avatar uživatele

aaaja

off
JménoAndrea
Věk33 let
BydlištěJižní Čechy
Twitter@AaajaV
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky aaaja
plakát
Byl jednou jeden... život
4. března 2013
další názory k seriálu

Škola hrou

Málokdy se vám na gymnáziu stane, že vám tam na nějaké hodině pustí seriál. No, na hodině biologie si pamatuji minimálně dva díly. Všechno to vypadá strašně zábavně a přitom to tak ve velmi zjednodušené formě vlastně funguje. Hlavně když se člověk později učí o imunitě, tak si vzpomene, jak makrofágové na kolečkách polykaly zbytky bakterií a při každém soustu sklaply a hlasitým "ham" nebo u krevního oběhu, tak běhali červené krvinky s batůžky plnými bublinek kyslíku.

Tyhle základy jednoduše v člověku zůstanou už od raného věku a tak by to mělo vypadat :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Jak vycvičit draky
8. září 2012
další názory k seriálu

Kdo by nechtěl draka?

Ze začátku jsem byla trochu skeptická. Film je jeden z mých nejoblíbenějších animáků, tak jsem se bála, že nižší rozpočet bude hodně znát. Ano, animace není dokonalá, ano, změnili se někteří dabéři a ano, hudba taky není tak úžasná, ale když je na tohle všechno člověk připravený, tak je nakonec příjemně překvapený. Na té roztomilé naivitě to neztratilo nic. Myslím, že komu se líbil film, seriál ho bude bavit. A Toothless je pořád tak šíleně roztomilý, že mam chuť dát se na genetiku a vypěstovat si vlastního. No řekněte, kdo by ho nechtěl mít doma?

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
90 %
plakát
Sherlock
18. ledna 2012
další názory k seriálu

Moffat se nezapře

Je to přesně takové, jak by se dalo od něčeho od Stevena Moffata čekat. Spousta zvratů, ať už očekávaných či méně očekávaných nebo těch, na které jste mysleli už na začátku dílu, ale říkali jste si, že takový blázen Moffat přeci nemůže být. No, tak on je. Kolikrát jste si během sledování Sherlocka vzpomněli na Doctora Who? Řekla bych, že hodněkrát. Vím, že to není dílo samotného Stevena, ale jeho rukopis se nezapře. A může na sebe být hrdý, protože ač nejsem fanoušek velkých modernizací klasických děl, za tohle by se Sir Arthur Conan Doyle stydět rozhodně nemusel, právě naopak. Člověku vůbec nepřijde zvláštní, že Sherlock preferuje psaní SMS a že Watson píše blog. Nevím, jak to Moffat dělá, ale i přes ten love and hate vztah, co k němu všichni chovají, nás zase všechny dostal. Nemá cenu se rozepisovat o tom, jak jsou herci skvělý, jak to mezi nimi funguje, jak je to celé propracované a jak je hudba nápadně podobná té z filmového Sherlocka (s Robertem Downeym Jr.), člověk už stejně nic nového nevymyslí. Vždycky se dá něco vylepšit, takže nedávám 100 % (to si u mne zaslouží jen nadčasové klasiky), ale Sherlock se tomuto hodnocení velmi velmi blíží a jednou si ho i možná vyslouží.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
Top Gear USA
14. ledna 2012
další názory k seriálu

Slabý odvar

Neříkám, že všechny předělávky jsou špatné, ale většinou to valně nedopadne. Zvlášť když pořad stojí na třech výrazných a nenapodobitelných osobnostech. Američani si tam sice nastrčili hezčí a mladší moderátory (což je možná pro americké publikum důležité), ale podle mě jim chybí charisma a vytratil se vtip, i když se všichni tři usilovně snaží... až je to upocené. Bez Top Gearu USA by televizní svět o nic nepřišel.

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
30 %
plakát
Young James Herriot
28. prosince 2011
další názory k seriálu

Já vám nevim...

Na tento seriál jsem moc chvály neslyšela, spíše naopak. A vážně, počáteční dojem není nic moc. Jenže já u každého dílu seděla jak přikovaná a nemohla se od něj odtrhnout. Určitě to není pro každého a ani pro všechny fanoušky knížek Jamese Herriota, protože to s nimi nemá vůbec nic společného, ale pro mě to bylo zajímavé nahlédnutí do života mého oblíbeného autora... Možná trochu moc vytržené, bez souvislostí a určitě byste našli spoustu dalších negativ, jenže mě se to prostě líbilo. Nemám pro to žádný racionální důvod (nebo mě momentálně žádný nenapadá), prostě to tak je.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %