22. 5. 2019

Novinka pod lupou: Chimerica (Channel 4)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Chmerica
Žánr Drama
Stanice Channel 4
Premiéra 14. 4. 2019
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 46 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Chimerica začíná v roce 1989 v Číně, kde mladý americký fotožurnalista zachytí zlomek historie, když tanky jedou skrze Peking a vojáci vtrhnou do jeho hotelového pokoje. O dvacet let později hrdina fotí prezidentské volby a zaujme ho debata o nízko placené práci a přesunu amerických prací čínským fabrikám. Stane se posedlý záhadnou zprávou zachycenou v čínských novinách a jeho cesta ho zavede k objevu toho, kdo byl onen záhadný muž před tanky z fotografie z roku 1989.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Mám ráda fotografování. Seriál se kolem něj docela dost točí, přesto jde ale spíše o politické retro drama. Neodehrává se v tak vzdálené minulosti, takže ti, kteří tak nějak průběžně sledují poslední roky světového dění v novinách nebo na internetu, se asi docela solidně budou chytat. Je tu totiž řada historických událostí, na které se odkazuje.

Jak ale samotný úvod pilotu říká, příběh je smyšlený, pouze se odehrává na pozadí skutečných událostí. Takže dohledávat nějaké informace asi nebude mít moc smysl. Je to dobře i špatně. Nejde o seriál podle skutečné události, ale na druhou stranu ani nemůžete s jistotou vědět, jak minisérie dopadne, takže pokud vás po pilotu zaujme, můžete s klidem pokračovat ve sledování a užívat si ho až do konce.

Pro mě osobně bylo toto drama až příliš suché a vážné. Jasně, dramata, zvlášť ta politická a válečná, ani jiná být nemůžou. Jsem si jistá, že seriál si najde spoustu příznivců, kteří si jej skutečně vychutnají. Ale já jsem se po chvíli začala už nudit. Tempo bylo monotónní, z hlediska nějakého vývoje děje nebo akce se toho příliš neodehrálo.

Nedá mi to, než vzpomínat na Newsroom, který měl do jisté míry podobný námět, ale dokázal ho zpracovat tak, že jsem pomalu ani nemrkala, aby mi něco neuniklo, a ty roky staré zprávy jsem prožívala spolu s postavami, jako by se odehrávaly zrovna teď. To se mi u Chimericy nestalo, tady jsem příběh sledovala jen tak nezaujatě a s odstupem.
  • výrazně zastoupená fotografie
  • hlavní hrdina je sympaťák
  • na pozadí skutečných událostí
  • monotónní tempo
  • po chvíli začne uspávat
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu