5. 9. 2018

S lupou do historie: Billy & Billie

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Billy and Billie 1×01: Come as You Are?

Medailónek

Název: Billy and Billie
Žánr: Komedie
Stanice: DirecTV
Vysílání: 2015
Celkový počet sérií: 1
Premiéra: 3. 3. 2015
Délka pilotu: 22 minut

Kdo?

Tvůrce: -
Herci: Adam Brody, Lisa Joyce, Li Jun Li, Victor Slezak

O čem to je?

Komedie sleduje dva mladé dospěláky, kteří se zamilují. Čeká na ně však neobvyklá překážka a stržení pozornosti přátel a rodiny. Běžné starosti, slasti a nejistoty nového vztahu ještě více komplikuje fakt, že Billy a Billie jsou nevlastní sourozenci.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status: viděno komplet
Hodnocení celého seriálu: 80 %

Seriál jsem viděla někdy těsně předtím, než jsme přišli s touto rubrikou, a musela jsem ho přidat do seznamu. Je to totiž kousek, o kterém málokdo ví, ale rozhodně stojí za zhlédnutí. Ono je trošku blbé, že je v samotném obsahu vyzrazena celá pointa, kterou se dozvíme na konci pilotní epizody a která hodně zamíchá kartami. Já jsem do seriálu šla bez znalosti tohoto zvratu a byla jsem hodně překvapená, a to tak moc, že se seriál skutečně díky tomu dostal do SLDH.

Hraje tady Seth z OCčka, což bylo jedním z hlavních důvodů, proč jsem si tuto nezvyklou komedii stáhla. Jeho postava není tak charismatická jako můj milovaný geek, ale pořád se na něj skvěle kouká. Navíc s Lisou Joyce tvoří výbornou dvojku, skvěle to mezi nimi jiskří. Ale především jim tvůrci vložili do úst skvělé sarkastické perly. Jejich slovní přestřelky jsou asi tím nejlepším, co seriál nabízí. Je super vidět vztah dvou lidí, kteří na sebe neustále nehází psí oči, ale dokážou si ze sebe dělat srandu.

Scénář je stejně povedený jako casting. Notnou dávku sarkasmu jsem už zmínila, ale celý nápad je taky super a seriál je hodně dobře natočen. Epizoda uteče jako voda a aniž si to uvědomíte, máte za jedno odpoledne za sebou celý maraton a chcete víc. Pokud hledáte něco připomínající romantickou komedii, ale zároveň něco, co se bude vymykat klišoidním zajetým kolejím tohoto žánru, pak určitě vyzkoušejte Billy and Billie. Nebudete litovat.

+ Billy a Billie
+ příběhový zvrat
+ notná dávka sarkasmu
+ výborná atmosféra

Moje hodnocení pilotu: 80 %
Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
LucyM98

LucyM98

titulky k serilu asi nikde nejsou, že? :(
před 5 roky
Destinytte

Destinytte

Tohle chci vidět už nějakou dobu, ale mám problém to někde najít. :/
před 5 roky
Další články k tématu