20. 9. 2018

Novinka pod lupou: I Feel Bad (NBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název I Feel Bad
Žánr Komedie
Stanice NBC
Premiéra 19. 9. 2018
Vysílání čtvrtek, 21:30
Délka pilotu 22 minut
Předskokan Will and Grace
Konkurence Station 19 (ABC), Murphy Brown (CBS), Legacies (The CW), fotbal (Fox)
Tipovačka ???

Kdo?

O čem to je?

Emet je perfektní máma, šéfka, manželka, kamarádka a dcera. No dobře, není tak úplně perfektní. Vlastně se jen snaží, seč může, jako každý z nás. Jasně, cítí se provinile, když má sexy sen o někom jiném než o svém manželovi, nebo když předstírá, že nezná své děti, když zlobí na veřejnosti… nebo když využívá své zaměstance k řešení osobních problémů. Ale to nevadí, ne? Nikdo nemůže mít všechno a dělat vše perfektně.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Nic moc. Jak už to u komedií bývá, pilot je vlastně jen prodloužený trailer, takže jsme celou zápletku věděli už od jara. První díl nepřinesl vůbec nic navíc, byl úplně stejný, takže pokud vám trailer neučaroval, není třeba ani zkoušet pilot, protože budete odcházet zklamaní.

Já tak nějak tušila, že od toho nemám čekat hodně. Docela mě děsí, že tohle si vysloužilo speciální preview promítání, což by mělo znamenat, že tomu stanice věří a chce to dostat do co nejširšího povědomí. Jestli tohle je nejlepší novinka, jakou má na skladě, tak se docela bojím, co tato sezóna přinese. Protože já jsem se nijak extra nebavila.

Jako jo, přiznávám, že mi to nervalo oči a uši, sledovat se to dalo. Jen je to ten typ seriálu, který vás prostě ničím nezaujme a minutu po skončení už nebudete vědět, co se tam vlastně dělo. Nevidím jediný důvod, proč by se měl někdo týden co týden těšit na další díl. Maximálně si to lidi nechají zapnuté poté, co dokoukají Willa a Grace, a tím to bude získávat nějakou stabilní sledovanost. Jinak si to vysvětlit nedokážu.

Nezasmála jsem se asi ani jednou. Několik situací tam nebylo špatných, třeba když nerd srazil svého drona s krásnou holkou a rychle spěchal ke dronovi, jestli se mu něco nestalo. Ale celé to plácání po zadku nebo dějová linka s nevhodným dětským tancem mi přišla prostě slabá.

Postavy nejsou moc sympatické. Hlavní herečka pro mě nemá dost charisma, aby dokázala seriál utáhnout, i když se viditelně hodně snaží. Děti se nijak nepředvedly a babička je solidní drnkačkou na moje nervy. Jediný děda mě pobavil svou neutralitou a nezúčastněností.
  • děda
  • dá se to sledovat
  • není důvod to sledovat
  • celkem nic moc postavy
  • nezasmála jsem se
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak toto jsem potřeboval asi potřeboval. U Sorry for Your Loss jsem to trochu přehnal, ale to bylo nejspíš emocionálním vypětím, každopádně toto byla fajn oddechovka, která vás příjemně naladí na přežití zbytku týdne.

Trochu mi celý koncept připomínal One Day at a Time, podobné postavy, problémy, ale ne komplet jako přes kopírák. Pilot utekl rychle, byl vtipný s příjemnou atmosférou a především šlo o normální seriál, který není napasovaný pouze na americké publikum. Každodenní problémy, kterou mohou potkat i nás (dobře, co se týče dětí asi ne každého), snad až nevyčerpatelné množství pro další díly. Na druhou stranu, seriál by tím taky mohl rychle ztratit sledovanost, ale kdo ví.

Zajímavé je také propojení světa rodičovství, tedy té části, co se týká Emet, a pracovního prostředí, kde Emet zapojuje do svých osobních problémů své kolegy a dělá z nich „veřejné“. Seriál u mě má šanci, uvidíme, jak se bude vyvíjet dál a co přinesou další díly, každopádně pilot nebyl žádnou katastrofou.
  • příjemné postavy
  • „globální problémy“ (nejen pro Američany)
  • rychlý spád
  • nenucené vtipy
  • množství možností pro další díly
  • mohlo by se brzo ohrát
80 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
pataaaaaa159

pataaaaaa159

Bylo to fakt dobrý, snad největší překvapení sezony (zatím). Nečekal jsem vůbec nic a dostal jsem perfektní...
před 5 roky
pataaaaaa159

pataaaaaa159

No tak první díl měl překvapivě vysokou sledovanost, doufám že to moc...
před 5 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Nakonec průměr - čekala jsem to horší, ale seriál měl feel good atmosféru, takže se dala přežít...
před 3 roky
Další články k tématu