25. 1. 2019

Novinka pod lupou: Autoškola (Markíza)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Autoškola
Žánr Komedie
Stanice Markíza
Premiéra 7. 1. 2019
Vysílání pondělí, 20:30

Délka pilotu: 55 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Když po smrti jednoho z bratrů vyjde na povrch, že spolu oba kdysi vyhráli velké peníze, které ovšem kvůli režimu museli zakopat, blízcí i vzdálenější příbuzní se vydávají peníze získat. Naneštěstí na místě zakopaného dědictví stojí věznice, do které, ač se to nezdá, je skutečně těžké se dostat. Celá rodina se tak musí spojit a celou operaci řídit z nedaleké autoškoly, naneštěstí i ta musí být v provozu, co hůř především právě pro věznici. Jedinou otázkou však je, jak se zmocnit zakopaných peněz.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Celou dobu jsem přemýšlela nad tím, proč se to jmenuje autoškola. Zhruba 10 minut před koncem už to tvůrci konečně prozradili, a ano, navzdory tomu, jak to může vypadat, to asi přece jen něco vzdáleného s autoškolou společného má.

Slovenské seriály sází poslední dobou na hodně odlehčené hodinovky. Samozřejmě je to o vkusu, vím, že u minulých NPL se slovenskými novinkami se vaše reakce hodně různily. Já jsem si obecně sledování užívala, ale tady musím říct, že už to bylo až moc zmatené a přehnané i na mě. Anebo se karty obrátily a ti, kterým se nelíbily Prázdniny nebo Oteckovia, si tohle naopak užívat budou. I když bych na to moc nevsázela.

Je to hodně nahuštěný seriál. Je tady jedna velká povedená rodina s tisícem různých osobností. Všude je toho plno, takže se nemáte šanci začít nudit. Jenže je toho tolik, že to působí spíše přeplácaně. Nejen že každý člen rodiny má své problémy a komplexy, ale je tu bohatství, vězení, autoškola, lásky atd. Pokud mají tvůrci předem vymyslené, jak to všechno rozuzlí, aby to dávalo smysl a vše bylo řádně ukončeno, tak ok. Ale spíš mám strach, že se příběh bude víc a víc zamotávat a nakonec nebudeme tušit, jak to vlastně na začátku bylo a o co šlo.
  • pohodová atmosféra
  • pár povedených vtipů
  • až moc natvrdlé postavy
  • hrozně přeplácané
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Od doby, co přišla první zmínka o přípravě tohoto seriálu, jsem byl zvědavý, co z něčeho takového může vypadnout. I přes to, že jsou tu některé věci naprosto zbytečně a chvílemi je vše moc překombinované, seriál úplně nezavrhuju, k večeři je to fajn.

Co se tématu týče, tak mi to přijde jako přetočený příběh z Fack ju Göhte, (auto)škola, vězení, peníze, snaha získat peníze za každou cenu, takže ve výsledku to není nic moc originálního. Každopádně to by zase až tak nevadilo, přece jen to není úplně stejné a nejspíš to tak nebylo ani zamýšleno. Ale celé je to zbytečně překombinované, přecpané rádoby vtipy a ke všemu ty děti. S Riškom problém nijak nemám, ale ty dvojčata jsou tak nehorázně otravné, že má člověk chuť nejdřív vlepit jim a potom rodičům, tolik z výchovné vsuvky.

Mimo známé herce sáhli tvůrci po nových tvářích, nebo alespoň po těch ne tak často omílaných. Postav je celkem dost, takže i úvod pilotu byl zdlouhavý a ve výsledku nám toho zase tolik nepředstavili. Ke všemu některé postavy působí, jako by byly navíc.

Musím být upřímný, i když má seriál mouchy, možná za moc nestojí, má pomalý rozjezd, otravné postavy a kdo ví co ještě, z nějakého důvodu nemůžu říct, že by se mi nelíbil. Takže u mě prozatím zůstane, i kdyby s měl řadit k seriálům k večeři.
  • nové tváře
  • Ján Koleník
  • překombinováno
  • děti
60 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu