14. 10. 2018

S lupou do historie: Devious Maids

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Devious Maids 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: Devious Maids
Žánr: Drama, Soap
Stanice: Lifetime
Vysílání: 2013–2016
Celkový počet sérií: 4
Premiéra: 23. 6. 2003
Délka pilotu: 42 minut

Kdo?

Tvůrce: Marc Cherry
Herci: Ana Ortiz, Dania Ramirez, Roselyn Sanchez, Judy Reyes, Edy Ganem, Rebecca Wisocky, Tom Irwin, Brianna Brown, Brett Cullen, Mariana Klaveno, Grant Show, Drew Van Acker, Wolé Parks, Mark Deklin, Joanna P. Adler, Dominic Adams, Colin Woodell, Gilles Marini, Cristián de la Fuente, Nathan Owens, Sol Rodríguez, Susan Lucci

O čem to je?

Seriál se točí okolo čtyř služebných, které pracují v domovech těch nejbohatších a nejmocnějších rodin v Bevery Hills. Do party se dostane nová žena, pro kterou je prostředí i práce hodně osobní. Snaží se zjistit pravdu o tom, co se stalo bývalé služce, která byla zavražděna, a mezitím se spřátelí s ostatními ženami.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Pamatuju si, když byl seriál v pilotové fázi na ABC. Nový projekt od tvůrce Zoufalek, a navíc opět soap žánr, to mě hodně zaujalo. Mrzelo mě, když ho stanice nevybrala pro seriál, a pak jsem byla nadšená, když ho převzala stanice Lifetime. I když už byl zrušen před dvěma lety, pořád jsem se ještě nedostala k maratonu. Dnešní sledování pilotu mi ale potvrdilo, že se můžu těšit, protože tento seriál bude přesně podle mého gusta.

Luxusní prostředí a skandální životy bohatých, slavných a těch, kteří se o ně starají, to je pro mě zábava na výbornou. Když se do toho připlete ještě vražda a pár dalších záhad, jsem chycena na udičku. Pilot se nevleče, pořád se tam něco děje a ani se nenadějete, je pryč, a vy si chcete pustit další díl a pokračovat ve sledování.

První epizoda představuje hlavní postavy tak, že o nich vím v podstatě skoro všechno hned od začátku. Jsem ráda, že nakonec díl prozradil i motivy nové služebné, ani mě nenapadlo, že to bude takto (i když když nad tím zpětně přemýšlím, tak jsem si to mohla domyslet, je to klasický soap zvrat). Postavy se mi obecně zatím líbí, každá žena má vlastní kouzlo a jsem moc zvědavá, jak se jejich životy budou dál rozplétat. Na druhou stranu mi vyloženě nikdo zatím nepřirostl k srdci, uvidíme, jestli si někoho nakonec skutečně oblíbím.

Celkově jsem spokojená. Fanoušci soap žánru budou spokojení, pro ostatní seriál moc není, ale tak to je u tohoto specifického žánru (a vlastně asi obecně u každého žánru) vždycky. Herečky odvádí dobrou práci, prostředí je super, záhady jsou parádní a nechybí jim zvraty a napětí. Jako guilty pleasure je tento seriál ideální volba.

+ postavy, prostředí
+ záhady, zvraty
+ rychle to utíká a pořád se něco děje

- fanoušky mimo žánr to nemá čím nalákat

Moje hodnocení pilotu: 80 %
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Desperate houseman

Desperate houseman

Pilot byl super. Po 2. řadě to šlo dost z kopce, až tak že jsem to celé nedokončil. Seriál má prý...
před 5 roky
viper83

viper83

Pro mě Super odpočinkový seriál.. Viděla jsem všechny díly, možná někdy znovu skouknu ☺
před 5 roky
Další články k tématu