29. 5. 2019

Novinka pod lupou: Summer of Rockets (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Summer of Rocets
Žánr Drama, Historický
Stanice BBC Two
Premiéra 22. 5. 2019
Vysílání středa, 21:00

Délka pilotu: 59 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Samuel je v Rusku narozený židovský vynálezce, který se specializuje ve tvorbě naslouchátek. Hrdina je naverbován do tajné mise, aby použil své technologické zkušenosti a vytvořil prostředky pro západní studenou válku. Napětí v honbě do vesmíru se stupňuje a schyluje se k prvnímu testu vodíkové bomby. Samuelovy výsledky neodmyslitelně přispějí k pohotovosti moderního světa.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Summer of Rockets je typické dobové drama od BBC. Když se řekne historické drama, vše, co si představíte, najdete v tomto seriálu. Má krásné kostýmy, vznešenou hudbu a pomalejší děj, který mnohým vyhovuje, ale mnohé po hodině sledování už trošku nudí.

Myslím, že dlouhá stopáž u BBC dramat je spíše na škodu. Šedesát minut čistého času u projektů, kde se pořád jen mluví a téměř nic se nestane, je opravdu mnohdy hodně. Samozřejmě ale vím, že milovníci historických nebo špionážních dramat můžou být stejně dobře nadšení a může jim to utéct jako voda.

Seriál má být špionážní, ale v pilotu do těchto vod vstupuje jen velmi zlehka. Vidíme nějaké náznaky špehování a nebezpečného slídění, které u mě až tak dobře nezafungovaly. Asi je to skutečně tím, že nejsem fanouškem žánru, protože u moderních thrillerů si podobné sledovací scénky užívám.

Co se mi líbilo, to bylo vyobrazení vědy. Hlavní hrdina je mimořádně chytrý člověk, který přesahuje svou dobu. Okolí se na něj i celou rodinu dívá mezi prsty, přitom by se mu všichni měli klanět za to, jak celý svět posouvá dopředu. Dokonalý příklad je u syna ve škole, kdy mu naštvaný učitel zabaví sluchátka s rádiem – vynález, o kterém se ostatním dětem v té době nemohlo ani zdát.

Dál sledovat nebudu. Seriál se mi líbil po grafické stránce i v otázce vědy, ale byl na mě moc pomalý. Jsem si jistá, že čím více bude sílit špionážní linka, tím bude nabírat na tempu, ale když si představím, že bych měla sledovat dál, nejsem nadšená. Raději dám přednost seriálům, na které jsem opravdu natěšená.
  • vyobrazení doby
  • vědecké objevy
  • pomalé tempo
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
jduch

jduch

Přidávám do watchlistu už kvůli Keeley Hawesové, v Bodyguardovi i Traitors byla dobrá.
před 4 roky
Tulrika

Tulrika

Mrknu se už kvůli Toby Stephensovi
před 4 roky
Pipa22

Pipa22

... souhlas, v Bodyguardovi byla fakt dobra.
před 4 roky
Další články k tématu