18. 3. 2019

Novinka pod lupou: The Name of the Rose (Rai 1)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Name of the Rose
Žánr Drama, Historický, Mysteriózní
Stanice Rai 1
Premiéra 4. 3. 2019
Vysílání čtvrtek, 22:00

Délka pilotu: 55 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Píše se rok 1327 a křesťanství ve Svaté říši římské je rozděleno mezi autoritu papeže Jana XXII. a císaře Ludvíka IV. Bývalý inkvizitor Vilém z Baskervillu se vydává do benediktýnského opatství, kam jej doprovází mladý pomocník Adso. Vilém má za úkol vyšetřit podezřelou smrt jednoho z mnichů. Rychle přijde na to, že to, co mnozí považovali za nešťastnou sebevraždu, v sobě ukrývá něco o mnoho více znepokojujícího.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Jedno ze slavných literárních děl. Nikdy jsem ho nečetla, ale pamatuju si, že pár týdnů před maturitou nám ho v rámci češtiny pouštěla třídní ve filmovém zpracování. Nechce se mi tomu věřit, ale je to už deset let, a musím říct, že si z toho vůbec nic nepamatuju, takže nemůžu srovnávat ani s knihou, ani s filmem.

Pilot byl v pohodě. Neměl moc věcí k zapamatování, ale to bude asi spíš můj osobní problém, protože obecně až takhle historicky vzdálené kousky moc nevyhledávám, spolu s animáky a válečnými patří asi k mým nejméně oblíbeným žánrům. Ale rozhodně jsem se při sledování nenudila nebo si nechtěla vyrvat oči, prostě jsem to jen nevstřebávala tak, jako někdo, komu se žánr líbí.

S tím souvisí i to, že jsem možná neúmyslně nedávala ani tolik pozor. Pár dní po odsledování si můžu vybavit postavy, ale už nevím jejich motivy a nedokážu si vybavit, kdo byl dobrý a kdo zlý. Každopádně hodně dobře musím hodnotit výpravu, kostýmy a kameru, v tomto technickém ohledu se opět ukazuje, že Evropa když chce, tak umí historická dramata umí zvládnout bravurně.

Pokud znáte předlohu a film, zkuste místo mě porovnat, jak si nové zpracování Jméno růže stojí.
  • technické zpracování
  • rychlý spád
  • nezanechalo to ve mně žádný dojem
  • nevýrazné postavy
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
carolos

carolos

Filmové spracovanie Meno ruže bolo strhujúce. Trochu som sa divil, že sa púšťajú do seriálovej verzie. Ale...
před 5 roky
ragelly

ragelly

Anglicky, ale co jsem se dívala na rty herců, tak to vypadalo, že to je anglicky fakt i natočené....
před 5 roky
suzuki051

suzuki051

Chystá sa niekto na to robiť titulky prosím?
před 5 roky
Další články k tématu