19. 2. 2019

Novinka pod lupou: Pen15 (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Pen15
Žánr Komedie
Stanice Hulu
Premiéra 8. 2. 2019
Vysílání pátek

Délka pilotu: 27 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál o střední škole tak, jak to skutečně probíhalo. Maya Erskine a Anna Konkle hrají třináctileté verze sebe sama, outsidery v roce 2000. Jsou obklopeny skutečnými třináctiletými, kteří zajistí, že jejich nejlepší den života se rychle promění v nejhorší noční můru.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Upřímně? Nebyla to taková katastrofa, jakou jsem podle popisu čekala. Kdyby mi neřekli, že ty dvě hrdinky jsou dospělé, ze seriálu bych to nepoznala. Vizážišté udělali hodně dobrou práci s make-upem i stylingem, protože obě ženy vypadají jako dospívající holky.

Za to seriálu patří asi největší pochvala, protože pokud vyloženě nevíte, do čeho jdete, tak to z toho ani nepoznáte. Retro příběh zasazený do přelomu tisíciletí je odlehčený, a přesto se nebojí ukazovat nejistoty a trápení teenagerů. Epizoda utíká docela rychle a i když jsou některé vtipy mimo, občas se i zasmějete. Já sama jsem byla v roce 2000 v podobném věku a i když náš školní systém i společnost jsou úplně jiné než v USA, tak jsem si ráda zavzpomínala na tu dobu a na má mladá školní léta.

Samozřejmě ale Pen15 spadá do té kategorie seriálů, které se vám buď trefí do vkusu, nebo nad nimi protočíte panenky. Herečky (schválně) přehrávají, až to pěkné není, nemluví se tady normálně, ale spíše se ječí, a celkově si nemyslím, že bych další díly potřebovala vidět. Na jednu stranu jsem ráda, že i přes mé velké obavy jsem pilot zhlédla snadno a bez újmy na zdraví, ale pořád tato novinka nespadá tak úplně do mého seriálového vkusu, takže ji ráda přenechám jiným.
  • příjemné překvapení (když očekáváte to nejhorší)
  • hrdinky skutečně vypadají na hraný věk
  • zobrazení vážných témat v humorném kabátě
  • vkusově dost na hraně
  • nemá, čím zaujmout
  • některé vtipy a scény jsou dost přes čáru
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu