18. 2. 2019

Novinka pod lupou: American Soul (BET)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název American Soul
Žánr Drama, Historický, Životopisný, Minisérie
Stanice BET
Premiéra 5. 2. 2019
Vysílání úterý, 21:00

Délka pilotu: 40 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh moderátora Dona Cornelia, který vytvořil show The Soul Train. Ta se v 70. letech stala jedním z nejoblíbenějších televizních hudebních pořadů.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Jsem příjemně překvapená. Seriál pro mě začal trošku nudně, ale na konci epizody už jsem se docela příjemně bavila. Nevím, jestli to stačí k tomu, aby se novinka zařadila na můj watchlist. Možná ano, ale asi to nebude úplně seriál, na který bych se za každou cenu těšila.

Musím začít tím nejlepším, což pro mě je bezkonkurenčně hudba. Mám ráda retro soul a r&b a tady se zpívalo dost a skvěle. Především duet dvou mladých hrdinů byl opravdu výborný a dokázal mě zaujmout tak, že jsem přestala psát článek a naplno si ho vychutnala od začátku do konce. Jsem zvědavá, jaké další písničky seriál přinese.

Pozornost si ale nedokázala tato novinka udržet celou dobu. Spousta pasáží mi přišlo zbytečných a zdlouhavých. Postavy toho nemají až tolik co nabídnout, což je možná dáno i tím, že se s nimi nedokážu ztotožnit. Je jasné, že seriál je orientovaný především na černošskou komunitu, ostatně BET je stanice přímo k tomu určená. Takže své publikum si určitě najde, pro mě však představuje lákadlo jen v té hudební podobě. Příběh má potenciál, ale jak říkám, rozhodně to není tak, že bych se na něj nějak extra těšila.
  • hudba
  • docela pohodově se to sleduje
  • příběhově ani postavami ničím nezaujme ani nevyčnívá
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu