27. 2. 2018

Novinka pod lupou: Living Biblically (CBS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Living Biblically
Žánr Komedie
Stanice CBS
Premiéra 26. 2. 2018
Vysílání pondělí 20:30 hodin
Délka pilotu 20 minut
Předskokan Superior Donuts
Konkurence American Idol (ABC), iZombie (The CW), The Resident (Fox), The Voice (NBC)
Tipovačka Všichni kromě optimistů věří ve zrušení. Lid se k tomuto názoru přidává se 69 % hlasů.

O čem to je?

Hrdina je hluboce zarmoucen z náhlé ztráty svého nejlepšího přítele. Pracuje jako filmový kritik a čeká ho narození prvního dítěte. Rozhodne se proto radikálně změnit svůj život a začne se stoprocentně řídit tím, co káže Bible. K cestě za osvětou mu má pomáhat celá boží jednotka rádců. Komedie je adaptací knihy The Year of Living Biblically od A.J. Jacobse.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Chce se mi napsat něco ve smyslu „bože můj“, ale možná by to někdo zrovna tady u toho seriálu bral za rouhání :D Každopádně ne, tohle vážně ne. Jsem už docela zvyklá na trapné komedie z rodinného i pracovního prostředí, ve kterých je především CBS velký expert. Ale když do mixu ještě zapojíte náboženství, tak už není návratu. Upřímně jsem vážně zvědavá, jak na tohle Američané budou reagovat, jestli to pojmou jako zábavnou formu víry, nebo to naopak odsoudí kvůli zesměšňování náboženství.

Jako ne, ono to nezesměšňuje, ale je to neskutečně trapné. Téma má potenciál působit lépe, povzneseněji, ale seriál ho bohužel zasazuje do té obyčejné trapnosti, na jakou jsme u podobných seriálů zvyklí. Jsou zde průměrné až nesympatické postavy, spousta urážlivého humoru, levný hudební podkres a dialogy, které snad ani nestojí za řeč. Ve výsledku zjistíte, že máte pilot za sebou, ale za celých 20 minut se v něm vůbec nic nestalo.

Nezasmála jsem se snad ani jednou a jakákoliv touha sledovat dál se nedostavila. Myslím, že existuje celá řada lepších pohodových komedií, u kterých můžete vypnout a relaxovat. O hlášky se seriál snaží, ale v mých očích hluboce selhává, protože jak už jsem řekla, scénář nemá žádnou úroveň. Jediné, co by ho mohlo odlišovat od ostatních komedií, je právě téma „budu žít podle Bible“, ale to v pilotu znamená jen to, že si hrdina obleče bílý oblek a vynechá jednu urážku svého kolegy. Mluvme o nevyužitém potenciálu…
  • bez vtipu
  • nesympatické postavy
  • levný hudební podkres
  • nevyužité téma života podle Bible
20 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
lukascoolarik

lukascoolarik

Jestli je ten vtip s šutrem to nejlepší, co do traileru našli, tak se téhle věci vyhnu obloukem. :-D...
před 6 roky
Caroline115

Caroline115

Hm, na tohle jsem se docela těšila, říkala jsem si, že by to mohlo být třeba jako Earl....tak teda nevím,...
před 6 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Oproti pilotu jsem nakonec deset procent k plusu přihodila, našla jsem tady několik vtípků,...
před 3 roky
Další články k tématu