22. 5. 2019

Novinka pod lupou: Ghosts (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Ghosts
Žánr Komedie, Nadpřirozený
Stanice BBC
Premiéra 15. 4. 2019
Vysílání pondělí, 20:30

Délka pilotu: 25 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Chátrající panství v Button Hall je domovem nespočtu duchů, kteří zde za uplynulá staletí zemřeli. Každý z nich je ztělesněním své doby se všemi šílenostmi, které se v nich odrážejí. Jejich poklidné životy jsou však obráceny vzhůru nohama, když se do sídla nastěhuje mladý pár z města a touží zde vytvořit hotel.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Musím říct, že se můj názor v průběhu sledování proměnil o 180°. Na začátku se mi protáčely panenky. Postavy byly afektované, otravné, nesympatické. Postupně jsem si na ně ale zvykla a začala jsem si sledování užívat. Konec epizody pak přinesl super zvrat, který znamená další změnu dynamiky a nový náboj do dalších epizod.

Ghosts má od každé špetky britského humoru něco. Pyšní se širokou škálou postav, které jsou povahově každá úplně někde jinde. Podle toho, na koho se kamera soustředí, vám tedy seriál může připomínat různé jiné britské klasiky. Nejsem si jistá, jestli má jít přímo i o parodii některých osobností, ale asi ne. Každopádně jak si na zvláštní styl zvyknete, sledování je najednou hned větší zábava.

Moc se mi líbila scéna, kdy se duchové pokoušeli nové obyvatele vystrašit. Naopak scéna s pádem z okna byla až moc přitažená za vlasy, zvlášť když pak hrdinka byla údajně nevím kolik týdnů v kómatu. Ale chápu, že tvůrci nějak museli připravit půdu pro zmiňovaný závěrečný zvrat, který se jim teda hodně povedl.

Pilot měl pro mě stoupající tendenci. Po jeho zhlédnutí jsem byla příjemně naladěná a měla jsem chuť pustit si další díly, takže tato novinka si v mém watchlistu místo najde. Nejde nutně o seriál, u kterého se od začátku do konce popadáte smíchy za břicho, ale našlo se zde několik scén, u kterých jsem se opravdu zasmála.
  • scéna s pokusem o strašení
  • opakovaná sebevražda
  • stoupající tendence zábavnosti
  • scéna s pádem z okna
  • úvod nedokáže ihned upoutat
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
sandokan555

sandokan555

S ragelly dost casto nesuhlasim pri hodnoteniach, ale toto skusim. Duchov mozem a britsky humor je fajn.
před 4 roky
luciakanky

luciakanky

toto buď bude hit alebo prepadák. neviem prečo ma hneď napadol Galavant
před 4 roky
Franki

Franki

yonderland mi přisel lepši ale spatné to rozhodne není. jen nevim kde se tam vzal ten neadrtalec či co to má...
před 4 roky
Další články k tématu