Adriana3442

off
JménoAdriana Frélichová
Věk31 let
BydlištěÚstecký kraj
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Adriana3442
plakát
Harrow
27. března 2021
další názory k seriálu

A tak jde to...

Když začnu pozitivy, je třeba říct, že Harrow je pohodička. Seriál je prostě zábavný pro každého, kdo má rád procedurálky. Rozhodně bych vyzdvihla herecké výkony, špatní herci se tam moc nenajdou. S tím souvisí i postavy, které jsou všechny tak nějak zajímavé, dobře napsané a uvěřitelné. A epizodní případy taky nejsou špatné, jako někdo, kdo viděl opravdu spoustu kriminálek, musím říct, že ne vždycky vím, kdo je vrah a jsem i občas překvapená nějakým zvratem, což už se mi, po tom množství krimi seriálů, děje hodně málo.

Než začnu vyjmenovávat pár nedostatků, které mě v seriálu trochu otravují, ráda bych řekla, že vcelku je to seriál nenáročný a zábavný. A jako oddechovku můžu fanouškům krimi seriálů doporučit.

Jedna taková negativní věc, která ovlivňuje můj zážitek je překvapivě Ioan Gruffudd. Abych pravdu řekla, na seriál jsem začala koukat kvůli němu. Oblíbila jsem si ho ve Forever (škoda, že ten zařízli, tam šlo podle mě o mnohem lepší seriálový kousek) a po jeho ukončení mě mile potěšilo, že Ioana budu moct vídat někde jinde. Aby mi nebylo špatně rozumět, herec je to dobrý, má ale jeden nešvar a to je jeho soucitný výraz, který v seriálu nasazuje co minutu. Znáte to, když si všimnete nějakého tiku na člověku a pak vás začne vytáčet? :D

Pak mám v seriálu ještě problém s průběžnou příběhovou linkou. Je to prostě trošku moc přitažené za vlasy. Takové bláznoviny jsou v seriálech většinou vidět až tak v páté sérii, kdy už tvůrci nevědí coby. Dá se to přežít, když nad tím člověk moc nepřemýšlí.

S tím zároveň souvisí i fakt, že ho pořád z práce nevyhodili. Neustále se tím v seriálu straší a řekněme si na rovinu, jak by asi mohli vyhodit patologa v seriálu o patologovi. Vzhledem k bláznivým příběhovým linkám hlavní postavy a jeho rodiny nadělal v práci tolik průserů, že už by dávno letěl. Vzhledem k výše uvedenému faktu, že jde o hlavní postavu víme, že to není moc pravděpodobné, tak proč to pořád omílají nevím. Mohli udělat nějakou kličku jako třeba v Castle (který se zná se starostou a tak má protekci) a nemuseli to řešit vůbec. Nebo by se to všechno vyřešilo, kdyby neměl tak šílené osobní příběhové linky.

Páčko a pěkné pokoukání všem.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Letopisy rodu Shannara
3. července 2018
další názory k seriálu

Možná pro mladší?

Shannara Chronicles má velký potenciál, příběh je zajímavý, postavy taky. Ani ty herecké výkony nejsou nějak extrémně špatné, zvlášť když vezmu v potaz věk některých protagonistů. Ale prostě se to nějak nepovedlo. Je to takové roztahané, naivní a pubertální. Trošku mi chybí víc stop z minulosti. Zatím tam v lese potkali jedno rezavé auto a pak teda došli na kraj města, ale to je všechno. To mi přijde trošku zvláštní a myslím, že by to bylo i zajímavé, vidět zbytky po minulosti. Prostě mě opravdu zajímalo, jak to dopadne, ale nebavilo mě to sledovat. Druhou (poslední) sérii jsem ani nezačala sledovat a myslím, že v budoucnu se to nezmění.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %
plakát
Instinct
3. dubna 2018
další názory k seriálu

Proč musí mít recenze název? Nikdy nevím, co sem napsat.

