27. 11. 2018

Novinka pod lupou: Escape at Dannemora (Showtime)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Escape at Dannemora
Žánr Drama
Stanice Showtime
Premiéra 18. 11. 2018
Vysílání neděle, 22:00

Délka pilotu: 60 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Minisérie na motivy bizarního útěku z vězení v létě 2015 z newyorské věznice, který se proměnil v masivní hon na dva odsouzené vrahy. Vězňům k útěku napomáhala vdaná zaměstnankyně vězení, se kterou oba navázali sexuální poměr.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Wow, to je podle skutečné události? To jsem netušila. Ale nepřekvapuje mě to, protože pilot mě zaujal, a v podstatě skoro všechno, co je podle skutečné události, mě baví. Očividně nezáleží na tom, jestli tuším, že to tak je, nebo ne.

Každopádně tento seriál vypadá hodně dobře. Je to minisérie, takže se můžeme dočkat uzavřeného příběhu v rámci relativně nízkého počtu epizod. Jasně, pro ty, kteří si to vyspoilerují na Wiki jako já, už nebude závěr velký šok, i tak mě ale bude bavit sledovat, jak to celé k velkému útěku z vězení vedlo.

Příběhově se ani nechce věřit, že tohle se opravdu stalo. Je to kombinace vězeňského porna a Vykoupení z věznice Shawshank. Jednou z hlavních postaviček je starousedlá babča, která si to užívá s mladým vězněm. Pak tam je ještě jeden starší, kterému to ale naopak asi trošku víc pálí, kterému dojde, že to nenápadné chození do druhé místnosti každých deset minut asi něco znamená, a rozhodne se situace využít.

Benicio del Toro je obecně sázka na jistotu. V podstatě nemusí ani mluvit, už svou samotnou přítomností a vystupováním vzbuzuje respekt. Ani ostatní nebyli k zahození, v podstatě všechny postavy mě zaujaly. Ne že bych si je oblíbila, ale spíše si dokázaly udržet mou pozornost, jako i samotný příběh.

Líbí se mi, že jde o minisérii, a těším se, až se mrknu na všechny epizody.
  • herecké výkony
  • podle skutečné události
  • příběh si udrží vaši pozornost
  • ani se nechce věřit tomu, že tohle se skutečně stalo
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
A.R.G.U.S.

A.R.G.U.S.

Každý seriál z vězeňského prostředí je u mě vysoce očekávaný a jsem rád, že tento seriál mě po...
před 5 roky
hledaseniki

hledaseniki

Jakmile tam hraje Benicio Del Toro tak je to povinnost. Takže se na to moc těším.
před 5 roky
marvio

marvio

Viděl jsem první díl a vypadá to fakt dobře. Chtělo by to počkat na všechny díly a dát si maratónek, ale asi...
před 5 roky
Další články k tématu