28. 3. 2018

S lupou do historie: Make It or Break It

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Make It or Break It 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: Make It or Break It
Žánr: Drama / Sportovní / Teen
Stanice: ABC Family
Vysílání: 2009–2012
Celkový počet sérií: 3
Premiéra: 22. 6. 2009
Délka pilotu: 43 minut

Kdo?

Tvůrce: Holly Sorensen
Herci: Josie Loren, Ayla Kell, Cassie Scerbo, Susan Ward, Neil Jackson, Candace Cameron Bure, Peri Gilpin, Chelsea Hobbs, Johnny Pacar, Anthony Starke, Dondre Whitfield

O čem to je?

Seriál se odehrává v prostředí závodní gymnastiky a sleduje skupinku mladých nadějných gymnastek, které mají reálnou šanci dostat se na olympiádu, čemuž zasvětí celý svůj život. Tyto dívky touží získat zlatou olympijskou medaili, ovšem kromě neustálého tréninku se musí vypořádávat i s rodinnými problémy, pravidly o randění, neznámými novými pocity, přátelstvím a dalšími radostmi a strastmi života.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status: viděno komplet
Hodnocení celého seriálu:80 %

Pokud chcete podrobnější názor na celý seriál, mrkněte do názorů, kde jsem se dobře rozepsala a vyjádřila své nadšení už před pěti lety :-) Na tento pilot jsem se proto těšila jako dítě na Vánoce, protože a) konečně něco, co jsem viděla komplet b) jedna z mých srdcovek. Jasně, je to ABC Family, nemůžeme očekávat nic jako Flesh and Bone od Starzu. Ale už mě všichni asi dobře znáte a dokážete odhadnout, že pro žánry soap a teen mám slabost. A když se k tomu přidá ještě gymnastika, tak je vyhráno.

Pilot je dokonalou ukázkou toho, o čem bude celý seriál. Moc se mi líbí, že na rozdíl od jiných ABC Family seriálů to tady není tak, že by sport byl na pozadí romancí, skandálů, rodinných problémů a podobně, ale je to přesně naopak. Jistě, je zde spoustu klasických soap / teen témat jako žárlivost, tajná aférka, problémy s příjmem potravy, chudoba, zakázaná láska, vydírání a tak dále. Ale nic z toho neodvádí pozornost od hlavního tématu, kterým je gymnastika.

Myslím, že jsem kdysi četla, že herečky samy cvičily, že neměly žádné dublérky. O to je to působivější, jak skvěle gymnastické scény vypadají a kolik jich v pilotu je. Akce zde rozhodně nechybí, vždyť hned v pilotu máme velkou důležitou soutěž, takže žádné chození kolem horké kaše. Jinak jsem si ale pilot zase tolik nepamatovala (kromě té šílené scény s přeskokem Emily), takže mě hodně překvapilo, jak vyloženě záporně byla představena postava Lauren. Beam queen se později stala asi mou nejoblíbenější postavou, ale její chování v pilotu je vážně na pěst.

Myslím, že se dá docela dobře škatulkovat ve smyslu, že teen seriály mají kostýmy a hudbu snad vždycky na jedničku a u MIOBI to platí jakbysmet. Seriál za pomoci hudby dokáže navodit tu správnou atmosféru, kdy během gymnastických výkonů ani nemrkáte, aby vám neutekl nějaký podařený pohyb. Jediné mínus vidím asi v tom, že v pilotu ještě nebyl Sasha, viď allysko? :-D

+ gymnastika
+ sympatické postavy
+ teen témata jsou zastoupená, ale nezastiňují sport
+ kostýmy, hudba
+ atmosféra

Moje hodnocení pilotu: 90 %
Drunk_Queen

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Zaprvé musím vyjádřit hluboký obdiv ke všem, kdo tohle dokážou. Já jsem na všechno sportovní naprostý antitalent (tímto zdravím bowlingový turnaj serialzone na Srazu 2017), takže tohle je pro mě něco skoro až zázračného. Takže za tyhle schopnosti tleskám.

Ovšem jinak musím říct, že pilot MIoBI (tímto děkuji ragelly, že mi včera tu zkratku vysvětlila, protože dokoukat právě něco divného a pak pořád poslouchat tohle a nechápat, o co jde, je asi pro někoho vážně zábava) šel úplně mimo mě.

Jelikož jsem to já, mohla bych začít hudbou. Máme tu věci, které v té době docela „letěly“, Let It Rock si pamatuju, že onehdá docela dávali, myslím, že jsem tu zaslechla i nějakou tu Fergie, pokud si dobře vzpomínám. Ale nepřišlo mi, že by tam ty skladby nějak extra seděly, celé to bylo takové „tohle teď děcka poslouchají, tak to tam dáme“. Působilo to moc jako pěst na oko. O těch mnohdy až brutálních přechodech raději ani nemluvit. Jeden příklad na všechny, jedna scéna, nejdřív tam hraje možná ta Fergie(?), pak střih, zřejmě reklama… A pak ta samá scéna… S instrumentální „napínavou“ hudbou. Bože, bože, bože.

Asi na tenhle typ teen nejsem, podobný seriál jsem podle mě viděla jen jeden, 13RW. MIoBI mě tak nějak za celou dobu prostě nedokázalo upoutat. Děje se toho spousta, ale že by mě fakt zajímalo, jak to dopadne? Že bych byla napjatá? Nevím, asi je to mnou, ale ani na chvíli se mi tohle nestalo. Dokonce jsem se párkrát načapala, že jestli vůbec něco, tak se lehce bavím na účet seriálu.

Vzhledem k tomu, jak mk ragelly nadšeně psala, jak je dnešní SLDH, jsem vážně doufala, že se mi MIoBI bude líbit. Ovšem za celou dobu jsem byla nejnadšenější, když mi přišla zpráva na messengera. Od bratra. Pardon.

+ dechberoucí schopnosti a show

- hudba
- seriál dokáže diváka vtáhnout

Moje hodnocení pilotu: 40 %
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
SparkySpeirs

SparkySpeirs

Moje mladší sestra dělá gymnastiku a já si nenechám ujít žádnou její soutěž. Na MIOBI koukáme spolu a...
před 6 roky
Goldeenka

Goldeenka

MIOBI je jedna z mých srdcovek. Tedy spíše první dvě série, ta poslední mě spíš štvala. Ale musím...
před 6 roky
Redmarx

Redmarx

Je o proste ten nejlepsi serial a ja to hodnotit, tak dam 100%. On je ten serial dokonaly v tom,...
před 6 roky
Další články k tématu