17. 2. 2019

Novinka pod lupou: Kingdom (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Kingdom
Žánr Drama, Historický, Fantasy
Stanice Netflix (Korea)
Premiéra 25. 1. 2019
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 45 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Kim Eun-hee
Herci Ju Ji-hoon,

Bae Doona, Ryu Seung Ryong

O čem to je?

Mladý princ se zoufale snaží vypořádat se smrtí svého otce. Jenže je tu háček, jeho otec totiž není tak úplně mrtvý. Povstal totiž z mrtvých jako zombie, což je něco, co palác skrývá před princem i celou Koreou, dokud se nestane nevyhnutelné… Království je rázem uvrženo v chaos a hodně rychle začíná narůstat počet mrtvých.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Bylo jen otázkou času, než Netflix představí nějaké velkolepé korejské drama. Korea ovládá hudbu, nyní je na čase, aby ukázala své tradice v historickém seriálu, který zajímavě kombinuje se… zombíky?

OK, tohle jsem nečekala. Upřímně ani moc nechápu, jak se to celé stalo. Je fakt, že TWD jsem viděla jen pilot a jiné zombie seriály se mi zatím vyhýbaly úplně (ale rozhodně ne z nedostatku nadšení a zájmu o žánr! Prostě nebyl čas.). Ale není mi jasné, jak se z těch všech lidí rázem stali zombíci jen po tom, co si užili trochu toho kanibalismu. Jak to obecně vlastně funguje? V TWD to byl nějaký virus, ne?

Konec pilotu byl podařený, začínala jsem se dobře bavit. Jinak celý díl šel docela mimo mě. Je to tím, že mi tato asijská kultura nikdy nic neříkala a nikdy mě nezajímala. Jejich chování, zvyky, pravidla, to vše je pro mě zcela nepochopitelné a ani mě to nebaví sledovat.

Při sledování jsme se s mužem bavili, že vlastně ani nerozeznáme postavy. Já jsem si celou dobu myslela, že tam je jedna ženská (co našla prst v polévce a pak ji rozdávala ostatním), a hle, ony to byly dvě. Hlavní hrdina je taková zvláštní postavička. Nejsem si jistá, jestli to byl tvůrčí záměr, aby v kombinaci se svým sluhou působili komicky a byli zdrojem vtipu, nebo jestli to bylo bráno vážně a jen jsem to špatně vnímala. Každopádně mě nebavili.

Určitě ale bude zajímavé sledovat, jak se tihle dva nemotorové vypořádají s armádou hladových nemrtvých, kteří se nebojí umazat pusu od krve. Kdyby se seriál vydal šíleným stylem Ash vs. Evil Dead (a že tam náznaky byly), tak bych se vůbec nezlobila, mohla by to být další dobrá hodně temná hororová komedie. Ale spíš si myslím, že to bude směřovat dramatičtějším směrem, a tím pádem můj zájem opadá.
  • krvavý závěr epizody
  • několik lekaček
  • zvláštní karikaturní ústřední duo
  • většina dílu byla zdlouhavá a nezajímavá
  • nejasné žánrové zasazení
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
A.R.G.U.S.

A.R.G.U.S.

Rozhodně dejte šanci tomuto seriálu. Šlo o mé první Korejské dílo, po chvíli jsem si na to zvykl. Jde...
před 5 roky
Astralien

Astralien

Také si myslím, že na tenhle seriál stojí za to se kouknout. Původ je vysvětlený, věřím, že i několik...
před 4 roky
Další články k tématu