4. 7. 2018

Novinka pod lupou: High and Dry (Channel 4)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název High and Dry
Žánr Komedie
Stanice Channel 4
Premiéra 5. 5. 2018
Vysílání celá série venku
Délka pilotu 22 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh se odehrává na tropickém ostrově. Komedie je v podstatě Lost doplněný o smích. Sleduje skupinku přeživších, kteří se po pádu letadla dostanou na zdánlivě opuštěný ostrov, kde se musí pokusit přežít. Situaci komplikuje Brett Sullivan, steward se sociopatickými sklony, který štve všechny na ostrově.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

OK, přiznání. Piloty do NPL sleduju, když mám čas. Články připravuju, když mám čas. A názory píšu, když mám čas. A většinou se všechno neodehrává v rámci jednoho dne. Vlastně občas se stane, že mezi odsledováním pilotu a psaním názoru je více než měsíční pauza. Většinou s tím nemám žádný problém, protože i když mám nasledovaných 20 různých pilotů, jsou většinou tak jedinečné samy o sobě, že mi nedělá problém je rozeznávat. High and Dry je po dlouhé době seriál, u kterého jsem si podle názvu nemohla uvědomit, o čem to vlastně bylo. Jakože vůbec, vůbec mi nedošlo, že je to o ztroskotání letadla atd… Pak jak jsem si přečetla obsah, hnedka mi celý pilot v hlavě naskočil, ale podle samotného názvu jsem byla vážně ztracená.

Vypovídá to něco? Nevím. Na jednu stranu by se dalo říct, že pilot nebyl natolik zapamatovánihodný, aby mi utkvěl v paměti. Na druhou stranu ale teď, když už vím, o co tam šlo, tak musím říct, že jsem se bavila docela dobře. Z Lost jsem viděla taky jen úvodní dvojdíl, když jsme ho měli v SLDH, ale už v tomhle je srovnání docela na místě. Tato komedie se okatě inspiruje svým slavným předchůdcem. Vlastně by se dalo říct, že jde o takové nové Wrecked, i když tady je to kopírka Lostu snad ještě víc.

Ono to ale nevadí. Je to ten typ seriálu, kde vám postavy musí padnout do noty, protože jsou natolik výstřední, že je buď budete milovat, nebo k smrti nenávidět a nevydržíte se na ně dívat. Myslím, že se najde hodně lidí, kteří právě kvůli tomu tento seriál budou muset vypustit, i když téma na papíře zní třeba dobře. Pro mě osobně to fungovalo. Postavy jsou každá jiná, ale občas jsem se i zasmála a celkově jsem se dobře bavila. Steward je tak psychotický, že mě fakt bavil, je ještě o několik tříd šílenější než Tandy z Last Man on Earth (no vida, další podobný seriál), ale pro mě to vážně funguje.
  • prostředí
  • zábavně šílené postavy
  • odsledujete a zapomenete na to
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Caroline115

Caroline115

Sice jsem to neviděla, ale podle popisu mi přijde, že to kopíruje Wrecked...
před 5 roky
Destinytte

Destinytte

Tak to s radostí vynechám - Tandy mi lezl na nervy od prvního do posledního dílu. :D A taky mi to až...
před 5 roky
Další články k tématu