Hannie

off
JménoHanka
Věk29 let
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Hannie
plakát
Tři kluci a nemluvně
4. dubna 2016
další názory k seriálu

It´s amazing how the unexpected can take your life and change direction...

Poprvé jsem se k sitcomu dostala, když jsem ho zahlédla v televizi v češtině. Viděla jsem sice jenom kousek, ale i ten mě okamžitě zaujal, takže jsem sedla k počítači a začala hledat... v angličtině, samozřejmě (jinak na seriály ani nekoukám).
Už od pilotu mi bylo jasné, že to bude jeden z mých nejoblíbenějších seriálů - téma, obsazení, humor - všechno je perfektní!
Jean-Luc je charismatický (a, co si budeme povídat, pohledný), Derek úžasně ztělesňuje myšlením trochu pomalejšího, ale dobrosrdečného hokejistu, Tahj tvoří skvělou dvojku s Melissou, Chelsea je správně trhlá a dvojčata hrající Emmu (v každé sérii jsou to jiné holčičky) jsou naprosto kouzelná.
Na Baby Daddy jsem přišla až dost pozdě - vlastně letos v lednu -, ale zato jsem si udělala maraton (díky bohu za zkouškové období :D).
No a protože sitcom zaujal od pohledu i mou mamču a bratra (ani jeden neumí anglicky), našla jsem i českou verzi - a kupodivu není přeložená úplně hrozně! Pravda, originál je lepší, ale český dabing má u mě protentokrát pochvalu!
Tak snad se dočkáme ještě několika sérií, ráda bych viděla, co z tvůrců vyleze :D

nejoblíbenější postavy: všechny hlavní (Ben, Danny, Tucker, Riley, Bonnie, Emma), plus v páté sérii Zoey

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Tři mušketýři
7. března 2016
další názory k seriálu

Jeden za všechny...

... každý sám za sebe!
Moderní úprava klasického francouzského románu, toho jsem se docela děsila (po zhlédnutí filmu Tři mušketýři z roku 2011). Nakonec mě velmi mile překvapili jak tvůrci, tak herci. No a, jako každého vlastence, samozřejmě prostředí! Tím spíš, že bydlím "za rohem".
Nové pojetí některých historických událostí (fanoušci Aramise určitě tuší, na co narážím) mě rozhodně překvapilo, ale rozhodně ne nepříjemně. Navíc je spousta popisovaných událostí pravdivá (jak v knize, tak ve skutečnosti), takže s trochou opatrnosti lze tento seriál určit i jako vzdělávací (například kardinál Richelieu opravdu "ovládal" celou Francii).
Seriál je plný krásných záběrů krajiny, sympatických herců, vtipných hlášek, kvalitního šermu (mimochodem, herce učili šer čeští šermíři!), majestátních koní (od českých chovatelů) a nádherných kostýmů.
Není to úplně studijní materiál, ale jako zábavná show plní účel na 100 %. Jen škoda, že to lehoulince sklouzává k historické detektivce...

nejoblíbenější postavy: Aramis, Athos.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Once Upon a Time in Wonderland
29. února 2016
další názory k seriálu

Bloody Hell...

Tak tahle hláška byla v celém seriálu absolutně nejlepší! Michael Socha prostě válí :D
Ačkoli příběh nebyl ani v nejmenším originální (Alenka, pravá láska, boj dobra proti zlu, bílá a černá), překvapilo mě, že se mi celá minisérie celkem líbila. První díl mě nijak extra nenadchl, ale ani neodradil a já mu dala ještě jednu šanci. A dokoukala jsem až do konce. Je pravda, že chvílemi jsem si říkala "tak tahle scéna je tam akorát, aby něčím vyplnili pět, deset minut" a některé postavy mi byly vyloženě nesympatické (jmenovitě Jahar - a to mám obvykle záporáky ráda - a moc jsem nemusela ani Alenku s Králíkem).
Na druhou stranu jsem s nadšením sledovala proměnu Anastazie a, přiznávám, jedním z hlavních důvodů, proč jsem seriál sledovala, byli na pohled příjemní Cyrus a Will (je pravda, že Cyrus tam toho moc nepředvedl, ale dívat se na něj dalo, no a Will... no comment...).
Jak už jsem se zmínila výše, Michael Socha v roli Willa byl absolutně nejlepší, a to nejen hláškami ("Bloody Hell"), ale i vystupováním.
Ačkoli tedy seriálu chybí "hloubka", je to celkem příjemná kulisa a jeho ukončenost je podle mě rozhodně plus. Pokud nemáte co sledovat a máte rádi až skoro naivní příběhy s happy endem, rozhodně vyzkoušejte!

Nejoblíbenější postavy: Will, Anastazie, Cyrus (i když ten hlavně díky pěknému obličeji...:D)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Gympl s (r)učením omezeným
22. února 2016
další názory k seriálu

Tak trochu jiný gympl

Od Gymplu jsem si ze začátku moc neslibovala - seriál ze školního prostředí? Díky, nechci! Jaké ale bylo moje překvapení, když mě pilotní díl zaujal natolik, abych se začala koukat pravidelně.
První série byla bezvadná (co si budeme povídat, koukala jsem hlavně kvůli písničkám!) a ani příběh není až takové klišé. Kdyby byla jenom první série, dala bych seriálu 100 %.
Druhá série už kvalitou poněkud pokulhávala, spousta mých oblíbených postav ze seriálu odešla a "náplava" už nebylo to pravé ořechové. Písničky ale pořád ještě ušly, i když už začalo přibývat těch, které jsem neznala.
Třetí série byla díkybohu poslední. Přišlo mi, že tvůrci už nevěděli, co by napsali. Příběh už nestál za moc (obzvlášť mě znechutila přítomnost Táni Kuchařové, kterou prostě nemám ráda, nemůžu si pomoct) a písničky už jsem taky slyšela lepší.
Je dobře, že byl seriál ukončen, dokud ještě nebyl úplně otřesný, ale bylo to "za pět minut dvanáct"...
Hodnotím hodně s ohledem na krásné písničky z první, potažmo druhé série.

nejoblíbenější postavy, které vystupovaly ve všech sériích: Adam, Marcel, Kruliš. A potom ještě několik herců z první série, kteří už se v dalších neobjevili... (trio Vendula Hlásková, Míša Sejnová a Tereza Nvotová)

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Brooklyn 99
22. února 2016
další názory k seriálu

Detektiv, který nevyřešil jen jednu záhadu - jak vyrůst...

Už pilotní díl tohoto seriálu mě zaujal svými neotřelými vtipy a sympatickými postavami. A v následujících dílech moje nadšení ještě gradovalo.
Není to typická kriminálka (díkybohu, těmi se americká produkce jen hemží), ale na policisty je nahlíženo spíš ironicky a o bizarní situace není nouze. Je to příjemná dvacetiminutovka, u které se opravdu vždycky zasměju.
Nemám proto na výběr a musí dát plný počet a doufat, že si tu s námi B99 ještě pár sérií pobude.

Nejoblíbenější postavy: Jake (Adam Samberg ukázal, že je skvělý herec a komik), Rosa (Stephanie Beatriz zahrála "badass cop" opravdu perfektně), Gina a Holt ("tohle je můj pobavený/překvapený výraz"). :D

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Sue Thomas: Agentka FBI
20. února 2016
další názory k seriálu

That´s Who I Am...

Tenhle seriál patří mezi mé nejoblíbenější, a to hned z několika důvodů.
Zaprvé, netečou v něm potoky krve, takže je to taková oddechovka, na kterou může koukat kdokoli.
Zadruhé, pejsek :D já jsem ohromný fanda zvířat a šelmy psovité jsou vůbec nejoblíbenější. A Levi je prostě kouzelný. Navíc nám ukazuje, jak jsou asistenční psi důležití.
Zatřetí, ASL (American Sign Language)! Znakovka mě vždycky fascinovala a tenhle seriál na mě měl ohromný efekt, dokonce jsem základy znakovky (sice české, ale budiž) začala studovat. Je to kompletně nový způsob komunikace a dle mého názoru je velmi důležitý.
Seriál je tedy svým způsobem zároveň zábavný (při některých hláškách není možné se aspoň nepousmát), tak výchovný. A nejen za to si mé hodnocení zasloužil.
Začtvrté, bavilo mě sledovat, jak se rozvíjely vztahy mezi postavami - nejdřív skepse z příchodu Sue (hlavně u Milese, co si budeme povídat...), která se posléze změnila v opravdu pevné přátelství.
A i titulní song - Who I Am od Jessicy Andrews - je připomínkou, že je třeba přijmout všechny lidi takové, jací jsou a hlavně, že se tak musí přijmout ten člověk samotný. Což se v případě Sue opravdu povedlo...

Nejoblíbenější postavy: Levi (of course), Jack, Bobby, Miles :D

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Galavant
17. února 2016
další názory k seriálu

This is my moment in the sun...

Oh yes! První série Galavanta byla naprosto bezchybná, měla všechno: vtipný příběh, skvělé obsazení, vtipné hlášky i nádherné písničky, které samotný příběh nerušily, ale mistrně doplňovaly. Ty písničky mi hrály v hlavě celé dny a na rozdíl od těch otravných, co slyšíte z rádia, mi to nikdy nevadilo. Celou sérii jsem mohla sledovat pořád dokola a pokaždé jsem si našla něco nového, co mě pobavilo.
Druhá série už byla o něco málo slabší, co se týče kvality písniček. Alespoň dle mého názoru. Nebyly už tak chytlavé, přestože i ve druhé sérii byly skvěle napsané. Jen prostě necítím tu potřebu zpívat si je pořád dokola (jak jsem si občas nutně musela v autobuse nebo vlaku zpívat "I want to shoot him with a crossbow, I want to stab him in the eyes", což asi mé spolucestující trochu zneklidňovalo :D). Příběh byl také krásný a konec si prostě říká o další sérii.

Nejoblíbenější písničky: z první řady - kde začít? Od úvodní, přes pirátskou, výše zmíněnou Richardovu, až po "this is my moment" (a to rozhodně nevyjmenovávám všechny!); z druhé řady duet Bobby a Richarda z osmého dílu a "it´s a good day to die" z devátého.

Nejoblíbenější postavy: snad všechny! Richard, Galavant, Madalena a Gareth ale vedou. :D

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Franklin a Bash
15. února 2016
další názory k seriálu

ne úplně běžní právníci

Stačily dvě scény, které mi ukázala sestra ("podívej, to vypadá jako super seriál"), a už jsem letěla hledat první díl.
Tak trochu neortodoxní právníci, kteří si se zákony (a soudci) hrají jako kočka s myší. Výsledkem jsou čtyři série skvělé zábavy. A i když se závěrem nejsem úplně spokojená, tomuhle seriálu musím dát plný počet bodů a hvězdičku k tomu. :D
Je pravda, že mám o něco radši Jareda, ale ani na Petera nedám dopustit. :D

poznámka na konec: kdo by ty dva nechtěl za svoje právníky?! :D

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Teorie velkého třesku
15. února 2016
další názory k seriálu

... and it all started with a Big Bang

Dlouho jsem váhala, jestli se na tenhle seriál vrhnu (hlavně proto, že fyzika byla vždycky moje nemesis), ale "omylem" jsem viděla jeden díl a pak už to jelo.
Osm sérií jsem zvládla zkouknout během Vánoc a zkouškového období - kdo by se učil, když může sledovat seriály, že? A na každý nový díl deváté série netrpělivě čekám.
Pravda, chvilku mi trvalo, než jsem se do toho "dostala" - titulky byly nejdřív nezbytností (ach ta fyzika!), ale teď už díkybohu čekat nemusím a můžu si nový díl užít hned první den.
Každá epizoda mile překvapí skvělými hláškami, díky kterým se dvacet minut zdá jako mžik. Ani si to neuvědomíte a dvacet minut je pryč a vám nezbývá než čekat na další epizodu.
Je úžasné pozorovat, jak se vyvíjí jak jednotlivé postavy, tak vztahy mezi nimi.
Jendu jedinou vadu ale seriál má: přišla jsem na něj moc pozdě! Objevit ho o pár let dřív, mohla jsem mít z fyziky skvělý známky! :D

my all time favourites: Sheldon, Leonard, Penny a Howard! :D

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
100 %