27. 1. 2019

Novinka pod lupou: The Passage (Fox)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Passage
Žánr Drama, Sci-Fi
Stanice Fox
Premiéra 14. 1. 2019
Vysílání pondělí, 21:00

Délka pilotu: 42 minut

Předskokan The Resident
Konkurence The Bachelor (ABC), Magnum PI (CBS), Black Lightning (CW), The Voice (NBC)
Tipovačka Pouze pesimisté si myslí, že seriál stanice zruší. Všechny ostatní týmy včetně 69 % lidu věří v prodloužení.

O čem to je?

Projekt NOAH je tajná lékařská budova, kde vědci experimentují s nebezpečnými viry, které by mohly přinést lék na všechny nemoci. Nicméně také nesou riziko potenciálního vyhubení celé lidské rasy. Mladá dívka Amy je vybrána jako testovací subjekt. Agent Brad Wolgast je ten, kdo ji má do projektu dostat. Hrdina se však rozhodne dívku ochránit a nedat ji do rukou vědců za žádnou cenu.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Trošku mě překvapuje, že tuto novinku nechtěl nikdo z redaktorů NPL vyzkoušet. Já jsem na ni byla zvědavá, i když jsem měla obavy o tom, co se z toho vyklube. Believe jsem totiž viděla a seriál se mi zase až tak nelíbil, zvlášť když na něj vzpomínám nyní zpětně po letech, a tohle vypadá docela podobně.

Nakonec jsem ale byla mile překvapená, jak mě pilot zaujal. Upíří tematiku mám obecně ráda, zvlášť když se tvůrci nebojí ukázat tato stvoření v trošičku hrůzostrašnější podobě. To se děje i zde, upírské postavy jsou tím nejlepším, co pilot nabídl. V první řadě musím pochválit výbornou práci vizážistů, protože make-up je doveden k dokonalosti. A pak i samotné vyobrazení upírů, jejich schopností a toho, jak své schopnosti používají na ostatní postavy, se mi obecně hodně líbí. Vzniká z toho solidní psychologický thriller, který je rozhodně zábavný ke sledování.

Samotná dějová linka s malou holkou a jejím ochráncem není tak hrozná, jak jsem čekala. Samozřejmě na upíry nemá, ale oči mě z ní nebolely. Jsem docela zvědavá, jestli se holka skutečně dostane do laborky a co se z ní stane. Doufám, že se tvůrci nebudou držet zpátky a příběh skutečně takto pokračovat bude, protože seriál má potenciál zařadit se mezi to nejlepší, co Velká pětka nabízí. Pokud ale neustále budou utíkat, tak to hodně rychle začne být nuda. Ne vždycky přece musí dobro zvítězit, no ne?
  • upíři
  • upírské schopnosti a jejich využívání
  • make-up
  • holka je pořád na útěku
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
sandokan555

sandokan555

Tak na tento pilot som bol zvedavy, uz trailer bol des. Takze som nemal prehnane ocakavania, moje otazky...
před 5 roky
Joey Sid

Joey Sid

Díky, jsem rád, že se to povedlo. Dám tomu šanci. :)
před 5 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Docela dobře se na to dívá, i když to není žádná extra úžasná hitparáda. Ale díly utíkaly...
před 3 roky
Další články k tématu