Normálně píšu názory na seriály až po více zhlédnutých epizodách, ale tady udělám výjimku. Třetí epizoda mě totiž tak pobavila, jako už dlouho nic.
Instinct je naprosto klasická kriminálka řadící se mezi Mentalist, Bones, Castle... Těch se vůbec tuhle sezónu urodilo více (Deception, Harrow). Což mě osobně potěšilo, protože přesně tohle je jeden z mých oblíbených žánrů. Takové ty oddechovky, žádný z nich nepatří mezi mé velké lásky, ale zábavnost se jim upřít nedá.
A Instinct se povedl. Herci jsou vybráni dobře, sedí do rolí i k sobě navzájem. Hrát i umí. Jen je to celé takové, no, průměrné. Rozhodně to neobsahuje ani jednu jedinou věc, která by mě překvapila, nebo jakkoli jinak vyčnívala.
Proč ale teda u dobrého ale průměrného seriálu cítím potřebu napsat názor po třetím díle? Jestli někdo, jako třeba já, koukal na Bones a pamatuje si díl https://www.serialzone.cz/serial/sberatele-kosti/epizody/zazracne-dite/ , musel být při sledování i stejně pobavený jako já. Případ samotný sice není stejný, ale oběť a scény s rodinou oběti? :D Na konci jsou dokonce na chlup stejné věty, jen je vyslovují jiné postavy, asi aby nás zmátli. Tohle určitě náhoda nebyla a ještě jsem nikdy neviděla, aby někdo takhle očividně ukradl zápletku jiného seriálu. No snížilo to hodnocení o deset procent.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
60 %
plakát
Mrtvý bod
26. února 2018
další názory k seriálu

A tak to hezky začalo...

První série tohoto seriálu byla dokonalá. Tajemství okolo Jane, okolo Kurta. Každý kousek děje byl promyšlený. Ale mám takový pocit, že plánovali akorát jednu sérii, protože druhá s každým dalším dílem pro mě klesala níž a níž. Všechno začalo být až moc překombinované. A u třetí série jsem vydržela jen začátek. Ta logiku děje a chování postav viděla jen z rychlíku.

1. série - 90%
2. série - 70%
3. série (jen začátek, třeba se to zlepšilo, ale já už koukat nevydržela) - 40%

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
60 %
plakát
Ďáblův sluha
28. září 2017
další názory k seriálu

Prostě tomu něco chybí

Reaper je jeden z těch seriálů, které vůbec nechápu. Podle popisu a podle recenzí by se mělo jednat o seriál, který si zamiluju. A pak se to prostě nestane. Vydržela jsem (a ano opravdu musím použít tenhle výraz) asi 5 dílů a to pravděpodobně proto, že bylo léto a nebylo na co koukat.

Nějak nevím. Někdo tady na stránkách zmínil v komentářích k jakémusi článku, že mu Reaper připomíná Psych. Protože jsem seriál už měla v oku, na základě tohohle komentáře jsem se do něj pustila. Musím říct, že tyhle dva seriály bych vůbec neporovnávala. Co vidím jako největší problém, to je Sam. Hlavní hrdina je permanentně ufňukaný. Ufňukaný kvůli práci, kterou dělá, kvůli tomu že je zavázaný ďáblu (to by se jako jediné dalo pochopit) a hlavně ufňukaný kvůli holce. A to poslední je opravdu k nevydržení. Jestli je to v pozdějších dílech lepší už nezjistím, protože dál to prostě nejde. Další problém jsou vtipy. Prostě vtipné mi to nepřijde. Vím, že je tam zrovna vtip, pochopím jeho podstatu, ale smích se nedostaví.

Většina lidí to tady označuje za oddechovku. Pro mě jedině kdybych to pustila a u toho šla vysávat.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
40 %
plakát
Scream Queens
3. ledna 2017
další názory k seriálu

Velký propad u druhé série

První série Scream Queens mě absolutně nadchla. Každý týden jsem se těšila na další díl. Povedlo se perfektně skloubit naprosto dementní chování postav s vtipem a napětím.
A pak přišla druhá série. A jak je zvykem u podobných šílených počinů, překombinovali to. Je to až moc šílené, postavy mi místo pobavení lezou na nervy. Hodně. Nemluvě o tom, že tak nějak všichni ví, kdo je vrah, včetně diváka, a nikdo s tím nic nedělá. A vtipné to prostě není, osmdesát procent scén je trapných.
No myslím, že se seriálem končím.

1. série - 90%
2. série - 30%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %
plakát
Hooten a Lady: Lovci pokladů
18. října 2016
další názory k seriálu

Nuda

Tenhle počin se ani jinak popsat nedá. Vydržela jsem to do 4. dílu v naději, že to bude lepší. Protože třeba hlášky fungují dobře a postava Hoota je zábavná. A to je všechno.
Je to tak podivně natočené. Nějak nechápu, kam scénáristé mířili. Vážně to myslet nemohli, protože to by museli být na drogách. Takže to asi mělo být vtipné. Ovšem tak vtipné, aby se to dalo nazvat komedií, to taky není.
Končím, mažu z watchlistu. Tohle se nedá použít ani jako pozadí při luxování, protože i na dálku způsobuje hluboký spánek.

71 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
57 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
40 %
plakát
Dokonalý podraz
18. ledna 2016
další názory k seriálu

Postavy!

Tenhle seriál to je moje láska! Neexistuje moc seriálů, které bych viděla víc jak jednou. Leverage bych ale mohla celé převyprávět. Od začátku až do konce, teda kromě jednoho dílu natočeného dokumentární kamerou (jediný, který se mi nelíbí). Ale to bude mojí nelibostí k dokumentárním kamerám (každý správný seriál musí mít alespoň jeden díl natočený jako dokument - proč?!).

Tak už dosti výlevů zamilovanosti k seriálu a frustrace nad opakovanými "hrozně originálními" nápady v seriálovém světě.

Hlavní předností Leverage jsou podle mě postavy a pak ještě taky postavy. Nevím, kterou bych nejvíc vyzdvihla. Všechny jsou napsané dokonale a hláškují až z toho bolí uši. Popisovat každou zvlášť nebudu, určitě bych nevěděla kdy přestat a jednalo by se o recenzi na dvacet stran. Každopádně i obsazení se myslím povedlo, každý se pro svou roli narodil (akorát ten Hardison má na ajťáka trošku velké břišáky).

Jak už někdo psal nabízí se srovnávání s Hustle, ale tohle je úplně něco jiného. Hlavně ne tak vážné a trošku přehnané. Což je pro mě pozitivum seriálu. Kdybych chtěla vidět, jak to chodí ve skutečném světě, jdu ven. Ale přesto děj neztrácí logičnost, stejně tak vývoj postav má logiku. Jednotlivé příběhy epizod jsou zajímavé a příběh který se táhne celou sérii (někdy i víc), taky vždycky potěší.

Seriál má podle mě jen dvě mínus. A to efekty a reklamu. Díky bohu, těch efektů tam není tolik. Ale pokud se tam nějaký objeví (viz bourající auto, 1. epizoda 2. série), stojí to za starou bačkoru. Ale co už, evidentně to nemělo velký rozpočet. Tím se dostáváme k druhému bodu. Ano pochopili jsme to, to auto je vážně úžasný, má skvělou navigaci, co sleduje aktuální dopravu a perfektně brzdí. Reklama je patrná už někde od druhé série. Po těch reklamách na auta nechápu, že nemají na efekty.

Jenže tahle dvě mínus, pro mě nejsou až tak podstatná. Nic to nemění na postavách, příběhu a hláškách, které budu sledovat a poslouchat s radostí zas a znova, dokud nás smrt nerozdělí.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Lovci stínů: Nástroje smrti
18. ledna 2016
další názory k seriálu

Tak na tohle jsem už stará

Jak říká nadpis, na tohle už jsem stará. Míra pubertálního chování je neúnosná. Kolik je tomu, kdo napsal scénář? Měla jsem z toho stejný pocit jako z The 100. Vůbec jsou si tyhle seriály takové podobné. Pochopitelně ne příběhem. Ale! Hlavní hrdinku nemůžu vystát, neumí hrát, každá její replika je hrozná pitomost a jestli bude ještě víc koulet očima, asi jí vypadnou. Jak uvedla denda.cz10, Jace opravdu vypadá na zácpu a to trvající tak měsíc, nechtěla jsem takhle vykrádat jiný názor, ale když ono je to tak výstižné. Obecně, chování postav nedává úplně smysl. Nebo mi unikl. Děj taky nemá úplně smysl, všechno je zmatené.
No pro mě to mělo pouze jedno plus a to nejlepšího kamaráda, ten mi jediný připadal trošku normální a i vtipný. Ale jedno plus to nezachrání a v téhle cestě pokračovat nebudu, po 2. dílu končím.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
70 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
40 %
plakát
Vzpomínky
10. ledna 2016
další názory k seriálu

Jen hůř a hůř

Začátek seriálu, tedy nějaká první série, byla opravdu zábavná podívaná(70%). Ne, že by to byl nový super seriál, ale jako oddechovka vcelku dobré. Pak to ale začalo celé padat, případy začaly být nudné, představa, že by někdo nazval chovaní postav jako logické, je celkem směšná.
Hlavní hrdinka, sebevědomá a schopná policistka s nevyřešenou záhadou z dětství (ó ta klišé) se začala stávat jen otravnou, promiskuitní a namyšlenou potvorou. Skvělý vývoj. Nemluvě o tom neustálém rozplývání se každého chlapa v záběru nad její krásou, ne že by hezká nebyla, ale v době 3. série, kdy byla herečka těhotná, to působilo neuvěřitelně vtipně. Nebo trapně, teď si nejsem jistá.
Oproti jinému názoru někde dole, přesunutí na Manhattan znamenalo strmý pád. Teď, když budu mít dost síly, dokoukám 4. sérii. A pokud to zase prodlouží, já už u toho nebudu.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
30 %