díra
22. ledna 2014
další názory k seriálu

WTF??!!

... s tímto výrazem jsem zůstala nemálo vteřin koukat na obrazovku po skončení 13. dílu, ale abych začala od začátku.
Na dramatický a hororový už vůbec seriály si příliš nepotrpím, a tak jsem k prvnímu dílu přistupovala spíš s tím, že aby se neřeklo, tak se podívám, co že se skrývá za tou opěvovanou novinkou a od tý doby každý týden netrpělivě očekávám pokračování.
Seriál táhne především skvělé obsazení neokoukanými herci, kteří si ale skvěle sedí, a kterým věřím každý slovo, což pro ústřední dvojici platí dvojnásob.
Zápletka není jenom o tom, aby jste se co nejvíc báli, ale kupodivu strach je až na druhém místě za touhou přijít tomu na kloub. Míra nechuťáren (useknutý hlavy, vykloubený cosi, hniloby) jsou dostatečně realistický a scary, ale naštěstí použity s mírou, aby nepřehlušovaly zápletku. Samozřejmě scény Crana vyrovnávající se s víc jak 200letým deficitem pokroku jsou zaručeným zdrojem pobavení a nadechnutím nad hladinou napjaté atmosféry.
Dávám 90%, neb těch 10% si nechám na příští sezonu, už jen kvůli konci této, kdy jsem si posledních 5 minut opakovala, že takhle to nemůže skončit... máme se na co těšit.

63 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
38 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
90 %
plakát
Nešika
6. října 2013
další názory k seriálu

Další romantický teen seriál?

Z věku teen už jsem dávno vyrostla a nikdy jsem ani moc neholdovala teenagerovským zamilovaným filmům apod., ale tento seriál má v sobě něco víc. Sice je zde pořád nesmyslné rozdělování na ty cool a loser, které by v reálu neobstálo, ale právě nadhled a sarkasmus hlavní hrdinky tomu dává ten správnej drive, a proto se na seriál vyplatí koukat. Jsou zde názory, že jde o dobrý seriál i přesto, že je z produkce MTV, ale já si myslím, že je tomu právě díky MTV a jejímu svéráznému přístupu, který se nebojí leckdy přímo kopnout do vosího hnízda. Pravda ne vždy jde o seriály intelektuálně na výši, ale nikdo nemůže říct, že jde seriály nudné a jaké už tu byly.
Nicméně zpátky k Awkward. Už si přesně nepamatuju, co se stalo v které sérii(resp. první a druhé), ale trochu jsem měla obavy z té třetí, jestli si stále dokáže udržet napětí a nesklouzne do romantického patosu, což se naštěstí nestalo a ačkoliv poslední zatím vysílaný díl s03e10 byl tak trochu předvídatelný, i přesto zasadil sémě nedočkavosti, jak se bude situace vyvíjet dál.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %