Kolombo

off
JménoHonza K.
Věk34 let
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Kolombo
plakát
Zoo
24. ledna 2018
další názory k seriálu

Rawr!

Ok. Drobné vysvětlení na začátek - pro tento seriál je asi potřeba mít specifický smysl pro humor. Zoo je prostě syrové béčko à la Drive Angry. Hlavním hrdinou jsou tu zvířátka. Zvířátka, která se snaží hromadně vyhladit lidstvo. A jediná naděje lidstva leží v rukou party lidí, která spíš střílí po sobě než po zvířatech.

Všichni herci podle mě vědí, že hrají v naprosté hovadině a přehrávají přesně podle toho. Ale nejdou za hranu, kdy by už jejich výkon hraničil s trapností. Režie drží otěže pevně v rukou. Scénář se nebojí řešit situace ad absurdum a každý díl mi připomínal motelovou scénu z výše zmíněného filmu.

Velká škoda, že Zoo utnuli už po třetí sérii. Protože čtvrtá, pokud by pokračovali v nastaveném tempu, mohla být jednou z nejveselejších věcí, které seriálový svět v posledních letech přinesl.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
Rodinné sídlo
24. ledna 2018
další názory k seriálu

Sestry Schlegelovi vs the world

Ach. Když jsem viděl poprvé, že bude nové zpracování tohoto příběhu, začal jsem se těšit i bát zároveň. Přeci jen film z roku 1992 s Emmou Thompson, Helenou Bonham Carter a Anthony Hopkinsem v hlavních rolích byl geniální (3 oscaři budiž argumentem). Veškerá nervozita opadla s obsazením Hayley Atwell v roli Margaret.

A ta se role ujala s vervou, kterou snad ani autoři nečekali. A nejen ona. Každý jeden článek příběhu od postav a hereckých výkonů, střihu, scenérií, jemných nuancí v přízvuku nebo podkresovou hudbou vás vtáhne do děje a každý okamžik vás nese na příjemné vlně. Příběh nikam nepádí, spíš si tak mimoděk pluje kolem vás a dotahuje zážitek skoro k dokonalosti.

Nechci srovnávat novou minisérii s filmem, ale pokud už bychom se do srovnání pustili, pak je minisérie minimálně důstojným sparing partnerem.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Stitchers
19. září 2017
další názory k seriálu

Co se člověku promítne před smrtí?

Pokud je to tvář vraha, tak má Stitchers tým vyhráno a speciální oddělení NSA o vyřešený případ lepší statistiku. Obsazení je postavené na první signální. Všichni jsou velmi sexy, rasově promíchaní, ve věku kolem třicítky a o bradu zpřáteleného detektiva můžete řezat sklo. Většinou mi tenhle korektní přístup vadí, ale tady je chemie mezi postavama prostě dobře napsaná. Z hereckých výkonů tu nejde ani nikoho konkrétně vypíchnout. Je vidět, že se u natáčení všichni bavili.

Co se týče každotýdenních případů, tak díky stitchers technologii jsou neohrané a scénáristé mohli popustit uzdu fantasii dále, než u klasické kriminálky. Linka, která se potom táhne napříš celým seriálem není propagovaná moc, a u případů neruší. Sice by tu slušela 4. série na ukončení všech záplatek, ale i s lehce otevřeným koncem jde o zábavu, kterou lze vřele doporučit.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Zornův syn
11. září 2017
další názory k seriálu

Může fungovat kombinace animace a živých herců?

Ano může. Při sledování Son of Zorn jsem si přeci jen vzpomněl spíš na Falešnou hru s králíkem Rogerem, než na Looney Tunes. Technická stránka seriálu se tvůrcům daří a naštěstí vtipy nestaví jenom na faktu, že hlavní postava je animák.

Příběh je o něco slabší. Vezmeme válečníka, který celý život sekal hlavy, osvobozoval ostrovy a popíjel víno z lebek svých nepřátel, a vsadíme ho na kalifornské předměstí, aby se víc věnoval svému synovi. Tady už seriál trochu naráží, protože tenhle koncept (mimoň v nestandartním prostředí) se objevuje stále a pořád dokola. A pokud by tam nešlo o animovaného válečníka, tak Son of Zorn zapadne.

Nicméně je to příjemná oddechovka, díly rychle ubíhají a občasné násilí (velmi přehnané násilí) se objevuje nenuceně. Škoda, že se Son of Zorn nedočkal druhé série. Slušela by mu.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Blood Drive
7. září 2017
další názory k seriálu

Krev, pot a benzín

To byla jízda. S těžkým srdcem bohužel byla, protože SyFy oznámil, že první série bude také poslední. To nic nemění na tom, že seriál od začátku sešlápl plyn naplno. A nezastavil. Postavy se hezky vykreslí už v pilotu a fandíte vlastně všem. Show must go on a poslední v cíli je mrtvola. Tak nějak doslova. Epizody mají nápady, gradaci a hlavně velkou porci skvěle bizarního humoru.

Blood drive nebude pro každého. Ale pokud se svíjíte smíchy při hektolitrech krve, hláškách, odhalené kůži a over the top příběhu, pak je Blood Drive vaše krevní skupina.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %