12. 2. 2018

Novinka pod lupou: Here and Now (HBO)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Here and Now (Tady a teď)
Žánr Drama
Stanice HBO
Premiéra 11. 2. 2018
Vysílání neděle 21:00
Délka pilotu 59 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Základem této nevšední multirasové rodinky je manžel, manželka, tři adoptované děti ze Somálska, Vietnamu a Kolumbie a jedno jejich vlastní dítě. Jejich vztahy a pouta však začnou být velmi testovány, když jedno z dětí začne vidět věci, které ostatní vidět nemůžou.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

True Blood mě dokázal chytnout od prvního dílu. U této novinky jsem už kdysi dávno viděla trailer a měla jsem podezření, že to nebude úplně můj šálek čaje. Po zhlédnutí pilotu bych tento seriál zařadila k těm, které budou získávat Glóby a Emmy jako na běžícím páse, ale zde v našich končinách nebudeme úplně chápat, z jakého důvodu se mu daří. Je to zvláštní rodinné drama, které sedne málokomu. A já do té úzké skupinky lidí, kteří ho budou oslavovat za skvělé vyobrazení rodinné dynamiky, multikulturálnost, špičkové herectví nebo technickou stránku, bohužel nepatřím.

Pro mě šlo o 58 minut divnosti, která se docela vlekla. Postavy jsou nudné a upřímně dost otravné. Nejvíc mi šel na nervy asi otec s tou jeho věčnou depresí, ale ani vyhypovaná matka, která musí kontrolovat každý aspekt životů celé rodiny, nebyla o nic lepší. Upřímně tam není jediná postava, která by pro mě měla potenciál, protože ani děti nebyly o moc snesitelnější. Jak se chovala u toho psychiatra na konci, to jsem zírala s otevřenou pusou. Být to můj rodič, tak už se s ní dohádám, chovala se, jako by tomu synovi bylo pět let.

Dobře, když nad tím přemýšlím, synek gay by mohl mít zajímavý příběh s tím vším nadpřirozenem. Hlavně ten konec u psychiatra vypadal alespoň trošku nadějně. Přesto si nejsem jistá, jestli jen kvůli této jedné věci budu ochotná koukat potenciálně na několik desítek hodinových dílů. Pravděpodobně tohle drama vynechám, i když je z dílny HBO.
  • syn a jeho halucinogenní dějová linka
  • rodiče
  • děti
  • táhnoucí se děj
  • žádná gradace
  • kromě dějové linky zmíněného syna se tam vůbec nic nestalo
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Here and Now na mě od první chvíle působí jako vztahové drama a jelikož na podobná moc často nekoukám, tak nemám moc s čím srovnávat.

Docela mě bavilo postupné představování postav, i když bylo takové pozvolnější, ale pořád to vypadalo, že se dočkám nějaké odměny. Ta se bohužel nekonala. Závěrečná „velká“ scéna vyšuměla tak nějak do ztracena a střihem se už dostáváme jen ke cliffhangeru, který má nás navnadit na příště. Dobře, trochu navnadil, tedy spíš ve stylu jako WTF o čem to bylo, bude se dít něco nadpřirozeného, nebo je jen mešuge? Jinak snad ani ne a podobným stylem to tvůrci moc dlouho neutáhnou.

Postavy jsou napsané a zahrané dobře, však taky koukáme na seriál z produkce HBO, takže něco takového už člověk očekává tak nějak automaticky. Stejně jako pěknou kameru a tak. To všechno dostane, ale i tak má na konci pocit nenaplnění.

Nedá se přímo říct, že by mi nějak extra vadilo na to koukat, ale že bych zase s nadšením za týden usedal před obrazovku a toužil znovu sledovat osudy téhle rodiny, to se říct nedá. Prostě takový pilot, co vyšuměl do ztracena.
  • technická kvalita HBO
  • příjemně plyne
  • nic extra se neděje/nestane
  • celé to působí, podobně jako ta rodina – snažili jsme se nacpat všechny minority do jednoho seriálu, abychom vypadali cool
50 %
Mé hodnocení
Fruiko

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Nira

Nira

Seriál by chtělo vidět 35 lidí - a já jsem mezi nimi, ale teď už si tím nejsem tak jistá. Díky za lupu, asi...
před 6 roky
Camfourek

Camfourek

No. Tak nevím. Vážně tu koukám na obrazovku a přemýšlím co napsat. Dobře zpracované, ale je z toho...
před 6 roky
Další články k tématu