1. 11. 2018

Novinka pod lupou: The Little Drummer Girl (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Little Drummer Girl
Žánr Retro, Špionážní, Thriller
Stanice BBC
Premiéra 28. 10. 2018
Vysílání neděle, 21:00

Délka pilotu: 57 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Charlie je nadaná mladá herečka, která se na dovolené v Řecku setká se záhadnými cizincem. Prvotní okouzlení však záhy vystřídá uvědomění, že jeho záměry mají do romantiky daleko. Tímto mužem je Becker, příslušník tajné izraelské rozvětky, který má za cíl zabíjet palestinské terororisty bombardující židovské cíle v Evropě, především v Německu. Charlie je vtažena do komplexního a nebezpečného světa, který řídí izraelský špionážní mistr Kurtz.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Zajímavý seriál. Ten Tempyn švédský bůh asi bude hlavním důvodem, proč mnozí vyzkouší tuto britskou minisérii. Seriál ale dokáže stát sám o sobě i bez Alexe.

Z pilotu jsem nebyla úplně moudrá ohledně toho, kdo je dobrý, kdo špatný, kdo stojí na které straně. Až psaní obsahu zde v článku mi situaci trošku objasnilo. Asi není nutné říkat nahlas, že předlohu neznám, takže jsem zvědavá, jak to celé dopadne. Vlastně když tak nad tím přemýšlím, ani úplně nevím, v jakých časových rovinách se to odehrávalo. Bylo to všechno v jednom čase? Nebo ten výbuch na začátku a sledování Charlie se odehrávalo v minulosti? Nebo v budoucnosti? Já nevím!

Ale líbilo se mi to. Britské seriály si většinou nezamiluju na první dobrou, což je i tento případ. Ale sledovalo se mi to příjemně a pilot dokázal navnadit na další díly. Herecky je drama zvládnuto na jedničku, všichni jsou ve svých rolích naprosto nepřekonatelní a hned po pilotu si nedokážu představit, kdo jiný by měl tyto postavy hrát.

Myslím, že kvality seriálu dokážou potěšit znalce předlohy a nalákat i ty, kteří nejsou s původním dílem seznámeni. Co jiného potřebujete k tomu, abyste seriál považovali za úspěch?
  • herecké obsazení
  • napínavý příběh
  • kostýmy, scénografie
  • docela jsem se v tom ztrácela
  • chybí tomu jiskra, aby se seriál zařadil mezi zamilované
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Zkrátka John le Carré a tím bychom mohli tuto Lupu ukončit. :) Tohle je, stejně jako třeba před nějakým časem Monty Pythoni, věc, která vám buď jednou provždy sedne, nebo ne. Mám mnoho přátel, kteří by tento skoro hodinový pilot do konce určitě nedokoukali. Ano, tempo vyprávění je pomalé a v jiných seriálech by se toho stihlo na stejné stopáži udít mnohem víc, ale myslím si, že tohle je právě přesně ten styl vyprávění, který u seriálu na motivy Johna le Carrého čekáte. Pokud se vám tedy v minulosti líbily jiné příběhy inspirované jeho knihami, určitě dejte šanci i Little Drummer Girl.

Než se dostanu k největší přednosti pilotu (fanoušci švédského boha již tuší), musím se zmínit o jedné příjemné maličkosti, jakou jsou české lokace. Samozřejmě, jen lokace nevypovídají o výsledné kvalitě seriálu či snímku, ale alespoň mě vždycky známé scenérie potěší. O to víc, že v posledních letech už díky pobídkám/nepobídkám Prahu a Česko obecně tak často nevídáme.

Po „pražském“ úvodu začíná klasická špionážní hra, ve které postupně odhalujeme, kdo ke komu patří a jaké má úmysly. Spousta věcí samozřejmě zatím zůstává skryta, přesto nám toho myslím tvůrci nabídli dost, abychom byli zvědaví, co se bude dít dál.

No a teď už konečně k obsazení – nedá se říct, že by šlo o one man show, protože v podstatě všichni přítomní hrají opravdu solidně. Přesto si dovolím tvrdit, že ať už jste fanoušky Alexandra Skarsgårda nebo ne, bude to právě jeho herecký výkon, který se vám vryje do paměti. Přestože přichází na scénu prakticky až v půlce pilotu, dokáže na sebe okamžitě strhnout divákovu pozornost. Už dlouho jsem neviděla tak (protože mě nenapadá lepší slovo) hluboké herectví, kdy vám svým projevem dává pouze tušit nebezpečí, které se ve skutečnosti skrývá za ležérním výrazem. Ovšem tento pocit „něco je špatně“ máte v každé scéně, ve které se objeví. Ještě jsem se nedostala k tolik oceňovaným Sedmilhářkám, takže nemohu srovnávat, ovšem toto byl v mých očích opravdu herecký koncert. A neříkám to jen proto, že jsem tým Eric. :D

A tedy kolem a kolem. Podle mě si určitě Little Drummer Girl své diváky najde, ovšem už z podstaty věci nepůjde o seriál pro masy.
  • atmosféra konce 70. let
  • herecké výkony
  • scénář
  • lokace
  • místy nevyvážený spád
  • hůře zapamatovatelné vedlejší postavy
80 %
Mé hodnocení
Tempy

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Nira

Nira

Obsazení vypadá dobře, ale špionážní dramata moc nemusím, ještě to zvážím...
před 5 roky
Tempy

Tempy

No, je to opravdu špionážní drama jak vyšitý. :) Dokonce jsme dodatečně s ragelly zjistily, že každá...
před 5 roky
Nira

Nira

Asi na to fakt budu muset kouknout, taky chci mít svou teorii :-)
před 5 roky
Další články k tématu