19. 1. 2018

Novinka pod lupou: McMafia (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název McMafia
Žánr Drama / Thriller
Stanice BBC
Premiéra 1. 1. 2018
Vysílání pondělí 21:00
Délka pilotu 58 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Alex Godman je v Anglii vychovaný syn ruských mafiánských emigrantů, který strávil celý život snahou utéct ze stínu své minulosti. Vybudoval si svůj vlastní legitimní podnik a začal žít se svou přítelkyní Rebeccou. Jednoho dne však dojde k vraždě, která zapříčiní návrat temné minulosti této rodiny a ohrožení všeho, co si hrdina vybudoval. Alex je vtažen do kriminálního podsvětí a musí konfrontovat své hodnoty ve snaze ochránit ty, které nejvíce miluje.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Jedno z očekávaných britských dramat tohoto roku je zde a já ani po zhlédnutí pilotu zatím moc nevím, co si o něm mám vlastně myslet. Asi převládá zvědavost nad tím, co bude dál. Seriál má takovou zvláštní atmosféru, která dokáže diváka přitáhnout, i když zrovna není fanouškem mafiánského žánru. Rozjíždí se možná trošku pomaleji, ale pak z ničeho nic jsme vtaženi do napínavé akce, u které ani nemrkáte, aby vám něco neuteklo. No a potom jen scénu za scénou napjatě čekáte, co přijde dál, protože si vůbec nedokážete představit, co by se mohlo stát.

To se mi na seriálu líbí. Je naprosto nepředvídatelný. Od začátku tušíte, kdo by mohl být klaďas a kdo záporák, ale ty hranice se v pilotu tak často stírají nebo dokonce role obracejí, že na konci už vzdáte jakékoliv vymýšlení budoucího vývoje a jen sledujete a čekáte, co přijde. To je super, protože v dnešní záplavě seriálů přes kopírák je těžké najít něco, u čeho budete skutečně napjatí.

Hodně se zde mluví rusky, takže pokud tento jazyk neovládáte, můžete zapomenout na to, že se McMafia stane jen podkladovým seriálem. Abyste věděli, co se děje, musíte pozorně sledovat a číst titulky. Není to klad ani zápor, jen to uvádím, pokud je někdo takový jako fruiko a seriály sleduje při práci jen podkresově.

Závěr epizody přinesl docela zajímavý vývoj událostí a nalákal na další sledování. Přesto pořád nevím, jestli se do něj pustit. I když v mém názoru v podstatě každý bod vyznívá kladně, něco mi tu úplně nesedělo. Nedokážu to popsat, ale pořád váhám, jestli seriál dát do watchlistu. Možná je to celkové tempo? Kromě té jedné scény zhruba uprostřed pilotu se tady totiž jen mluví a mluví a mluví, ale co se týče samotné akce, musíme se spokojit s málem. Ale věřím, že v dalších dílech začne seriál nabírat grády a vypracuje se v solidní drama v rámci svého žánru.
  • napínavá akční scéna
  • konec epizody navnadí na další sledování
  • nepředvídatelnost
  • pomalejší tempo
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu