9. 2. 2019

Scéna měsíce: Leden 2019

Vítáme vás u dalšího článku z naší rubriky, do které redaktoři vybrali scénu, která se jim za uplynulý měsíc nejvíce líbila, a zároveň svůj výběr zdůvodnili. A vy neváhejte napsat do komentářů tu vaši.

allyska

Sex Education
epizoda
01×07 – Episode 7 (11. 1. 2019)
herci
Asa Butterfield (Otis), Ncuti Gatwa (Eric), Emma Mackey (Maeve)
scéna
Usmíření
allyska

Tuto novinku od Netflixu jsem si musela pustit po zjištění, jak si ho v zahraničí chválí. A dobře jsem udělala. Nejedná se o žádné stokrát omílané teen drama, tedy až na to, jak Maeve v závěru vidí, jak se Otis líbá s Olou, to si mohli odpustit. Jinak jsem si sledování užívala, ani mě nevadily odvážnější postelové scény, byly dobře zpracované a posloužily účelu, jak osvětlit daný sexuální problém. Za scénu měsíce považuju usmíření Otise a jeho nejlepšího kamaráda Erica. Otis se pěkně omluvil a jejich společný tanec byl vtipný. Scéna pak vygraduje tím, že Otis rozmluví klukovi, aby kvůli nešťastnému zamilování skočil. Opět hezky řečeno a bonusem je, že zároveň Otis nahlas přizná své city k Maeve.

A.R.G.U.S.

Brooklyn Nine-Nine
epizoda
herci
Melissa Fumero (Amy Santiagp), Andy Samberg (Jake Peralta) a Andre Braugher (Raymond Holt)
scéna
Cosplayové překvapení
A.R.G.U.S.

Tento měsíc by se našlo více kandidátů na scénu měsíce, ale jak jsem viděl Brooklyn Nine-Nine, tak jsem měl jasno. B99 byl zrušen, ale naštěstí si ho převzala jiná stanice. Hlavní otázka byla, zda se styl seriálu nezmění k horšímu. Proto jsem měl radost, že B99 je humorem pořád stejný. Tento seriál považuji za nejlepší komedii. Žádný trapný nebo nechutný humor tu nenajdete. A i po tolika letech mě to stále baví a pokaždé mě dokáže rozesmát. Jake z B99 už je známý, že má rád Smrtonostnou past. I já sám mám tuto trilogii moc rád, čtvrtý díl už není nic moc, ale oproti pátému dílu se pořád jedná o výbornou podívanou. No ale zpátky k seriálu. Amy a Jake jsou na líbánkách. A Amy si připraví pro Jakea výborné překvapení. Převleče se jako Holly, manželka Johna McClanea ze Smrtonostné pasti. A musím říct, že se jí to velice povedlo.

Furiant

Ray Donovan
epizoda
6×12 – The Dead (13. 1. 2019)
herci
Kerris Dorsey (Bridget Donovan), Graham Rogers (Jake ‚Smitty‘), Sandy Martin (Sandy Patrick)
scéna
Bridget rozřezává těla
Furiant

Šestá série Raye Donovana začala pomalejším tempem, avšak vygradovala vynikající závěrečnou epizodou, ze které jsem vybral lednovou scénu měsíce. Vše začalo tím, když pár zkorumpovaných policajtů uneslo Bridget. Když ji Ray zachránil a odvezl k Sandy, stala se zahrada u jejího domu posledním odpočinkem těch několika policajtů, kteří měli prsty v únosu Bridget. Zatímco Mickey s Daryllem kopali jámu, do které pak mrtvoly hodí, Sandy rozřezávala v kůlně těla. Bridget všem donesla pár sendvičů, aby se najedli, jenže poté s ledovým klidem vzala do ruky motorovku a začala jedné mrtvole odřezávat hlavu. A já koukal s otevřenou pusou. Nečekal jsem, že tohle někdy Bridget udělá. Nečekal jsem, že bude takhle v klidu. Vždyť vždycky u všeho vyšilovala! Takhle jsme Bridget ještě neviděli, takže mě to celkem překvapilo, a proto jsem zvolil tuto scénu. Těším se, co nám tvůrci s Bridget předvedou v další sérii.

Pajky

The Punisher
epizoda
herci
Jon Bernthal (Frank Castle), Rob Morgan (Turk Barrett) a Ilia Volok (Kazan)
scéna
Rvačka v posilovně
pajky

V lednu jsem se nejvíc těšil na druhou řadu Punishera. A dočkal jsem se přesně toho, po čem jsem toužil. V sérii sice pořád bylo pár slabších míst, ale akce bylo požehnaně a stála za to. A bylo víceméně jasné, že moje scéna měsíce se tentokrát vybere právě z Punishera. Otázkou bylo jen to, kterou zvolit, protože zajímavých kandidátů tam bylo několik. Nakonec jsem místo nějaké zásadní scény, která by ovlivňovala děj, vybral scénu, která tak trochu vybočila. Frank Castle potřebuje zjistit, proti komu stojí, a za pomoci Turka se to snaží dostat z ruské mafie. Samotný výslech probíhá v drsnějším tempu a nabízí nám přesně to, co jsme od druhé řady Punishera chtěli.

24ron24

Counterpart
epizoda
herci
Harry Lloyd (Peter Quayle), Nazanin Boniadi (Clare), Mirela Burke (Milla), Ken Duken (Spencer)
scéna
Posledná rozlúčka
24ron24

Skôr ako sa dostanem k scéne mesiaca, nedá mi nespomenúť hlášku Meredith z Grey's Anatomy. Bola zaseknutá vo výťahu s De Lucom, a ten si spomenul na Doctora Who a jeho TARDIS. Vysvetlil jej, čo je zhruba tá TARDIS, a ona na neho len pozrie a dodá, že toto nie je Turdis. :-) Každý si už vie preložiť, čo „Turd“ znamená, takže ja som mal ako dosť. :-) Ale to bolo tak na okraj. Teraz k tej hlavnej scénke, ktorá patrí seriálu Counterpart. Seriál je o dvoch alternatívnych svetoch, ktoré sa chcú zničiť navzájom. Peter zistil, že je jeho manželka mŕtva, tu pravú zabila Clare z druhej strany a prevzala jej miesto, má prezývku „Shadow“. Ale napriek tomu, možno vďaka ich spoločnému dieťaťu, ich toto nerozdelilo. Každopádne Peter vyrobil nahrávku, kde všetko vysvetľuje, ak by ho niekedy chytili. V budove, kde pracuje, zabili informátora a uzavreli budovu. Následne mu prehľadali kanceláriu a v trezore už nahrávku nemal. Takže bol presvedčený o tom, že ju kolegyňa, ktorá po ňom išla, získala. Pýtal sa Howarda, čo má spraviť, a ten mu už len prezradil, že za záchodom nechal zbraň. Zamestnanci mali možnosť zavolať svojim blízkym, že budú dlhšie v práci. Peter nevidel možnosť úniku, a tak s vedomím samovraždy volal Clare a lúčil sa s ňou. Tá si to medzitým rozdávala s kamarátom z druhej strany, ktorého nevidela od detstva. Kontrast tej scénky bol veľmi silný. Ako ho zradila, že mu zabila pôvodnú Clare, celý čas od neho ťahá informácie pre druhú stranu a ešte aj teraz počas toho, ako jej necháva odkaz, si to užíva s iným mužom. A napriek tomu bol Peter ochotný sa pre Clare obetovať a neprezradiť ju. Scénka potom vlastne končí, ako Peter následne beží po zbraň a už je pripravený sa odstreliť. V tom prichádza jeho sekretárka, ktorá sa ukáže, že je tiež z druhej strany. Povie mu, že zničila tú jeho nahrávku, a aby im povedal, že ona bola „Shadow“, a necháva sa ním zastreliť. To bol pre mňa úplný šok, hlavne tá rýchlosť, ako to všetko prebehlo v priebehu pár sekúnd.


Které scény a ve kterých seriálech se za uplynulý měsíc vryly do paměti vám?

Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Furiant

Furiant

No já se ozval hlavně kvůli tomu, že tuhle scénu mám právě jako jednu z možností na únorovou scénu....
před 5 roky
AnnaAlžběta

AnnaAlžběta

Jasně :-D já na scény, které by mne tak zaujaly, moc nenarazím, a když jsem viděla právě tuhle, tak jsem...
před 5 roky
carolos

carolos

V januári sa mi najviac páčila scéna zo Supergirl S04E10: Suspicious Minds. Supergirl zachráni plukovníčke...
před 5 roky
Další články k tématu