avatar uživatele

Baldr0

off
Jméno
Věk33 let
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Baldr0
plakát
Dracula
6. ledna 2020
další názory k seriálu

You could be so much more...

Na rovinu, nevím, co si o této adaptaci myslet. Na jednu stranu se až překvapivě dobře drží Stokerovi předlohy - tedy NE ve smyslu děje, ale ve stylu vyprávění a atmosféry. Navíc se zde (do určité míry) daří zachovat feeling gotického románu a to bez toho, aby působil směšně a okoukaně. Zároveň přináší, do již značně vyčerpaného tématu, nové a moderní prvky; například samotná postava Draculy - nepamatuji si, že bych viděla adaptaci, kde by byl Dracula tak čistokrevný a zábavný psychopat. Na stranu druhou seriál trpí tím, čemu já osobně říkám "Moffatovo prokletí": první dvě třetiny jsou zajímavé, originální, s výborným castingem...prostě skvělé. A pak přijde závěr a ten to celé zazdí.
(Pro srovnání se stačí podívat na další z Moffatových projektů jako Jekyll či pozdější série Doctora Who.)

Jednoduše: seriálu chybí pevnější struktura a smysl. Obsah jednotlivých epizod je značně nekonzistentní a člověk se po chvíli neubrání pocitu, že děj nikam nesměřuje. To je korunováno epizodou závěrečnou, která se zbavuje veškerých pozitiv epizod předcházejících a utápí se v samoúčelné snaze tvůrců o zachování série "klasických děl přesunutých do současnosti". Ta však u Draculy vyznívá naprázdno. Co fungovalo u Sherlocka a u Jekylla, u Draculy naprosto selhává a já se tak nemůže ubránit pocitu zklamání.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
60 %
plakát
Hudební masakry
4. dubna 2019
další názory k seriálu

Pro pobavení...

Slušný výběr témat/interpretů - je to až k neuvěření, co může na hudební scéně vznikat. Bohužel se ale pořad omezuje pouze na prázdné výkřiky typu "zpívající striptérka" a "no to je fakt masakr" a nějaká konstruktivní kritika, či vzhled do tématu a problematiky české hudební scény chybí. Pořad v tomto ohledu (asi) hlavně naráží na délku epizod - za necelých 5 minut představit téma, pustit ukázku a ještě k tomu něco říct...to by bylo nad síly i sebelepšího moderátora.

Hudební masakry tak slouží pouze pro jednoduché pobavení a nic navíc nepřináší. Což je ovšem velká škoda.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
40 %
plakát
Garth Marenghi: Nemocnice na kraji světa
22. dubna 2018
další názory k seriálu

"A woman turned green last night..."

Noční můra filmových kritiků, splněný sen fanoušků brakové produkce. Richard Ayoade přichází s dalším povedeným kouskem a tentokrát se opravdu odvázal. Pocta, či parodie...těžko říct. Každopádně v Darkplace najdeme vše, co na brakové produkci milujeme/nenávidíme - je libo toporné (ne)herectví, nesmyslné dialogy, mizerné triky, zjevný product placement, zpomalené záběry...není problém, zde se toho dočkáte v každém díle v požehnaném množství. Garth Marenghi je totiž génius a jeho seriál Darkplace nedoceněný masterpiece. A nikdo mu to nevymluví!

Jenom škoda, že zábavnost jednotlivých dílů je značně nevyrovnaná. Kromě těch geniálních zde totiž najdeme i extrémně nechutné a trapné. Chápu, že to byl pravděpodobně záměr, ale z divákova pohledu je to téměř nekoukatelné.

Prostě hrátky s filmovým médiem ve své nejlepší formě.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Diabolik Lovers
21. října 2017
další názory k seriálu

Důkaz, že na téma upíři existují horší počiny než Twilight.

Jsou díla, jichž sledování nutí člověka k zamyšlení, kam proboha ta naše civilizace spěje. A Diabolik Lovers je jedním z nich. Pravda, jedná se o upíří reverse harem, což mě samo o sobě mělo dostatečně varovat. Ale přece jenom jsme doufala, že když nic jiného, tak by to mohlo spadnout do kategorie "je to tak hloupý až je to dobrý". A animace taky nevypadala úplně nejhůř. A je to anime. Ty podle obsahu vždy znějí hůř, než to ve výsledku je...Chyba. Protože tohle anime je snad horší než Twilight s Padesáti odstíny dohromady.
Hlavní hrdinka je nejtupější, co jsem v životě viděla. Po celou dobu sebou nechá vláčet a neprojeví špetku...no, prakticky čehokoliv. To má být pro někoho vzor?! A šestice upířích bratrů, s kterou je nucena bydlet, na tom není o moc lépe. Kromě toho, že postrádají jakoukoliv charakteristiku, tak navrch mezi sebou ani nemluví, ani jinak neinteragují. Asi aby se scenáristé nemuseli zatěžovat takovou zbytečností jako je psaní dialogů. Vždyť ona těm moderním husičkám skupina pohledných chlapců bez osobnosti ke štěstí stačí, ne?
Výsledek? Děj: 0, napětí: 0, zábavnost: 0 a ani do hentai se to nedá strčit. Nejhorší anime, co jsem za hodně dlouho dobu viděla.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
10 %
plakát
Temný Kraj
28. září 2017
další názory k seriálu

Lukáš Vaculík se psem zachraňuje české kriminálky

S českými kriminálkami se v posledních letech roztrhl pytel. Většinu z nich jsem nesledovala a to málo, co jsem viděla, bylo bez výjimek příšerné. Temný Kraj se prezentoval jako kriminálka v severském stylu, tedy stavějící především na tíživé atmosféře a pomalejším tempu, a to už znělo zajímavěji. Bohužel, ve výsledku se o žádný zázrak nejedná.

