15. 10. 2018

Novinka pod lupou: The Romanoffs (Amazon)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Romanoffs
Žánr Drama
Stanice Amazon
Premiéra 12. 10. 2018
Vysílání pátek

Délka pilotu: 86 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Matthew Weiner
Herci – (mnoho, mnoho herců, v každé epizodě někdo jiný)

O čem to je?

Antologie točící se okolo lidí, kteří věří, že jsou potomky slavné rodiny Romanovců.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Ok, spousta informací, které jsem se při psaní tohoto článku dozvěděla, a které dávají stoprocentně smysl. Za prvé, je to seriál od tvůrce Mad Menů. Nechápu, jak jsem to mohla vytěsnit, protože tohle má jeho styl napsané na seriálu od první do poslední minuty.

Seriál má neskutečně dlouhou stopáž, což ale opět dává smysl, jelikož jde o antologii. To jsem vůbec netušila, myslela jsem, že se příběh bude rozvíjet dál. Upřímně, docela mě to překvapilo, protože jsem byla zvědavá, jak se příběh bude vyvíjet dál. Na druhou stranu jo, jde to takto ukončit, a seriál v každém díle přinese nový zajímavý příběh, takže by mohl odhalit různé roviny a naplno se soustředit na herecké výkony.

Hodnotit ale můžeme jen první epizodu, která je příběhem o starší zámožné dámě a její disfunkční rodině. Na to, že to má tak dlouhou stopáž, se tam vlastně nic moc nestane. Až na konci epizody se příběh rozhoupe do zajímavých rovin. Ale to tempo je pro Weinera typické. Pořád se díváte, čekáte, až se něco stane, zároveň ale nemáte sílu to vypnout a musíte koukat dál. Je to hodně zajímavé a sama to nechápu, ale je to tak.

Herci odvádí solidní práci. Z velké části je to i způsobem, jak jsou postavy napsány, protože herci mají dostatek prostoru zazářit, i když nemusí předvádět žádné přehrávání ani vynakládat velkou snahu. Na jednu stranu mě trošku mrzí, že neuvidíme, co s nimi bude dál, na druhou stranu už se ale těším na nový příběh a porovnání, který z nich je lepší a zajímavější.

The Romanoffs rozhodně není seriál pro každého. Milovníci quality tv si budou chrochtat blahem, ale pro průměrného diváka tady nebude mnoho zajímavých momentů, a navíc může odradit zmiňovaná délka.
  • herci a postavy
  • zajímavé vyústění
  • délka
  • tempo
  • absence výraznějšího příběhu
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak toto se bude docela těžko hodnotit. Jelikož se jedná o antologii, tak se po pilotu úplně nedá mluvit k celé sérii, ale ono se to asi ponese v podobném duchu. Úplně jsem nevěděl, co od úvodního dílu čekat, ale bylo to super. Historie tam zas tak moc nebylo a způsob, jakým byla do děje vložena, byl fajn.

Můžu říct, že si mě seriál získal už úvodními titulky, které byly zajímavě zpracované a lákaly k podobně zajímavému počinu. Z postav jsem si opravdu oblíbil Marthe Keller, která se role zhostila bravurně, bylo to vtipné, dojemné, žádné přehrávání, zkrátka jí to sedlo. Prostor v dílu dostaly ještě další dvě postavy, ztvárněny Aaronem Eckhartem a Inès Melab, kdy mezi všemi postavami bylo docela dobrá chemie. Jediné co je trochu na prd, pokud si tedy někoho oblíbíte, tak jako já, v dalších dílech už ho/ji neuvidíte.

Pilotu a nejspíš i celému dílu trochu škodí délka, protože udržet pozornost u pilotu bylo chvílemi terno. Zbytečné scény, hluchá místa, myslím si, že drobné proškrtání a zkrácení by vůbec nebylo marné. Navíc příběh by se vlezl i do kratšího pásma. Děj byl dobrý, sem tam i nějaký vtip, pár zvratů, ale někdy trochu předvídatelné chování postav. Každopádně proč ne, jako celek to působí příjemně a nebráním se ani dalším dílům, jen ta délka.
  • úvodní titulky
  • prolínání francouzštiny a angličtiny
  • Marthe Keller
  • zajímavé postavy
  • odlehčení od dějin
  • délka
  • místy předvídatelné
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu