2. 7. 2018

Novinka pod lupou: Picnic at Hanging Rock (Showcase)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Picnic at Hanging Rock
Žánr Minisérie / Drama / Mysteriózní
Stanice Showcase
Premiéra 6. 5. 2018
Vysílání celá série je venku
Délka pilotu 52 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Minisérie podle předlohového románu od Joan Lindsay. Seriál sleduje záhadné zmizení tří školaček a jejich guvernantky během Dne svatého Valentýna roku 1900.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tak tohle byla jedna velká nuda. Upřímně si ani nejsem jistá, jestli chci tuto minisérii dokoukat, i když má jen hrstku epizod. Čekala jsem nějaký napínavý krimi thriller, třeba podobně jako Rillington Place. Místo toho jsem se dočkala průměrného dramatu se špetkou psychologie, který se snaží sázet na hlavní hvězdu, ale selhává.

Na papíře zní příběh zajímavě. Pilot z něj ale mnoho neukáže. V podstatě se celý točí jen okolo žen, které mají zmizet, ale samotnou událost ukáže až v úplném závěru. Pořád jsem čekala, až se začne něco dít, ale nedočkala jsem se. Celkově mi tempo přišlo pomalé, ale to asi bylo tím, že dialogy nebyly moc zajímavé a postavy vlastně taky ne.

Kdyby alespoň pilot dokázal něčím zaujmout, ale mám pár dní po jeho odsledování a vůbec si nedokážu vybavit nic konkrétního, co by mi utkvělo v hlavě. Hlavní hrdinka měla škaredé sluneční brýle, které ji dělaly asi o čtyřicet let starší, a pak si vzpomínám na tu zvláštní scénu v lese, když všechny holky najednou padly na zem a spaly, tedy kromě čtveřice, která posléze zmizela.

Minisérie možná potěší fanoušky knižní předlohy. Pro mě jde ale o jeden z výjimečných případů, kdy si myslím, že neznalci původního příběhu nebudou nadšení a nebudou chtít ani zjišťovat, jak to celé dopadne. Seriálu by slušelo více napětí, např. trochu thrilleru ze záhadné minulosti ředitelky, nějaký oživlý manžel nebo tak něco, no a samotné zmizení má taky potenciál, ale chce to prostě lépe pracovat s atmosférou, aby nebyla tak jednotvárná a nudná. Jsem zklamaná, čekala jsem kvalitní a zábavnou minisérii, ale jak říkám, po zhlédnutí pilotu si nejsem jistá, jestli pokračovat dál.
  • uzavřený příběh v minisérii
  • potenciál pro stupňování akce
  • mdlé tempo
  • nezajímavé postavy
  • bez atmosféry
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Caroline115

Caroline115

Docela mě zaujal popis, tak se na tohle podívám a uvidím...snad se mi to bude líbit víc než Ragelly :-)
před 5 roky
STOUPA

STOUPA

Vypadalo to zajímavě, ale po tomhle hodnocení nevím jestli to vyzkouším.
před 5 roky
Lucik21

Lucik21

Viděla jsem na to upoutávku asi 2 týdny zpátky v televizi, když jsem byla v Anglii, a docela mě to...
před 5 roky
Další články k tématu