7. 10. 2018

S lupou do historie: Falling Skies

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Falling Skies 1×01: Live and Learn?

Medailónek

Název: Falling Skies
Žánr: Sci-Fi
Stanice: TNT
Vysílání: 2011–2015
Celkový počet sérií: 5
Premiéra: 19. 6. 2011
Délka pilotu: 80 minut (dvouepizoda)

Kdo?

Tvůrce: Robert Rodat
Herci: Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Jessy Schram, Maxim Knight, Seychelle Gabriel, Peter Shinkoda, Mpho Koaho, Connor Jessup, Will Patton, Sarah Carter, Colin Cunningham, Doug Jones, Scarlett Byrne

O čem to je?

Seriál vypráví příběh odehrávající se po globální invazi několika mimozemských ras, které neutralizují světovou moc a technologii. Tyto bytosti rychle ničí pokročilá vojska všech světových zemí a hrozí, že během několika málo dnů vyhubí 90 % populace.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Proč se tam tolik kecá? Vážně, proč je to plné nudných dialogů místo toho, aby se příběh snažil alespoň trošku vysvětlit, co se vlastně děje? Na Falling Skies jsem se těšila, ale úvodní dvojepizoda mě nedokázala navnadit na celý maraton. Jasně, mám ho v plánu a někdy se k němu možná i dostanu, ale rozhodně po zhlédnutí prvních dílů nemám potřebu hned pouštět další.

Postavy mě příliš nezaujaly. Hlavní hrdina vypadá jak vyoraná myš. Vím, že všichni herce milují z Knihovníků a tak, ale mně prostě nesedl. Jeho synek byl někdy v klidu, a někdy jsem měla chuť vzít tu jeho zbraň a vystřelit mu mozek, jak mi lezl na nervy. Myslím, že tuto postavu si nakonec neoblíbím, i když bych chtěla. Vlastně když tak nad tím přemýšlím, nenapadá mě nikdo, koho bych si oblíbit mohla. Možná ta blondýnka, která se k nim na konci přidala. Možná.

Nejhorší pro mě byla druhá část epizody, když se na scéně objevili jacísi lidé, kteří ale z pro mě zcela nepochopitelného důvodu nestáli na straně hrdinů, ale zajali je. Proč netáhnou všichni za jeden provaz proti jasně silnějšímu soupeři? Jestli v každém díle budou potkávat podobné skupinky „třetích stran“, tak už se mi ty panenky nebudou mít ani kam protáčet. Každopádně úplně nejhorší na tom byly ty dialogy. Záporák pořád mluvil a mluvil a mluvil a mluvil a byl tak strašně nudný a nezajímavý, až se mi chtělo brečet. Jelikož ho na konci zajali, obávám se, že jsme ho neviděli naposledy, a to mě upřímně trošku děsí, protože opravdu nechci, aby se stal jednou z hlavních postav.

Abych ale jenom nehanila, tak musím říct, že akce tu taky bylo dost. Nejsem úplně fanoušek takovéhoto okatého vyobrazení mimozemšťanů, ale na druhou stranu se mi líbilo, jak se tvůrci nesnažili příběh vysvětlovat ze všech sil od začátku, ale rovnou nás vtáhli do probíhající apokalypsy.

Nejvíc se obávám toho, co už jsem tak nějak věděla předem, protože jsem to z vaší strany četla pod články k Falling Skies. Už první díl dost naznačil, že půjde hlavně o rodinné problémy – zase ten typ, který nemůžu vystát, tzv. hlavní hrdina si jede podle sebe kvůli rodině, ale když je někdo v podobné situaci a chce jít taky proti pravidlům, tak hrdina ho bude usměrňovat a domlouvat mu, že řád je tu od toho, aby se následoval. Nechápu, jak tohle může být v seriálech tak častý jev, vždyť je to naprosto tragické!

+ dost akce
+ rebelská blondýna

- hlavní hrdina
- záporák
- neskutečné množství nudných dialogů

Moje hodnocení pilotu: 50 %
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
sandokan555

sandokan555

No ja nemam pozretu iba poslednu seriu, ale tak tie efekty su dost slabe a celkovo niektore veci nedavaju...
před 5 roky
arthurcz

arthurcz

No já jsem ve fázi, že mě pilot tak nezaujal, že to leží na disku a obrazně na zbytek sedá prach.
před 5 roky
kjama

kjama

S lupou do historie... To už i Falling Skies je historie? Čas neskutečně letí. Seriál vcelku dobrý,...
před 5 roky
Další články k tématu