23. 4. 2019

Den v seriálech: Nové seriály a projekty

Poslední část Dne v seriálech se týká nově objednaných seriálů a vyvíjených projektů. Které z nich vás zaujaly?

Projekty

Chystá se oficiální revival JAG? Nedávno bylo oznámeno, že se v NCIS: Los Angeles vrátí na hostování Harmon Rabb a Sarah Mac MacKenzie. Podle dostupných informací je stanice CBS nakloněna možnému návratu seriálu s oběma herci v hlavních rolích. Prozatím však nic oficiálně oznámeno nebylo.

Slovenská stanice JOJ plánuje vytvořit ambiciózní projekt, svůj prozatím největší seriál. Historicko-dobrodružná série Slovania bude šestnáctidílný seriál z prostředí Karpatské kotliny, který se odehrává v 7. století a sleduje život Slovanů. Podle zdrojů má novinka navázat na aktuální populární historické kousky jako Game of Thrones, The Last Kingdom nebo Vikings. Mezi potvrzené herce prozatím patří Andrej Hryc nebo Dušan Cinkota.

Stanice Showtime vyvíjí seriál Halo na motivy slavné Xbox hry. V hlavní roli se objeví Pablo Schreiber (American Gods, OITNB). Master Chief je nejnadanější válečník Země 26. století. Je jedinou nadějí na záchranu civilizace, která je na pokraji zničení. Ohrožuje ji nezastavitelná vesmírná rasa Covenant. Hra prodala po celém světě 77 milionů kopií a vydělala více než 60 miliard dolarů.

Mike Myers vyvíjí a ztvární hlavní roli v nové komedii pro Netflix. Mělo by jít o šestidílnou sérii, kde Myers ztvární několik různých postav. O příběhu toho však mnoho nevíme.

Disney+ vyvíjí seriál The Sandlot podle stejnojmenného filmu z roku 1993. Příběh je zasazen do roku 1984, kdy jsou původní postavy již dospělé a mají vlastní děti.

Disney+ vyvíjí komediální seriál podle filmu Love, Simon. Seriál sleduje sedmnáctiletého Simona, jehož život se hodně komplikuje. Hrdina totiž neřekl rodině ani přátelům, že je gay, a nezná totožnost anonymního spolužáka, do kterého se přes internet zamiloval.

Disney+ vyvíjí seriál o Hawkeyovi, Jeremy Renner si zopakuje svou roli. Mistr lukostřelby Clint Barton aka Hawkeye předá pochodeň Kate Bishopové, člence skupiny Young Avengers, která se stane první ženskou hrdinkou mající jméno Hawkeye.

Paramount vyvíjí seriálovou verzi The Last of the Mohicans. Seriál bude čerpat z válečného románu, který vypráví klasický příběh nečekané romance mezi mladým Mohykánem Uncasem a Corou, míšenkou a dcerou britského vojáka.

HBO vyvíjí minisérii The Plot Against America, v hlavní roli se objeví Winona Ryder. Seriál vypráví alternativní americkou historii, kterou ukazuje očima pracující židovské rodiny v new Jersey. Sleduje politický vzestup Charlese Lindbergha, který se stane prezidentem a obrátí národ k fašismu.

Paramount vyvíjí půlhodinovou dramatickou komedii Emily in Paris, v hlavní roli se objeví Lily Collins. Premiéra by měla být v roce 2020. Emily je cílevědomá Američanka, která se přestěhuje do Paříže, když se jí naskytne nečekaná pracovní příležitost – má přinést americký pohled do francouzské marketingové firmy. Kultury se budou střetávat, když si hrdinka bude zvykat na výzvy, které přináší život v cizím městě, a bude se snažit vybalancovat kariéru, nová přátelství a lásku.

Paramount vyvíjí pokračování Sex and the City (Sex ve městě) podle nadcházející knihy Is There Still Sex and the City od Candance Bushnell. Kniha vyjde 6. srpna a nabídne odvážný a někdy srdceryvný pohled na sex, randění a přátelství v New Yorku po padesátce. Příběh je zasazen mezi Upper East Side na Manhattanu a okraj města známý jako The Village. Kniha nabízí pohled na lásku a život ze všech úhlů – manželství a děti, rozvod a vypořádání, ale také ukáže, jakému tlaku musí ženy čelit, aby si zachovaly své mládí a měly vše, po čem touží.

HBO vyvíjí drama Asunda, které je zasazeno do fantasy vesmíru od Sebastiana A. Jonese. Jde o kulturně bohatý, ale válkou rozpolcený svět Asundy, kde se dívka (sirotek) narodí se dvěma národnostmi a je vychovávána v malém pouštním městečku. Hrdinka se pokusí vyhledat své předky a získat dost odvahy, aby se postavila starodávnému nepříteli. Asunda se inspiruje Tolkienovou Středozemí a řeckou mytologií a je podobná Západozemí z GoT.

Nové seriály

Stanice HBO objednává vesmírnou komedii Avenue 5, za kterou stojí Armando Iannucci. V hlavních rolích se objeví Hugh Laurie, Josh Gad, Zach Woods a Nikki Amuka-Bird. Jde o vesmírnou turistickou komedii odehrávající se 40 let v budoucnosti. Solární systém je dostupný pro každého.

HBO objednává minisérii Lake Success, v hlavní roli se objeví Jake Gyllenhaal. Jde o adaptaci románu Garyho Shteyngarta. Hlavním hrdinou je Barry Cohen, finanční manažer, který opustí ženu a autistického syna v New Yorku a vydá se na cestu autobusem přes Spojené státy, aby našel svou bývalou přítelkyni z vysoké školy.

Netflix objednává komedii It's Bruno! Seriál vytvořil a hlavní role se ujme Solvan Naim . Seriál už má i datum premiéry – 17. května. Hlavním hrdinou je milovník psů Malcolm a jeho nejlepší kamarád a věrný společník Bruno. Oba zažívají vzrušující dobrodružství, která se odehrávají na jejich rušném bloku v Brooklynu.

Hulu objednává minisérii The Dropout, v hlavních rolích se objeví Kate McKinnon. Seriál sleduje vzestup a pád Elizabeth Holmesové a její společnosti Theranos.

Apple objednává minisérii Lisey's Story, v hlavní roli se objeví Julianne Moore. Thriller sleduje Lisey dva roky po smrti jejího manžela. Hrdinka si začne vzpomínat na fakta o manželovi, která potlačila a zapomněla.

Kabelovka AMC dala oficiálně zelenou dalšímu spin-offu The Walking Dead (Živí mrtví), seriál bude mít premiéru v roce 2020. V čele budou stát dvě ženské hrdinky, seriál bude sledovat první generaci dospívajících, kteří vyrůstají během apokalypsy, jakou ze seriálu známe. Diváci nebudou vědět, kdo zůstane dobrý, a kdo se obrátí ke zlu.

BBC připravuje adaptaci The North Water, v hlavní roli se objeví Jack O'Connell. Hlavním hrdinou je Patrick Sumner, bývalý vojenský chirurg, který vezme práci lodního doktora. Doufá, že uteče hororům své minulosti, ovšem nakonec se ocitne na cestě s vražedným psychopatem Henrym Draxem (Colin Farrell). Sumner hledá vykoupení, ale jeho příběh se rychle promění v těžký boj o přežití v arktické krajině.

HBO objednává minisérii I Know This Much Is True, jde o adaptaci bestselleru od Wallyho Lamba. Jde o rodinnou ságu, která sleduje životy identických dvojčat Dominicka a Thomase Birdseyových (Mark Ruffalo). Představí se nám epický příběh zrady, oběti a odpuštění, odehrávající se na pozadí Ameriky ve 20. století.

Amazon objednává seriál Tales from the Loop, v hlavních rolích se objeví Rebecca Hall, Paul Schneider a Jonathan Pryce. Seriál sleduje město a lidi žijící u stroje Loop, který byl vytvořen k odemčení a prozkoumání záhad vesmíru. Stroj umožňuje dříve nemožné, co dříve bylo pouze ve sci-fi.

Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Micuda98

Micuda98

*Ohrožuje ji nezastavitelný Covenant, seskupení několika mimozemských ras.
před 4 roky
andrea168

andrea168

Jsem to jenom ja, nebo i nekomu jinemu prijde zajimava jen ta Slovania?
před 4 roky
Seraphine313

Seraphine313

Mně přijde, že větší šance na průser, než tenhle seriál, už snad ani nemůže být.
před 4 roky
Další články k tématu