2. 9. 2018

S lupou do historie: The Middle

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte The Middle 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: The Middle (Průměrňákovi)
Žánr: Komedie
Stanice: ABC
Vysílání: 2009–2018
Celkový počet sérií: 9
Premiéra: 30. 9. 2009
Délka pilotu: 22 minut

Kdo?

Tvůrce: Eileen Heisler, DeAnn Heline
Herci: Patricia Heaton, Neil Flynn, Charlie McDermott, Eden Sher, Atticus Shaffer, Chris Kattan

O čem to je?

Frankie Heck a její manžel Mike žijí v Orsonu v Indianě celý svůj život. Mike pracuje jako manažer v místním dole a Frankie je třetí nejlepší prodavačka aut (ze tří). Společně mají tři děti, které zvládat je mnohdy nadlidský výkon. Axel si prochází těžkou pubertou, Sue je ta trapná holka, která vše zkouší s plnou vervou, ale ve všem selže. A v neposlední řadě Brick, jehož nejlepším kamarádem je vlastní aktovka. I když to ale mnohdy vypadá, že se všichni snaží pouze nedostat se na úplné dno, Frankie i celá rodina mají moře lásky i smíchu někde uprostřed ničeho.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Pilot byla dobrá pohodovka. Ostatně se není čemu divit, ABC má asi tak jediné rodinné komedie, které mi přijdou zábavné. Nebo alespoň snesitelné. Na rozdíl od CBS tady jsou fakt povedené vtípky a postavy nejsou úplně na zabití, alespoň většinu času. The Middle těží z toho, že každá postava je úplně jiná. Všechny jsou ve výsledku trapné, ale každá svým vlastním a vtipným způsobem. A jelikož se smějete, nemáte čas přemýšlet nad tím, kdo vám leze na nervy. To je chytře vymyšleno!

Dvacetiminutovky většinou utíkají výborně a The Middle není výjimkou. Na to, že jde o komedii, se tady pořád něco dělo, příběhu tu bylo požehnaně. Navíc oceňuju, že představování všech pěti hlavních postav proběhlo rychle a přirozeně, hned jsme měli jasno v tom, kdo jaký je, a mohli jsme se vrhnout na jejich první společné dobrodružství.

Možná jsem trošku ovlivněná svou láskou k Údržbáři, ale Neil je parádní. Jeho otec byl v prvním díle trošku upozaděný, ale kdykoliv se objevil před kamerou, perlil jedna báseň. Těším se, až se na seriál budu dívat maratonem a budu ho mít opět pravidelně na své obrazovce. Přesto si myslím, že na Scrubs tento kousek nedosáhne, přece jen musím zůstat nohama na zemi, i když je The Middle příjemná oddychovka.

Povedených vtipů i situací jsem zde našla hodně, vlastně celý první díl hodnotím kladně, nebylo tady nic, co by mi vyloženě nesedlo. Rezervy tu jisté jsou, přece jen trapná rodinka je něco, co vídáváme v seriálech poměrně často. Ale sama za sebe jsem zvědavá, jak se postavy v průběhu devíti let budou vyvíjet, děti dospívat a co se z nich nakonec stane.

+ zábavné vtipy i scény
+ pořád se něco děje
+ rychle to utíká
+ postavy nejsou na zabití

Moje hodnocení pilotu: 80 %
Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
pataaaaaa159

pataaaaaa159

Srdcovka co bohužel letos skončila. Jeden z mála seriálů, co je rok od roku lepší (až teda na 6.sérii,...
před 5 roky
Janulka93

Janulka93

Nelze nesouhlasit s větou :)
před 5 roky
Adík

Adík

Jediný americký seriál, kde jsem si i čas od času řekl, že je fakt jedno, jestli žijete na středozápadě...
před 5 roky
Další články k tématu