avatar uživatele

bobulka

off
JménoBerry
Věk
Bydliště221b Baker Street, Gallifrey
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky bobulka
plakát
Prolhané krásky
14. března 2015
další názory k seriálu

Honba za -A

Pretty Little Liars jsou jedním z prvních seriálů, na které jsem začala, jakože opravdu koukat. Ještě nedávno seriál patřil k mým nejoblíbenějším, ale časem jeho kvalita začala upadat. Nápad je stále výborný a neotřelý a od knižní předlohy se to ve spoustě místech (vlastně v 90% seriálu) liší, což už považuju ze menší krůček vedle. Přestože srovnávat seriál s knihou je téměř nemožné, musím uznat, že raději mám seriálové Lhářky, než ty knižní, co se postav týče. Líbí se mi, že se spolu tedy zase nějak začnou bavit a že jim to určitým způsobem vydrží. Co je nutné seriálu vytknout, že s každou další sérií na vrch se čím dál méně zaobírají hlavním problémem a to A, a je to více o tom, kdo s kým, proč a jak. To se děje hlavně v 5B, 5A byla ještě super.

Abych řekla ještě pravdu, už si vůbec nepamatuju, co se dělo ve čtvrté sérii, která mi přišla skoro zbytečná, naopak první tři byly to nejlepší, co seriál dokázal nabídnout, pak už je to až na pár dílů takový průměr, občas lehce nadprůměr. Je fakt, že některé díly jsou prostě nehorázně super, děsivé, napínavé a plné "wtf" momentů, ale pak jsou taky díly (kterých je v poslední sérii víc), kdy člověk pětačtyřicet minut kouká na něco, jenom, aby věděl, kdo řekl nebo udělal nějakou hovadinu.

1. série - 100%
2. série - 100%
3. série - 90%
4. série - 60%
5A série - 80%
5B série - 70%
6 série očekávání - 65 - 70%

[edit 26.3. 2015] Po dokoukání posledních dílů páté série si nejsem jistá, co si přesně mám myslet. Seriál nabídl další nepřeberné množství teorií o tom, jak by mohl pokračovat. Každopádně 5x25 byl hodně vydařený díl, i když jsem myslela, že scénáristovi ublížím. Jsem teď hodně zvědavá na šestou sérii a to, co nám deset epizod v ní nabídne? Bude to zase honba za stínem nebo už konečně půjdou po skutečné osobě, se skutečným životem a motivem? Fakt bych to ráda zjistila.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Pán času
2. února 2015
další názory k seriálu

Doctor, doctor

Docto Who je rozhodně jeden z kvalitních seriálů, které jsem viděla. První díl to sice vypadá, jako prapodivná sci-fi slátanina s podivným chlapíkem a modrou policejní budkou. Jenže po tom, co si pustíte další díly se vám začíná dostávat skvělé nálože sci-fi plné britského humoru, který není tak suchý, jak se zdá a s veselým chlapíkem, jeho modrou policejní budkou a blonďatou společnicí Rose.
První série renewed je opravdu taková hodně rozjezdová, ale i tak stojí za to, Doctorův humor je skvělý a Eccleston je jeden z mých nejoblíbenějších Doctorů. Poslední díly série jsou skvělým závěrem a Ecclestonův odchod je srdíčko trhající záležitost.
Druhá série s Tennantovým Doctorem je ještě o něco lepší a celkově Tennantova éra je taková hodně propracovaná. Jeho jakožto Doctora mám hodně ráda, protože není ani tolik šílený, jako Smith, ale za to se stále dokáže odvázat. V druhé sérii jsou další skvělé společnice. Donna je jedna z mých nejoblíbenějších, ale i Martha měla svoje - nechápu proč jí tolik lidí "hejtí". Zase se nám dostává i několika srdíčko trhajících záležitostí, jenže to všechno k Doctorovi patří, tedy hlavně k renewed.
Smith je též dobrý Doctor, ale na moje poměry už byl až moc "šílený". Sice jsem se s ním často nasmála, jenže ani reakce, kdy jsem si téměř klepala na čelo nad jeho chováním nebyly pár dílovou záležitostí. Jeho společníci Pondovi jsou neuvěřitelně skvělá dvojka a jejich odchod opravdu zabolel. Odchod Smitha byl hodně smutnou záležitostí, které předcházel super speciál The Day of The Doctor.
Capaldi je jako Doctor asi nejlepší ze všech, ale má jednu blbou nevýhodu - dostává podle mě špatné epizody. Zdá se mi, že v těch pár, co jsem viděla se nemůže plně projevit a i další říkali, že Capaldi je skvělý, ale lepší by byl pokud by měl jiné epizody. No uvidím, třeba se mi ještě osmá série bude více líbit, kdo ví :).
Každopádně Doctor Who je opravdu dobrý seriál pro dva typy lidí: ty co mají rádi sci-fi a ty co mají britské seriály. Za mě slibných 90% :).

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %