10. 9. 2018

Novinka pod lupou: Sestričky (Markíza)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Sestričky
Žánr Drama, Lékařský, Soap
Stanice Markíza
Premiéra 4. 9. 2018
Vysílání úterý, 20:30

Délka pilotu: 50 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Silné příběhy o osudech pacientů, ale i lékařů a sestřiček, vás chytí za srdce. Nechybí napětí a reálné situace, jaké zažívá tým odborníků každý den. Seriál se však neodehrává pouze v nemocnici. I zdravotníci jsou jen lidé, kteří řeší milostné vztahy, rodinné problémy a situace, se kterými se nejeden divák dokáže ztotožnit.

V každém díle se odehrávají dva příběhy pacientů, které odhalují základní otázky lidských hodnot a přibližují práci čtyř zdravotních sester. Jejich osobní osudy procházejí jednotlivými díly a ukazují problémy každodenního života, aby si v nich každá divačka našla kousek sebe sama.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Musím se přiznat, že jsem se obávala toho, co ze seriálu vyjde. Doufala jsem, že z toho nevznikne druhý Modrý kód, protože to už by bylo o zdraví. Nakonec se na to ale koukat dá. Přišlo mi to jako Nurse Jackie střihnutá Milenkami.

Největší plus vidím v hereckém obsazení. Hrdinky jsou zvoleny dobře, jsou sympatické a jejich postavy taky víceméně nejsou na zabití, což je dobře, pokud se na to má člověk dívat každý týden. I pánská část osazenstva vypadá hodně nadějně. Zaujal mě hlavně nevrlý doktor s tlustou černou čárou, jsem zvědavá, jestli pod vlivem nové krásné mladé sestřičky pookřeje, protože i když po sobě štěkali jak psi, to jiskření tam bylo patrné. Naopak geniální chirurg, který neskrytě jel po sestřičce vracející se z mateřské, mě spíše otrávil. Je jasné, že se tam dostaneme k tématu nevěry, což zrovna u této rodinky, která byla vykreslená jako poměrně bezchybná (a manžel je velký sympaťák!), mi přijde přehnaně umělé vyvolané drama, které by tady opravdu nemuselo být.

Už jsem si všimla u Som mama, ale zapomněla jsem to napsat. Každopádně i tady hodně chválím hudební podkres. Písničky už jsou možná pár let venku, ale pořád dokážou navodit tu správnou atmosféru a hlavně se neopakují stokrát jako ta Enya, na kterou snad nikdy nezapomenu, brr. V tomhle jsou slovenské televize o krok před námi, protože české seriály mají hudbu o poznání nudnější.

V nemocničních záležitostech se moc nevyznám, takže nedokážu odhadnout, jak moc realistický či naopak seriál v tomto ohledu je. Jakožto naprostého laika mě do očí bila pouze jediná událost – jak mohli přijmout chlapa jedno ráno, zjistit že potřebuje nové srdce, a hned mu ho dát? Copak takhle to funguje? Nemá čekací listina desetitisíce míst? To mi přišlo dost zvláštní. A pak jsem se usmála nad tou akcí v letadle, protože tohle tu vidíme v podstatě v každém lékařském seriálu. Good Doctor měl scénu podobně akční, tady to ozvláštnili využitím brčka a pilníku.

Ve výsledku jsem se Sestričkami spokojená. Druhý Modrý kód se alespoň v mých očích nekoná, postavy jsou sympatické, akce je tu taky dost. Omezila bych jen přehnanou soapkovitost a umělé vyvolávání dramatičnosti tam, kde to není vůbec potřeba. Celkově ale další koukatelný slovenský seriál.
  • postavy
  • hudba
  • příjemné tempo
  • soap drama často zbytečně
  • trošku nereálnost?
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Jessica Angell

Jessica Angell

No já sem příjemně překvapená. Čekala sem druhý modrý kód, ale tohle bylo o dost lepší. Menší množství...
před 5 roky
Další články k tématu