14. 9. 2018

Novinka pod lupou: Truth About Harry Quebert Affair (Epix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název **The Truth About the Harry Quebert Affair **
Žánr Drama, Minisérie
Stanice Epix
Premiéra 4. 9. 2018
Vysílání úterý, 21:00

Délka pilotu: 41 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Joël Dicker (předloha)
Herci Patrick Dempsey,

Ben Schnetzer, Damon Wayans Jr., Virginia Madsen

O čem to je?

Harry Quebert je úspěšný spisovatel. Jeho život se však obrátí vzhůru nohama, když se stane hlavním podezřelým ve vraždě Noly Kellergan. Tato patnáctiletá dívka zmizela již před lety a nyní se konečně našlo její tělo… pohřbené na spisovatelově pozemku.

Minisérie je adaptací stejnojmenné knihy od Joëla Dickera.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Minisérie podobného ražení se mi moc líbí. Nebyla jsem si jistá, když jsem viděla, že seriál je od Epixu, ale nakoonec příběh utekl jako voda a podobně jako dnes u The First jsem se i tady divila, že už je konec, když se to sotva začínalo rozjíždět.

Na první pohled tento seriál samozřejmě upoutá Dempseym, který tady rozhodně není McDreamy. Trošku mě děsí, jak mí dětští idolové stárnou, zvlášť když k tomu lehce napomůže maskérna. Ale i když nevíme, co se stalo, musím říct, že hrdina je sympaťák a já jsem tady určitě pro presumpci neviny, protože tenhle slaďouš určitě není ničeho podobného schopný. A pokud se ukáže, že to skutečně udělal, tak o to větší překvapení to pro mě bude a seriál si u mě šplhne ještě více.

Jeho svěřenec taky není špatný. Líbí se mi jejich vztah a dynamika, a taky hodně oceňuju flashback, kde vidíme jejich seznámení, které celý vztah vysvětluje. Tento flashback se mi moc líbil, celkově mám podobné přátelské vztahy učitele a nebojácného studentíka ráda.

Škoda, že se toho v prvním díle nedělo víc. V podstatě vše bylo jen tak lehce naťuknuto a hned se objevily závěrečné titulky. Člověka to na jednu stranu nutí ihned pustit další díl, ale na druhou bych ráda viděla alespoň kousek ze soudního procesu nebo z vyšetřování, abych viděla, jak celý případ bude koncipován. To je ale jen taková malá výtka, jinak jsem s pilotem spokojená. Utekl rychle, postavy vypadají sympaticky, příběhu nechybí záhada a navíc je to minisérie. Co víc si přát?
  • minisérie
  • sympatické postavy
  • vražedná záhada
  • až moc zdlouhavé seznamování / úvod
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Nira

Nira

Díky za lupu, The Truth About the Harry Quebert Affair určitě zkusím :-)
před 5 roky
suzuki051

suzuki051

Plánuje to niekto aj prekladať?Vyzerá to zaujímavo...
před 5 roky
Litocha

Litocha

Na Titulcích už je to v rozpracovaných, takže nejspíš ano.
před 5 roky
Další články k tématu