4. 9. 2018

Novinka pod lupou: Paradise PD (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Paradise PD
Žánr Komedie, Animovaný
Stanice Netflix
Premiéra 30. 8. 2018
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 29 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Paradise PD sleduje osobní a pracovní životy pracovníků jednoho amerického maloměstského policejního oddělení. Jsou to špatní policisté. Ne špatní jako nesmyslní. Ne špatní jako cool. Špatní jako krutě neschopní.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Sezónu 2017/18 zakončujeme stylově animákem, yeeey! Netflix představil na konci srpna novinku Paradise PD, která přesně zapadá do typických animovaných komedií, do té škatulky, jakou si vybavím, když se řekne animák. Je to plné trapných postav, sprostého humoru, drsných scén a tak všeho kolem.

Ale musím říct, že to nebylo tak hrozné, jak jsem čekala. Dischantement se mi líbilo o něco více, ale u tohoto jsem si taky nemusela rvát vlasy hrůzou. Jistě, jsou tady hodně slabé chvilky, kterým bezkonkurenčně vévodí psí orgie, to bylo vážně nechutné a tak přes čáru, že tento vtípek čáru neviděl ani dalekohledem. Vlastně když tak nad tím přemýšlím, nesmála jsem se vůbec, ale když pominu tohle, tak jsem alespoň při sledování zůstávala v neutrální rovině, což je pro mě úspěch. Vlastně jo, zasmála! Když si polda v nemocnici kýchnul a všechny kulky z něj vypadly, to mě pobavilo.

Potěšilo mě slyšet Sarah Chalke, i když bych ji raději viděla v hraném seriálu. Ostatní asi neznám, hlasy mi nepřišly povědomé. Co se týče postav, tak trošku jsem si připadala, že koukám na slabší verzi B99 – akční nováček, strašpytel, flegmatik, drsňačka a přísný šéf. Nebo možná se hodí i přirovnání k Policejní akademii, jen s tím rozdílem, že tohle je animované a plné sprostého a sexuálního humoru či snah o humor.

Dál koukat nebudu, ale celkově Paradise PD hodnotím jako jeden z těch podařenějších animáků, u kterých nebudou přehnaně trpět ani ti, kteří tento žánr nevyhledávají, ale náhodou na něj narazí v televizi a nebudou mít možnost přepnout stanici.
  • scénka v nemocnici
  • Sarah Chalke
  • ucházející tempo (index KPZ 33 %)
  • psí orgie
  • klišoidní typizace postav
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Minule vám prý chyběl názor někoho, kdo nemá averzi k animákům, tak tady ho máte! No a trochu lituji, že jsem se do toho pustil. Jde totiž o jeden z těch průměrnějších animáků. I když je hustota vtipů víc než slušná, jejich úroveň je spíš podprůměrná. A tím nemyslím nekončící vtip s ustřelenými koulemi, ale všeobecně všechny vtipy. Ano, mají nápad, ale nic úchvatného. Navíc sem tam to dokonce přesahuje i hranice mého značně nízkého vkusu. Psí sex párty? Really? To už fakt bylo i na mě moc.

Paradise PD má prostě problém, že nezapadne do žádné ze škatulek. Kde South Park dokáže svůj drsný humor vyvážit vtipnou politickou satirou, tak tam PD selhává. Stejně tak nemá žádnou výraznou postavu, kterou by si člověk mohl zamilovat. Vizuálně nejblíže má asi k Brickleberry. Na rozdíl od lesních strážců omezených tím, že se vysílají v televizi, a tak si nemohou dovolit zajít v humoru příliš daleko (a někdy asi i hluboko), se PD nijak neostýchá a laťku snižuje snad donekonečna.

Ponožka na penisu policisty bezdomovce mě bude strašit ve snech ještě dlouho. Ale i tak to prostě není ono a člověk se vtipům nemá moc chuť smát, jakoby nebyly pořádně dotažené. Jsou prostě jen sprosté. A tohle vše se přenáší na celý pilot, který působí díky tomu podprůměrně.
  • vizuální stránka
  • moc vtipů o koulích
  • psí sex (a vůbec psí postava byla nějak navíc)
  • dějové vsuvky typu Hobopolda vyučuje, jak se stát správným tulákem
  • zpívající vsuvky
  • je to dlouhé (index KPZ 50 %)
50 %
Mé hodnocení
Fruiko

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Touto NPL zakončujeme sezónu 2017/18! Všechny novinky premiérující od září do srpna budeme už řadit do...
před 5 roky
Další články k tématu