19. 7. 2018

Novinka pod lupou: The Woman in White (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Woman in White
Žánr Drama / Historický / Minisérie / Mysteriózní
Stanice BBC One
Premiéra 22. 4. 2018
Vysílání celá série venku
Délka pilotu 55 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Walter Hartright jednoho večera na měsícem osvětlené cestě potká duchu se podobající ženu, která je oblečena celá v bílém. Hrdina je brzy nato vtažen do záhadného a neklidného světa. Romance, napětí a nebezpečí se proplétají a tajemství začnou vyplouvat na povrch v tomto příběhu o nepříčetnosti a identitě. Minisérie je adaptací stejnojmenného románu od Wilkieho Collinse. Diváci se vydávají na vzrušující cestu plnou stinných cest a koridorů anglického venkova a dostávají se až do hlubin viktoriánského blázince.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Když jsem teď psala obsah sem do článku, tak navzdory zhlédnutí pilotu mě to úplně navnadilo na to, že bych si měla minisérii prohlédnout celou. Na druhou stranu ale nevím, jestli se k tomu kroku odhodlám, protože pilot byl poměrně velká nuda.

Je to BBC, takže jsem hodinovou stopáž očekávala. Přišlo mi ale, že pilot ji nedokázal dobře využít. Hodně času věnoval představování postav, ale ve výsledku jsem vlastně z celého dílu nepochopila, o co tam půjde. Když jsem pak psala obsah, tak mi to zpětně docházelo, že to dává smysl, ale ze samotného sledování bych vám příběh asi popsat nedokázala. Možná to bylo tím, že jsem se vážně nudila u toho pomalého tempa, takže jsem ani nedávala naplno pozor, těžko říct.

Herci mi nebyli sympatičtí. Nestává se mi často, abych mě nezaujal skutečně nikdo, ale tady této minisérii se to podařilo. Netvrdím, že jejich výkony byly špatné, ale všichni mi přišli takoví nevýrazní, nebylo na nic nic, čím bych si je zapamatovala. A ani tomu moc nepomohlo, že jejich postavy vlastně nebyly ničím zajímavé.

Možná, že jde o seriál vhodný pro maraton, kdy se všechno dozvíte najednou. Ostatně celá série už je venku, takže kdo by měl zájem, může vyzkoušet a pak mi řekněte, jestli se to s přibývajícími epizodami zlepšovalo.
  • zajímavé téma
  • nudné a zmatené zpracování tématu
  • nevýrazné postavy i herci
  • pomalé tempo
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Franki

Franki

s tim musim bohužel souhlasit
před 5 roky
Další články k tématu