29. 8. 2018

Novinka pod lupou: Hang Ups (Channel 4)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Hang Ups
Žánr Komedie
Stanice Channel 4
Premiéra 8. 8. 2018
Vysílání středa, 22:00
Délka pilotu 23 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Richard Pitt je nekonvenční terapeut, který se snaží udržet svůj život, pacienty a rodinu pohromadě. Stačí jeden špatný krok a vše se sesype na hromádku.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Semestr od streamu byl alespoň originální příběh, když už se tvůrci rozhodli vykrádat webkamerový styl Web Therapy. Hang Ups je naprostá kopie této komedie od Showtime, jen s tím rozdílem, že tady je v hlavní roli chlap místo ženské.

Upřímně ale obě hlavní postavy jsou si neuvěřitelně podobné, především svou nesnesitelnou povahou. Tento hrdina je přece jen trošku snesitelnější, ale to jen proto, že Lisa Kudrow svou postavu opravdu dovedla do krajnosti a u ní byl snad i záměr, aby ji diváci nemohli vystát. Tady jde o otce, rodiny, který se snaží zabezpečit děti a ženu, ale ve výsledku musí spoléhat na ně, aby zůstal hlavou nad vodou.

Komedie má přicházet především ze strany pacientů, kterých tady vidíme hned několik. Neříkám, že to nefunguje, bavila jsem se docela dobře. Jen jsem se celou dobu nemohla zbavit pocitu, že tohle už jsem přece kdysi sledovala, tak proč bych se na to měla dívat znovu. Jasně, můžete namítat, že to se dá říct i o všech kriminálkách, lékařských seriálech nebo právnických dramatech, kde se taky opakuje stejný koncept pořád dokola. Já vím, uznávám, že je to pravda. Tam se to ale tak nějak ztratí tím, že jsou trošku jiné případy, nevíte kdo je pachatel atd., zatímco tady jsou hlavní postavy i pacienti naprosto stejní v obou seriálech, takže je to skutečně jako přes kopírák.

Jak ale říkám, při sledování se pobavíte. Najdou se tu povedené vtípky a vlastně i ty postavy jsou k přežití, během těch 20 minut si na ně tak nějak zvyknete. Plus pokud se nepletu, hraje tady holka z IT Crowd, což by možná někoho mohlo nalákat.
  • povedené vtipy
  • přesná kopírka Web Therapy
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Nira

Nira

Kdybych nevěděla, co s časem, asi bych aspoň zkusila...
před 5 roky
Další články k tématu