31. 5. 2019

Novinka pod lupou: Alta Mar (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Alta Mar
Žánr Drama, Historický, Thriller
Stanice Netflix
Premiéra 24. 5. 2019
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 44 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Dvě sestry začnou postupně odkrývat temná rodinná tajemství. Stane se tak během cesty luxusní lodí, která veze celkem 1 750 pasažérů jednosměrně ze Španělska do Brazílie ve 40. letech minulého století. Po cestě začnou na lodi záhadně umírat lidé.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Já nemám slov. Jsem nadšená. U seriálu jsem si zhruba přečetla obsah a věděla jsem, že to bude takový Titanic (bez ledovce) mixnutý s Lodí duchů (bez duchů), takže jsem už před samotným sledováním měla tajně vysoká očekávání. Ale přece jen jde o španělský seriál a já osobně ty neanglicky mluvící snáším občas hůř. Každopádně hned, jak pilot začal, se všechny mé obavy rozplynuly.

Při sledování jsem jen s úsměve vzpomínala na Las Chicas Del Cable, další španělsky mluvící netflixácké dílko, které ve mně naposled zanechalo tak dobrý pocit. Tato novinka se nese v podobném duchu. Opět vyniká skvělými kostýmy, luxusním prostředím, sympatickými postavami a naprosto báječnou chemií mezi hlavním párem. Já jakožto beznadějný romantik nemám, co vytknout.

Líbí se mi, že nejde jen o čistokrevnou soap operu, ale příběh oživuje i ta záhadná krimi-thrillerová složka. Příběh je tím pádem o dost zábavnější, protože nemusíme jen sledovat intriky a sbližování postav, ale také můžeme hádat, kdo zemře jako další, jaká tajemství rodinka skrývá, a kdo je vlastně pachatel.

Jak už jsem naznačila, tohle všechno je obalené do luxusního prostředí nádherné velké lodi, která veze svých zhruba 1750 pasažérů jednosměrkou do Brazílie. Za celý pilot jsem se nedokázala na ty rekvizity vynadívat, oči se mi při každé scéně rozzářily, jako když malé dítě vidí dárky pod stromečkem.

Absolutně netuším, jak mohla ta epizoda utéct tak rychle. Nemůžu se dočkat, až si dám maraton celého seriálu.
  • luxusní prostředí
  • soapka mixnutá s krimi thrillerem
  • chemie mezi postavami
  • kostýmy, hudba
  • herecké obsazení
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
jduch

jduch

Nebylo to vůbec špatné :-)
před 4 roky
Hitchhiker

Hitchhiker

Podívám se. Hotel mě dost zklamal tak třeba si napravím chuť...
před 4 roky
IrmaVep

IrmaVep

Vypadá to moc dobře, tak snad se k němu někdy taky dostanu... Toť velká otázka.
před 4 roky
Další články k tématu