avatar uživatele

Roman Von Prag

off
JménoR
Věk33 let
BydlištěPRG
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Roman Von Prag
plakát
Poslední království
17. října 2015
další názory k seriálu

Vikingové - nebo ne?

Hodnoceno po pilotu:

Předem musím říct, že mě seriál Vikingové nebavil - ne že by byli špatní, ale během celé první série sem nedostal pocit, že se potřebuju dozvědět, co se stane ve druhé. A tak sem se to nedozvěděl.

Z tohoto seriálu (ještě před zapnutím) máte pocit, že jsou to Vikingové, jen někdo otočil kameru. To znamená, že sledujete angličany bránící se nájezdům Dánů. Nejdřív jsem si říkal, zda scénáristé nemají nápady a tak otáčejí role starého dobrého seriálu. Ale pak jsem si uvědomil, že to vlastně není špatný nápad - ono samotní vikingové byli dobrý, jen mě osobně nijak neoslovil (ne)děj (v první sérii). A pravdou je, že by Poslední království klidně mohlo být jen spin-offem k původním Vikingům.
Poslední království zřejmě i vyrabovalo sklady po vikingách (i zde se role prohodili). A ani to nevadí, protože Poslednímu království ten raný anglický středověk věříte. Jenže je skutečně "anglický"? A zde začíná trochu problém...

[následuje spoiler k pilotu]
V pilotu sledujete osud kluka, syna anglického šlechtice, jemuž vikingové zabijou otce a jeho vezmou do zajetí. On si posléze vikingy oblíbí a de facto se stává jedním z nich. Tak se začínám ptát, proč bych se radši neměl podívat na "čistokrevné" Vikingy, než sledovat angličana, který si na ně hraje?
[konec spoileru]

Za sebe říkám, že doufám, že mě scénáristé přesvědčí, proč se dívat na tohoto anglického vikinga. Pocit z pilotu je fajn a zabavil mě. Oceňuji, že už v pilotu je vidět nějaký tah na branku s náznakem dějové linie - místo toho aby člověk sledoval nějaké obecné co a jak. Snad děj bude pružnější než u rodilých Vikingů a Poslední království se u mě doma dočká pokračování.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
70 %
plakát
Quantico
3. října 2015
další názory k seriálu

Zajímavý nápad

Hodnoceno po pilotu:
Natočit "seroš" a partě rekrutů na výcviku FBI je super originální nápad.
Tvůrci se s vámi nemazlí a vrhnout vás rovnýma nohama do děje - i pomocí flashbacků (které já osobně nemám rád, ale to je individuální).
Už v prvním díle zjišťujeme základní informace o jednotlivých lidech a také přicházíme na to, že každý má nějaké tajemství a bude se řešit ne jedna záhada, což vás ještě více vtáhne do děje. A proto, když se stane, to co se stane (nesmíme ani naznačovat), tak viníci mohli být všichni a vy spolu s vyšetřováním pátráte po tom, kdo měl tajemství a proč by to měl udělat.
Hodnocení by si asi zasloužil někde kolem 80-90%. Ale přeci jen, hodnotím po pilotu, takže dávám 70%, abych měl případný prostor pro zvyšování...

88 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
88 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
70 %
plakát
Mrtvý bod
2. října 2015
další názory k seriálu

Má to potenciál

Po prvních dvou epizodách se dá říci, že seriál má nápad a potenciál.
Zatím mi chybí nějaký náznak dlouhodobější dějové linky - krom samotného "kdo mi to udělal" - než jen "jednoduché" řešení jedno epizodních případu.
Stepletonovi hrdiného agenta Wellera věřím, i když si myslím, že by mu slušelo být více citově distancován. Trochu mi vadí, že celé je to de facto jen o dvou postavách (on+ona) a ostatní tam jsou tak nějak kolem, aby místnosti nebyly prázdné.
Ale tak je to po dvou dílech, takže tomu dávám naději. Jestliže scénaristi nesklouznou do kruhu řešení jednoduchých epizodních případů, tak seroš má šanci něco ukázat...

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
70 %