avatar uživatele

Janna7

off
JménoJana
Věk30 let (Rak)
BydlištěBrno / Praha
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Janna7
plakát
Záměna
19. dubna 2017
další názory k seriálu

Srdcovka :)

Switched at Birth je prostě srdcovka a jsem hrozně ráda, že jsem ten seriál kdysi objevila :) Dost mne mrzí, že už skončil, na druhou stranu, finále to mělo super :)
Ještě bych tu ráda vyzdvihla, že seriál je bezva i potom, co se dořeší velké téma výměny (kdy už to nebude v centru dění), což je tak nějak do druhé série nejpozději, pokud si dobře pamatuji; scénáristi, či kdo vymýšlel děj sérií, fakt odvedli dobrou práci, a v každé sérii se dějí zajímavé věci.
Je to jediný "rodinný seriál ze života", který jsem kdy byla schopna sledovat, a souhlasím s tím, že rozhodně to není jen pro náctileté, byť se seriál hodně točí kolem nich. Během celého seriálu různé postavy různě ztrácely i získávaly mé sympatie, dá se říct, že vždy tak po půlce série se mou oblíbenou postavou stal někdo jiný. A to je dobře, protože to ukazuje na super napsané charaktery, kdy každý si chvíli prožívá dobré i špatné chvíle.
Další plus za mne bylo to, že jako jeden z mála amerických seriálů měl náctileté herce odpovídající jejich protějškům v postavách. Krom herečky Daphne tu prakticky nezahlédnete, aby šestnáctiletého na střední hrál někdo, komu je ve skutečnosti 28, a působí to jak pěst na oko (což prostě mi pořád přijde jako standard většiny amerických seriálů ze střední).
No a samozřejmě největší výhoda na seriálu je svět neslyšících, opravdu neslyšící herci, a spousta super konverzací ve znakovém jazyce - po koukání na seriál má člověk celkem tendence se někam chtít přihlásit na kurz znakového jazyka :) Hodně to taky změní vnímání na to, jak dosud člověk na neslyšící pohlížel, pokud se s nimi předtím nesetkal, a vlastně vůbec netušil, jak jejich svět funguje.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Dům loutek
19. srpna 2013
další názory k seriálu

Hello, Echo. How are you feeling?

Úžasný seriál, s ještě úžasnějším nápadem. Sice některými prvky mi trochu připomínal Dark Angel (organizace na výrobu pseudolidí, postapokalyptický svět, kickass hrdinka atd.), ale to vůbec nevadí, jelikož i ten mám hrozně ráda.

Asi jako jedna z mála se mi ale víc líbila první řada. Uznávám, že druhá měla mnohem víc akce, děje atd., jenže mně se v tomto seriálu právě nejvíc líbily ty obyčejné epizody z první série, kdy Echo šla na nějaký úkol :) Celý ten koncept se mi tak nějak líbil. A pak taky má oblíbená scéna:
"Hello, Echo. How are you feeling?"
"Did I fall aleep?"
"For a little while."
"Shall I go now?"
"If you like."
Tu scénu jsem vyloženě pokaždé žrala :D Což možná bude i zapříčiněno tím, že mojí nejoblíbenější postavou byl rozhodně Topher. Asi to bude tím, že mám slabost pro všechny tady ty roztomile rozjařené génius/geek/trochu-blázen typy kluků v seriálech :D Pocta samozřejmě i jeho hereckému představiteli, který ho dokázal tak dokonale zahrát :)

Čímž bych taky ještě chtěla zmínit obdivuhodně herectví všech těch, co hráli loutky - v tomhle seriálu bylo opravdu vidět, jak jsou ti herci talentovaní :) Samozřejmě Eliza je kapitola sama o sobě, ale třeba Enver Gjokaj mě fakt oslnil, neboť jeho "postavy" byly dost rozmanité a každou zahrál s naprostou noblesou - zvlášť nápodoba Tophera byla takřka dokonalá.
Obecně obsazení celého seriálu bylo velmi dobré. Krom Elizy, Amy a pár menších výjimek, jsem neznala téměř žádného herce, co tu hrál, a fakt jsem byla velmi příjemně překvapena.

Přestože, jak jsem řekla, že se mi líbil víc ten běžný koncept epizody, rozhodně oceňuji i postupně gradovaný děj celého seriálu. Finále bylo velmi velmi dobré, i když z části dost smutné :(

P.S. Felicia je takový pěkný fantom seriálů, co sleduji nebo jsem sledovala :D Nikdy nevím, že tam má být, a najednou se tam objeví :D Už se mi to stalo asi u 4 seriálů :D

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
American Horror Story
17. července 2013
další názory k seriálu

Přesně můj šálek čaje

Upřímně, nechápu, proč jsem AHS nezačala sledovat dříve, než až po dvou sezónách, když horory obecně miluji. No, tak či tak, jsem ráda, že jsem se k tomu konečně dostala.
Vůbec jsem netušila, co mám od AHS očekávat, jestli opravdu horor, nebo něco jako parodii na horor... Ale ono to není ani jedno, AHS je prostě své a tímto svým způsobem dokonalé.

Abych pravdu řekla, některé díly z první půlky první série mi přišly i celkem nudné, ale její konec mi to vynahradil, takže obecně první sérii hodnotím tak na 80%.

Druhá série je pro mě ale jasných 100%. To bylo přesně moje sousto, co si představuji pod hororem.

Taky bych ráda ocenila skvělé charaktery v obou sériích. Spoustu z nich jsme sice mohli předpokládat, ale líbil se mi způsob, jakým AHS převzalo hororové stereotypy a ukázalo je ve svém světle.

Ovšem ještě to chce samo o sobě zmínit excelentní herecké výkony, a to především Evana Peterse a Jessicy Lange. Zvlášť Evana jsem si prostě zamilovala, jak pro oba jeho charaktery co hrál, tak i pro tu jeho rozkošnou tvářičku, a to, jak dokázal přesvědčivě ukázat všechny emoce.

Nemůžu se dočkat, jaká bude třetí série, doufám, že se ponese na minimálně takové úrovni kvality, jako obě série.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
Avatar: Legenda o Aangovi
15. srpna 2012
další názory k seriálu

Něco neobyčejného

K Avatarovi jsem se dostala kupodivu přes film, který jsem viděla prve. Ten film je hrůza, ale už při jeho sledování jsem cítila, že předloha by mohla být dobrá, neboť myšlenka se mi líbila, ve film byl bohužel jen příšerně zpracován.

Nikdy bych nevěřila, jak mě kreslený seriál může tak dojmout. To, co se mnohým hercům nedaří vyjádřit naživo, tady nejen animace ale i dabéři (mluvím samozřejmě o originální anglické verzi, českou jsem neviděla) odvádí úchvatnou práci.
A to hlavní, příběh je naprosto dechberoucí. Avatar se vám zprvu tváří jako nějaký seriál pro děti, ale stačí jen trochu hlouběji pohlédnout pod jeho povrch, abyste spatřili srdceryvné příběhy neuvěřitelného přátelství, odvahy a trochu i té lásky.
Po pár epizodách se přestane cítit blbě, že koukáte na "animák", jelikož vás seriál totálně pohltí.
Především třetí kniha je samotná na vynesení do nebes.
Mimochodem, u mnoha seriálů a filmů jsem brečela kvůli špatnému konci - ale jen jedině Avatarovi se podařilo, aby mi tekly slzy i jeho finálního šťastného konce, napůl štěstím, napůl zoufalstvím, že tak úžasný seriál končí.

Můj velký obdiv patří především celé lince se Zukem. Od začátku jsem mu fandila a v každém jeho činu viděla možnost, že konečně pochopí, na jakou stranu se přidat. Mé přání se v třetí knize splnilo a já u 3x12 poskakovala štěstím bez sebe jak malé dítě :)
Samozřejmě nemůžu zapomenout ani na celý příběh Aanga, kvůli kterému především mi na konci tekly slzy.

Avatar - The Last Airbender je jeden z nejúžasnějších seriálů a v mnohém převyšuje i spoustu hraných.

A co, že to není pravé anime? Upřímně, kdo není moc zvyklý na typický anime východní humor, ten myslím i mnohem víc ocení tento seriál.

Viděla jsem Avatara celého už třikrát a vím, že to rozhodně není naposledy. K dobrým seriálům se člověk vždy rád vrací :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
89 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
100 %
plakát
Death Note - Zápisník smrti
6. ledna 2011
další názory k seriálu

Hodně povedené!

U Death Note je jeden velký problém v tom, že spousta lidí se ho ani neopováží pustit, jen kvůli tomu, že je to anime. Ale lidi, tyhle předsudky fakt překonejte, protože tento skvělý seriál opravdu stojí za shlédnutí.
Samotná myšlenka seriálu (student vezme spravedlnost do svých rukou a začne "trestat" vrahy) je opravdu dobrá a v originálním pojetí, postavy jsou dost promyšlené, a mezi nimi si vždycky najdete nějakou, kterou si naprosto oblíbíte (jako třeba shinigami Ryuuku).
Ať už je to bůh-student Light/Kira nebo sladkofilní L, nad jejich genialitou a vzájemným bojem přechází zrak.
Jako jedinou chybou tohoto seriálu bych ale viděla "vystřídání" detektivů, kde N nedosahuje L ani po paty.
Každopádně, Desu Noto je opravdu úžasný seriál, a já ho rozhodně všem doporučuji ke shlédnutí.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 12 lidí
90 %
plakát
Řekni, kdo tě zabil
11. prosince 2010
další názory k seriálu

Úsměv!

Tento seriál si z nás tak trochu dělá srandu. Na první pohled se zdá, že jde o velice kýčovitě barevný a romantický počin, jenže stačí trochu hlouběji nahlédnout dovnitř, a zjistíme, že to bravurní kolísání na hranici kýče s realitou je právě to "ono", co nás na tomhle seriálu bude přitahovat.

Pushing Daisies nazývám "usměvavým seriálem", neb na konci každé epizody se vám na obličeji rozprostírá takový ten přiblblý roztomilý úsměv :)

Postavy jsou úžasné, ať už jde o ústřední dvojku, která na sebe hází své romantické pohledy, či Olive, a hlavně Emersona, který mě svými vždy vhodnými poznámkami vždycky rozesměje :)

Ke konci jsem věrně doufala, že tu neustálou krizi "nesmím se tě dotknout" nějak rozřeší, i když mi bylo jasné, že se to asi nestane. Přesto všechno hodnotím Pushing Daisies jako skvělý oddychový seriál, který mi vykouzlí úsměv na tváři a po čase se k němu určitě zase vrátím.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %