29. 9. 2012

Nové lékařské drama od tvůrců Reapera. Jak poetické.

Občas se člověk musí zasmát i naprostým maličkostem. Mezi ně může patřit i to, že od tvůrců, kteří mají na svědomí například seriál Ďáblův sluha (Reaper), kde jde každou chvíli o smrt, se dočkáme seriálu z lékařského prostředí, kde rozhodně půjde každou chvíli o život.

Seriálový veterán Neal Baer, který za sebou má práci třeba na seriálu Pohotovost (ER) nebo Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (Law & Order: Special Victims Unit) a sám je profesně lékařem, své síly spojil producenty Jamesem Mangoldem a Cathy Konrad, do týmu nabral ještě tvůrce zmiňovaného Ďáblova sluhy Michele Fazekas a Taru Butters a společně se pro stanici CBS vrhnou do práce na dramatickém seriálu s lékařského prostředí.

Příběh bude založen na knize Your Medical Mind (odkaz vede na knihkupectví Amazon) od proslulých lékařů Jeroma Groopmana a Pamely Hartzband. Kniha je inspirována životy obou lékařů a hlavními hrdiny jsou tedy manžel a manželka, přičemž oba pracují jako lékaři ve stejné nemocnici. Jejich jedinečný přístup k medicíně a rozdílné způsoby jak se vypořádat se složitými etickými otázkami vyústí v potřebu analyzovat jejich vlastní manželství.

“V první řadě jde o to, jak se jim podaří udržet v chodu vlastní manželství, když teď pracují spolu,” řekl k příběhu Baer. “Moc rád bych viděl svět lékařů z pohledu manželství.”

Mangold a Konrad, jejichž společnost drží práva na knihu, ji dokázali CBS prodat díky kontaktům s Julií McNamara (šéfka drama sekce). Ta se obrátila na Baera, který je sám lékařem (pediatr) a strávil pět let jako scénárista a producent u seriálu Pohotovost. “Kniha se mi moc líbila,” uvedl Baer, který má ještě jeden důvod se k projektu připojit — Hartzband byla jednou o ošetřujících lékařek když studoval medicínu na Harvardu. Baer pak přibral ještě duo Fazekas a Butters, který působil 11 let jako producent a scénárista u Zákona a pořádku. Baer, Fazekas a Butters tedy společně budou pracovat na scénáři. Mangold a Konrad budou společně se zmiňovanou trojicí výkonnými producenty.

Pro zajímavost, toto není poprvé, co byla kniha z pera Dr. Groopmana převedena do seriálového světa. Seriál Gideon’s Crossing od ABC byl založen původně na knize The Measure Of Our Days, která byla inspirována Groopmanovým životem.

Co říkáte na další drama z lékařského prostředí? Myslíte si, že jej diváci přijmou? Nejsou tématem přesyceni?

Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
megawir

Vláďa Foltán

Autor je dlouholetým redaktorem SerialZone, nenapravitelným fanouškem seriálů téměř všech kategorií a spoluzakladatelem společnosti Outpoint.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Maarti

Maarti

Sice nevim, jestli je ještě vůbec prostor pro další seriál z lékařského prostředí, ale tenhle tým by...
před 11 roky
shenandoah

shenandoah

Se seriály z lékařského prostředí je to stejné jako s kriminálkama, lidi na to budou koukat pořád,...
před 11 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

podle mě budou potřebovat něco víc než jen manželský pár jako hlavní role. vždyť v každém lékařském...
před 11 roky
Další články k tématu