Na seriálu mi vadilo hned několik věcí. Tou první, která mě iritovala už od prvního dílu, byla úvodní znělka. To opravdu nešlo vymyslet nic jiného než kopie první série Temného případu?! Dalším problémem byl samotný název a s ním spojené implikace. Sice oceňuji snahu o slovní hříčku kraj x Kraj, ale když to ve spojení s přívlastkem temný a samotným seriálem nedává žádný smysl, tak už je to pouze k smíchu. Hlavní hrdina Petr Kraj (na kterém není pranic temného) přijíždí do svého rodného kraje (na kterém opět není nic temného). Na okrese, kde se za posledních sto let neudálo vůbec nic, se však (podle zavedených nepsaných pravidel kriminálních seriálů) musí v tento moment objevit vrah. A protože koncept je jeden případ na dva hodinové díly, musí to být rovnou sériový vrah (a v každém dalším díle další). K tomu zde máme jednoho vesnického policistu posedlého strašidelnými historkami a ten nezapomene ke každému případu vyprávět nějakou báchorku o čarodějnicích, jezinkách, či jiných strašidlech. To proto (asi), aby seriál mohl mít v názvu přívlastek temný.
Důvod, proč musí být každý případ roztažen do dvou hodin mi také nějak unikl. Jednotlivé případy opravdu nejsou tak komplikované ani zajímavé a co hůř s přibývající díly se začnou opakovat.
Ve výsledku je tak seriál pouze slepencem různých osvědčených prvků vykradených z jiných kriminálek (hlavně severských a britských) těžkopádně namontovaných do jednoho českého celku.

Temný Kraj zachraňuje jediné, a to Lukáš Vaculík v hlavní roli. Jeho postava je totiž nesmírně sympatická a v kombinaci se psem Egonem sledování seriálu nedrásá nervy.

Přes všechny mé výtky je však Temný Kraj stále minimálně o 50% lepší než většina české seriálové produkce. Atmosférickou kriminálku jsem sice nedostala, ale alespoň to nebylo trapné a amatérské.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
50 %
plakát
Divoký Zapadákov
23. března 2017
další názory k seriálu

Zdlouhavý Zapadákov

Podle názvu jsem očekávala šílenou kravinu. A ano, ona to opravdu šílená kravina je. Avšak díky solidním hereckým výkonům a slušným kulisám a kostýmům by to byla kravina koukatelná, dokonce si troufnu říci i zábavná, nebýt jedné věci. A tou je délka epizod. Každý díl má totiž (pro tento žánr naprosto absurdních) 50 minut! A to se prostě nedá vydržet.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
20 %
plakát
Nádraží
5. února 2017
další názory k seriálu

Trapné...

Tak tohle se hodně nepovedlo. Nebyla jsem schopná dokoukat ani jednu z epizod (a to má každá necelých 30 minut).
Seriály tvořené skeči a partou lidí v šílených převlecích mám ráda, ale tohle je bohužel neskutečná bída. Inspirace UK je zřejmá, avšak anglickou břitkost to postrádá. Vtipy žádné, snaha o absurditu vyznívá do prázdna a i nekorektnost, kterou se tento typ seriálů vyznačuje, chybí - lépe řečeno nechybí, ale jaksi není dostatečně šokující (k porovnání doporučuji například The League of Gentlemen). Ztráta času.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
10 %
plakát
Death Parade
23. října 2016
další názory k seriálu

Bored to death

Námět mi zněl zajímavě - lidé, kteří zemřou ve stejnou dobu, se ocitnou v záhrobním baru, kde spolu hrají o osud své duše.
Očekávala jsem tedy něco ve stylu Pet Shop of Horrors - trocha černého humoru, hodně melancholie, nenucený pohled do hlubin lidské duše. Co jsem však dostala, je pouze úmorná nuda postrádající nejen děj, ale i atmosféru.
Death Parade chybí snad úplně vše, co od kvalitního anime očekávám. Příběh se nikam neposouvá, postavy nikam nevyvíjí, o nějaké vnitřní logice nemůže být vůbec řeč. (Na základě čeho padají výsledná rozhodnutí? Který z osudů má být ten pozitivní? A pokud výsledek hry není důležitý a průběh hry není důležitý, tak jaký to má celé smysl?...). Kdyby to aspoň bylo dostatečně šílené a trhlé. Ale ne. V tomto baru se bere vše smrtelně vážně.
A něco takového ani líbivá animace nezachrání.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
30 %
plakát
Wallander
15. září 2016
další názory k seriálu

Wallander - kriminálka pro náročné

Kurt Wallander - věčně unavený detektiv, kterému se život rozpadá pod rukama a neštěstí provází na každém kroku. Morous oddaný své práci s komplikovanými vztahy se všemi ve svém okolí. Člověk na pokraji fyzického i psychického zhroucení. Zapomeňte na akci a dynamiku současných detektivek, protože tohle je jejich pravý opak.

Detektivka, kde prim nehrají jednotlivé případy, ale naopak osobnost hlavní postavy a bezútěšná atmosféra jeho každodenního života. Detektivní zápletky jsou jenom líbivá kulisa. Nejsilnější scény jsou ty, v kterých se "nic neděje" - záběry na široké lány obilí, osamělý strom na vrcholku kopce, Wallander bezcílně projíždějící krajinou... Forma zde rozhodně vítězí nad obsahem. A mně to vůbec nevadí.
Nic z toho by však nemohlo fungovat bez precizního herectví Kennetha Branagha v hlavní roli. Žádná z dalších postav nemá sebemenší šanci získat alespoň špetku divákovi pozornosti (a to jednu z vedlejších rolí hraje v současnosti všemi milovaný Tom Hiddleston).

Ideální detektivka pro chladné podzimní večery.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %