28. 8. 2018

Novinka pod lupou: Disenchantment (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Disenchantment
Žánr Komedie / Animovaný
Stanice Netflix
Premiéra 17. 8. 2018
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 36 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Princeznovské povinnosti volají, ale hrdinka by raději seděla v hospodě s pivem u ruky. Volnomyslná Bean neuposlechne svého otce-krále a rozpoutá společně se svým démonem a elfským kamarádem peklo v království.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Od tvůrců Simpsonů? A jéjej, to pro mě byla červená výstražná vlaječka. Do seriálu jsem šla s obavami, nicméně nakonec odcházím spokojená. Dál koukat nebudu, ale rozhodně jsem při sledování netrpěla tolik, jak jsem si původně myslela.

Epizoda má 36 minut, ale utekla rychle. Vlastně mi to celé trošku připomínalo Galavanta, je to taky taková recese. Jen tomu chybí skuteční herci a písničky. Ale člověk nemůže chtít všechno, že jo. I tak byl příběh zábavný a našlo se zde spousta povedených vtipů, takže si nemám, nač stěžovat.

Postavy jsou všechny na zabití, ale to je u animáků asi nepsané pravidlo. Každopádně se mi líbí slovní přestřelky mezi princeznou a démonem, které hodnotím asi nejlépe z celého pilotu. Už méně nadšená jsem z elfa a celé elfí linky, která mě neskrytě nudila a doufám, že se k ní příběh nebude moc často vracet.

Konec dílu měl asi nalákat na další sledování, ale upřímně jsem si ty postavy až tolik nezamilovala, abych si s napětím pustila druhý díl. Stále platí, že animáky nejsou pro mě a v případě možnosti raději sáhnu po hrané klasice. Ale jak říkám, sledování mi oči ani uši netrhalo, epizoda rychle utekla a já se i párkrát zasmála. Takže dobrý.

  • rychlé tempo
  • povedené vtipy
  • neotřelý koncept
  • nic moc postavy
  • elfí linka
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
Black Key

Black Key

Jsem zatím u třetího dílu a není to špatné. Jen v tom prostě vidím postavy z Futuramy. ELF =...
před 5 roky
STOUPA

STOUPA

Hodně lidí to chválí, takže asi nějaký díl vyzkouším.
před 5 roky
rozviklanarozinka

rozviklanarozinka

Hi, Im Elfo :D
před 3 roky
Další články k tématu