28. 5. 2019

Novinka pod lupou: It's Bruno (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název It's Bruno
Žánr Komedie
Stanice Netflix
Premiéra 17. 5. 2019
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 15 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Solvan Naim
Herci Solvan Naim, (Blindspot)

Rob Morgan, Shakira Barrera

O čem to je?

Hlavním hrdinou je mladík, který zasvěcuje celý svůj život péči o svého roztomilého psíka Bruna. Zároveň tím ale otravuje sousedy, u kterých vyžaduje, aby jeho miláčkovi projevovali respekt, jaký si zaslouží.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Co tohle bylo? Jediné plus vidím v tom, že to mělo jen patnáct minut, takže to uteklo docela rychle. Ale jinak je to naprosto zbytečný seriál, který snad ani v jedné scéně nepůsobí vtipně, ale jen trapně. Dokonce ani ten pes není sympatický. A o jeho páníčkovi ani nemluvím.

Nenašla jsem tady nic, co by mě bavilo. Hlavní hrdina je mimořádně otravný jedinec, který má nezdravý vztah ke svému psovi. Při sledování mě to sice nenapadlo, ale teď, jak nad tím přemýšlím, tak je to jako Raj v TBBT, jen tady je tento nepovedený vtip základem celého seriálu.

Možná, že majitelé zvířátek to budou brát jinak, ale já jsem z toho opravdu celou dobu jen protáčela oči. Trapnost nad trapnost, a to ani nemluvím o tom divném klukovi, který psa ukradl a pak začal naprosto magorsky tancovat? Co to mělo být a proč to tam vůbec bylo? Ale na druhou stranu je pravda, že přesně to všechno bych si mohla říkat u každé scény, která se v pilotu objevila.
  • hlavní hrdina
  • nezdravý vztah se psem
  • 100 % trapnost, 0 % vtipnost
10 %
Mé hodnocení
ragelly

Prvních pět minut jsem si myslel, že je to nějaký blbý vtip, ale ono ne. Prostě celou dobu, tedy naštěstí jen nějakých 13 minut, sledovat nevyrovnanou osobu, jak si chodí po městě se psem, na všechny je hnusný a v podstatě se neustále jen nervuje. Opravdu se divím, že do toho Netflix šel, jinde bych to pochopil, ale tady?

Dobře, byly tu tak dvě scény, které měly šanci, jednak na přechodu, ale nakonec to celkem zabili, druhá pak, když Malcolm začal sahat na holku, protože je to úplně stejné, jako když někomu bez dovolení začnete hladit psa. Hlazení opravdu pobavilo, ale i přes krátkou délku epizody je to sakra málo, aby to mělo šanci. Je možné, že naprostí fanatici nebo milovníci psů si seriál užívali od začátku do konce a sjeli ho najednou celý, ale pro většinu normálně smýšlejících asi nic moc.

Projektu asi ani moc nepomáhá fakt, že Solvan Naim s celým námětem přišel, udělal scénář, zrežíroval si to také celé sám a ještě si to i odehrál. Prostě mi to přijde, jako by potřeboval ukázat svět „Toto je můj pes a takto spolu trávíme celý den, teď si z toho sedněte na zadek.“ Opravdu v tom nevidím smysl a jestli to má být autobiografické… no, pak to je super přístup k životu.

O hereckém obsazení se nějak mluvit nedá, otravný soused, co po psovi křičí jiným jménem, divný bezdomovec, chlap v obchodě, druhý pejskař (úhlavní nepřítel), již zmiňovaná holka s paní, jež hladila psa, to je tak asi všechno. Takže všeho všudy tam má prostě prostor pes a Solvan. K nápadu se už taky nijak víc vyjadřovat asi nebudu, protože je fakt, že vlastně nejspíš chceme seriály, abychom mohli sledovat životy jiných, ale v takovéto podobě rozhodně ne. Plusem je ale zmiňovaná délka, takže když vás to nebude bavit, tak zase o tolik času nepřijdete.
  • hladící scéna
  • postrádá vtip
  • vybudováno na jedné osobě
  • nepříjemné postavy
  • omezené téma
10 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Moryart

Moryart

Takhle špatný jo? :D No zkusím a uvidím
před 4 roky
Moryart

Moryart

Tak mám za sebou 2 díly a není to nic extra, ale jsou i horší věci
před 4 roky
IP Freely

IP Freely

Ideální seriál do výzvy na "I", Má to patnáct minut a uteče to. :D Dokonce jsem se aj jednou...
před 4 roky
Další články k tématu