avatar uživatele

Triiciiie

off
JménoMarkéta
Věk29 let
BydlištěOlomouc
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Triiciiie
plakát
Lovci stínů: Nástroje smrti
23. ledna 2016
další názory k seriálu

Já mám sen...

...že nějaká dobrá duše jednou kvalitně zadaptuje Shadowhunters, protože na to co se doteď hraje ať už v kině nebo v televizi se nemůže koukat snad ani ta největší fanynka Upířích deníků a jim podobných fantasy seriálíků. První tří knihy jsem četla když mi bylo asi 15 a tak Vám můžu říct, že se jedná o* naprostý výsměch nejen celému žánru ale hlavně původní látce.
Moje teorie je, že si scénáristé, místo přečtení všech knih ty knihy rozpočítaly a každý si přečetl pár náhodných částí a pak z toho slepily seriál s jistotou, že ty teenagerky* přeci budou sledovat cokoliv v čem jsou upíři a atraktivní siláci co zachraňují svět a nevinnou, mladou hrdinku, ve které se všechny ty holky vidí. Kéž by ale odklonění se od knih bylo tou jedinou vadou na kráse.
Z filmu jsem viděla celkově tak tříčtvrtinu, z toho půlku celou a ten zbytek jsem proskákala jen aby se neřeklo, a byla jsem z něj hodně zklamaná. Když jsem viděla trailer na seriál, tak mi bylo jasný, že to nebude žádná výhra, ale nikdo nemůže být tak levý*, aby podělal* úplně všechno, že. A teď si představte, že ten film je minimálně o dvě třídy víš než seriál. Z pilotu jsem statečně přetrpěla celý dvě minuty.
Někdo měl výborný nápad, že za hlavní hrdinku dosadí slečnu, co vypadá jako leklá ryba s parukou a z toho atraktivního siláka udělají začínajícího kulturistu bez krku. Všichni si budou dělat dočasná tetování tužkou se svítícím krystalem, formaci ke sledování démona přeberou letícím husám a ulice bude vypadat jako z papundeklu. Dvě minuty stačí a uděláte si obrázek o to jak asi vypadá těch zbylých 43. Dál bych se tu klidně mohla rozepsat o všech těch "malých odchylkách" od kniha ale 1. už jsem dnes tímto tématem ztratila dost času a za 2. Vám nechci nic vyspoilovat, protože pokud máte o tuhle látku opravdu zájem, hned v pondělí si skočíte do knihovny a pujčíte si Město z kostí.

*Snažila jsem se nepoužít žádné sprosté slovo, ačkoliv jsem jich na mysli měla hned několik.

78 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
78 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 18 lidí
10 %
plakát
Královská rodina
30. prosince 2015
další názory k seriálu

Guilty pleasure

Mohla by to být výborná satira, ale moc "dramatických" scén především v první polovině první série z toho dělá spíš telenovelu. Nicméně pořád se to z tohodle žánru vymyká. Pokud hledáte seriál o sexu, drogách, nenávisti, konspiraci a s někdy naprosto absurdními, avšak správně vtipnými scénami, došli jste na správné místo. Postavy nejsou vězněni dvěma povrchními charakterovými rysy. Je tu zdánlivě arogantní a povrchní královna, která sice udělá pár ošklivých rozhodnutí kvůli zachování moci, ale uvnitř je to malá holka, která splnila co jí bylo nakázáno a vzdala se tak lásky a relativně normálního života, za což stále platí neskutečnou cenu a pomalu si uvědomuje dopady těchto následků a touhu odejít pryč. Řikám...guilty pleasure. Sice šílené jak cyp, ale pořád chcete vědět jaká absurdní situace přijde dál a jak si s ní hlavní hrdinové poradí.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Všemocný
7. listopadu 2015
další názory k seriálu

<3

Film Limitless patřil mezi mé top, ještě před seriálem. A nebylo to tím, že Bradley Cooper je fakt sexy. Námět byl originální, zpracování bezvadné. S nástupem seriálu jsem měla obavy, že hlavní hrdina se Bradleymu prostě nevyrovná ani za nic a po dvou dnech jej z paměti úplně vypustím.
Tím víc jsem byla překvapena, když vyrovnal. Nejkrásnější na něm je, že je to floutek, který prostě zvládne málo (čti: vyhodili ho z x škol a zasekl se při snu každého puberťáka mít vlastní kapelu), ale přesto má to typické zlaté srdce. Jeden by se s ním skoro ztotožnil. Ani Jennifer Carpenter mi neleze na nervy. Dokonce nezaznamenávám nějaké přísliby romance mezi hlavním hrdinou a agentkou FBI. Příjemná změna. Nemluvě o podání epizod. Jak Brian zvládá sám sebe na NZT, scénáristé museli být ve svém živlu. Propojení s filmem pomocí Coopra je ta pověstná třešinka na dortu. Jak v sedmém dílu políbil fotku senátora Morry mně dostalo do kolen. A taky Jake McDorman je prostě rozkošný.
Neměla bych zapomenout na nějaké ty nedostatky. Ale na žádný nemůžu přijít. 90 dávám jen proto, že hodnotím v ani né půlce série a vše může jít brzo do kopru. Fakt né. Po 7mi dílech jen pozitivní pocity. A to se často nestává. Jestli stále ještě váháte, zda sledovat, či ne, říkám SLEDOVAT, ale prvně film!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
Flash
4. listopadu 2015
další názory k seriálu

Magie?

První série byla pěknej nářez. Sice mně tam trochu štvaly scény Barry + Iris, ale dalo se to vydržet, 90% bez většího rozmýšlení. Pak přišla druhá série. Vždycky se mi líbilo, jak se u všech superhrdinských seriálech snaží zachovat nějaký ten vědecký limit. Pak jsem dokoukala druhý díl. Takže si to zopakujem: Týpek se rozsype jako písek. Ok. Pak se zjistí, že ta hmota s pískem nemá nic společného, je to pouze myosin na povrchu buněk. Ok. Takže teď z toho písku pojďme udělat sklo! Protože to zní naprosto uvěřitelně! To je chemie pro střední školy. Z jakého písku se dělá sklo?Křemenného. Co je myosin? Bílkovina! Jak z ní chceme udělat sklo? Máágie! To jsem se nad tím pozastavila jako jediná? Jasně, nemůžu očekávat echt vědecký přístup, ale tohle je do očí bijící. Jestli mi to někdo dokáže vyvrátit, prosím udělejte tak, protože jeden díl mi zkazil poměrně oblíbený seriál. Nemám chuť pouštět si další díly...zatím za 60.

63 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
60 %
plakát
Minority Report
16. října 2015
další názory k seriálu

Slabší Almost Human

A ne o málo. O unylosti příběhu napovídá už to, že pilot jsem viděla asi týden zpátky ale ani za nic si nemůžu vzpomenout na jméno jediné postavy, nebo solidní scénky. kromě toho faux pas s fotkou. Zato si moc dobře pamatuju ten "uletělymivčely" výraz toho trdla, co hraje hlavní roli. Chtěla jsem alespoň pochválit futuristickou atmosféru, ale pak jsem si vzpomněla na to mediální zařízení?, které bylo použito ke komunikaci s tou blonďatou slečnou a neustálé přesouvání různých obrázků a dokumentu z jedné plochy na druhou, prostě jenom proto že můžou, takže asi ani to nebude. Shrnuto a podtrženo, seriál zklamal a ve sledování pokračovat nebudu.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
50 %
plakát
Dark Matter
12. srpna 2015
další názory k seriálu

Suché sci-fi co postupně dostalo šťávu.

První bylo nadšení z traileru. Od tvůrců Stargate! Pak přišly rozpaky z pilotního dílu. Postavy splývaly a jejich jména mi to taky moc neulehčovala. Kulisy celkem vágní. Nicméně ta záhadná atmosféra okolo posádky mně poháněla dál. Přišel druhý díl, a pak další. Postavy dostaly osobnosti, epizodní příběhy byly zajímavější a ani se nezapomínalo na hlavní linku. Neustále přicházející zvraty mně držely napnutou celý týden. Každá z postav je jedinečná a většina z nich by si možná i zasloužila vlastní seriál.Rozhodně o třídu lepší než Killjoys. Stoprocentně co se týče plakátů.
Ale nenalhávejme si že zde nejsou žádné podstatné mínusy. O světě bychom se mohly dozvědět víc. Zastávky na stanicích by mohly být tak nějak barevnější, propracovanější, snad i více futuristické. Představit pár nových technický pidlátek by neuškodilo. Z paměti vylovím maximálně stroj na tvoření klonů. To nestačí.
A co nesmím vynechat: přechod na FTL se mi moc líbí.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
80 %
plakát
Killjoys: Vesmírní lovci
28. června 2015
další názory k seriálu

Tohle už jsem někde viděla...

No, kde začít... Na zlatou éru s BSG se rozhodně navázat nepodařilo. Killjoys zklamali, stejně jako Dark Matter, ale o chlup méně, protože i má očekávání byla malá. Poznámka pro mně: Od SyFy nečekej žádnou druhou Battlestar.
Na druhou stranu, po snížení nároků a těžké ignoraci všech náznaků budoucího milostného trojúhelníku jsem se celkem pobavila. Představitelka Dutch je taková neokoukaná, na rozdíl od hrdinek Dark Matter. Kluci jsou oba univerzální typy, takže nikoho neurazí. Z poslední scény druhého dílu je jasné, že John svého bratra na palubě Lucy nechce ani náhodou (Bojí se, že se dá dohromady s Dutch?), takže brzo očekávám spory mezi bratry. Tady se někdo koukal na Upíří Deníky! Zatím to nevypadá na nic originálního. Za svět možná půlbodík. Ale když to vezmu kolem a kolem, tak další univerzální sci-fi vesmír.
Když se tak ohlédnu,co stanice předvádí, byla bych hodně překvapená, kdyby se moje předpovědi nevyplnily. Takže se teď musím dívat dál, abych to zjistila.

Edit: Končím u 6. dílu a na 40%. Už to nedávám.

58 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 12 lidí
40 %
plakát
Tým Škorpion
24. května 2015
další názory k seriálu

197

Upřímně, pilot jsem zkoukla jen v rámci prokrastinace a bylo to pro mně celkem příjemné překvapení. Taková oddychovka. Případy byly celkem zajímavé a většina postav mi byla velmi sympatická. Zamilovala jsem si Doktora a Happy, ti jsou prostě kouzelní. Koho jsem prostě nemohla vystát byla Page. Všichni neustále mluvili, jak jim pomáhá, jak je tam spojuje, tak pardon, já si toho nevšimla. Teda jednou, v poslední epizodě, ale to scénáristé jen chtěli dát najevo to, co se omýlalo celou sérii a přiznejme si, bylo to trochu přitažené za vlasy. Když někdo balancuje mezi životem a smrtí, sotva se zajímáte o to, jak drze se chová strachující se přítel. A pak to kouzelné číslo. 197! Nebylo epizody, kdy by ho někdo nezmínil alespoň třikrát. Walter má IQ 197! Dobře, já to pochopila napoprvé, je opravdu chytrý :o ! Jinak taky nějaké pozitiva: Projevy lásky mezi Walterem a Paige jsou v rámci mezí a vztah Tobyho a Happy se mi líbil natolik, že bych si klidně dala víc toho samého v příští sérii. Ale Paige sama o sobě byla takovou násilně vloženou postavou a přiznám se, že mně její život ani moc nezajímal. Příběhová linka jí a Waltera by vůbec nemusela být. Jako měřidlo normálnosti by mi stačil i Cabe, nemuseli tam cpát babu, jejíž hlavním úkolem je vypadat hezky.
Abych to shrnula, tak pokud se po shlédnutí prvního dílu nebudete cítit méněcenně, můžete pokračovat dále. :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
plakát
Vražedná práva
9. března 2015
další názory k seriálu

Nemožně dobré

Po skončení série jsem vypadala asi takhle: :O ... i po pěti minutá stále takhle: :O ... a když už sem se uklidnila, tak si s čerstvými dojmy napíšu názor!
Seriál od začátku nabíral na obrátkách! Tohle prostě musíte vidět! Jakmile jsem konečně k nějakému problému zaujmula stanovisko a řekla jsem si: "Jo, tohle jinak prostě být nemůže!", do pěti minut jsem byla vyvedena z omylu. A takhle to bylo díl po dílu, případ za případem, pak ta velká vražda, která mně dokonale zmátla, až po dechberoucí patnáctý díl, nad kterým stále přemýšlím.
Ač sem si to na začátku nemyslela, postavy mně chytly. Všechny ty strasti s odhalením sem prožívala s nimi a taky jsem tak nějak doufala, že Frank skončí s Laurel. Vlastně, divte se vy moudří, stále v to doufám :D.
Prostě zatraceně, proč to nebylo delší?! Takhle musím čekat až do října, než se dozvím odpovědi. ...Ale co si to tu nalhávám, dostanu nálož dalších otázek, které budou zodpovězeny v posledním dílu, který vyvolá zase další otázky a tak dál a tak dál. Ale kruci, stejně se těším :D

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Dokonalý podraz
14. února 2015
další názory k seriálu

Leverage

"Kdo má rád inteligentní seriály o perfektně naplánovaných krádežích?" .. Já,já,tady, já! :D
...a naprostý ideál je, když jsou ještě vtipné, postavy k sobě krásně ladí a všechno funguje jak na drátkách.
Já jim to prostě uvěřila. Ačkoli tu jsou stížnosti na Aldise Hodge, který se prý do role hackera vůbec nehodil, mně nejen že nevadil, ale stal se jednou z mých nejoblíbenějších postav.
Teď to musím srovnat se všemi těmi zlodějskými a podfukářskými filmy, které jsem viděla (z nějakého důvodu mně napadá Loupež po Italsku a Podfukáři, též je čas zmínit, že Hustle jsem neviděla) a podotknout, že dámské herecké obsazení je naprosto výborné a věrohodné- scéně z 5. řady kdy Sophie představuje tak 100 různých lidí mně dostala a to nemluvím o šíleném výrazu Parkerové když skáče z mrakodrapů. Prostě pecka.
Hutton to jako zlomený alkoholik dává a Kane se pro roli bouchače prostě narodil.
Ale je tu jistý důvod, proč jsem dala jenom 90% a né plnou palbu. Všechno to zachraňování dobrých lidí je takové nesobecké, velmi křesťanské a taky úplně k neuvěření. Čas od času by mohli být taky trošku zlí ;)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
1/2
12