11. 6. 2019

Den v seriálech: Veronica Mars, Duna, Za sklom a další

Castingy

Geena Davis: GLOW (Netflix)
Michael Rooker: The Dark Tower (Amazon)
Jana Kolesárová: Za sklom (Za sklem) (Joj)

Projekty a nové seriály

Streamovací služba pro WarnerMedia dala přímou seriálovou objednávku dramatu Dune: The Sisterhood. Půjde o další rozšíření obsáhlého univerza, které vytvořil ve svém románu Frank Herbert a které má za sebou úspěšnou sci-fi sérii. Herbertova Duna nabízí budoucnost, ve které se lidstvo vydalo žít do různých galaxií a tisíců světů – všem vévodí Impérium. Seriál prozkoumá tento vesmír očima záhadného ženského řádu Bene Gesserit. Plány jeho členek je nakonec zavedou na enigmatickou planetu Arrakis, která je pro své obyvatele známá jako Duna.

Nickelodeon chystá revival antologie Are You Afraid of the Dark? (Bojíte se tmy?). Tříepizodní minisérie představí novou partu dětí, které si v noci vypráví strašidelné příběhy. K jejich hrůze brzy zjistí, že vyprávěné události se začnou dít i kolem nich.

Česká televize natáčí detektivku Poldové a nemluvně. Prozatím nebylo oznámeno datum premiéry, televize však chce novinku kombinující humor a krimi nasadit na páteční večery. „Poldové a nemluvně je rodinná komediální detektivka, která se od ostatních liší téměř vším. Vraždu abyste v ní pohledali, naši detektivové většinou nevyjíždí na místo činu s houkačkou, ale s kočárkem, a místo služební zbraně si nesmějí zapomenout dudlík a flašku se sunarem. Přesto i oni zažívají dramatické příběhy a přesto, nebo právě proto, zde spravedlnost a láska vždycky vítězí,“ popsal novinku kreativní producent a autor scénáře Tomáš Baldýnský. V hlavních rolích se zde objeví Svatopluk Skopal, Marek Němec a Marek Adamczyk.

Další střípky

V revivalu Veronica Mars se hlavní hrdinka bude muset obejít bez své nejlepší kamarádky Mac. Herečka Tina Majorino se v osmidílné sérii neobjeví.

Třetí série Za sklom (Za sklem) bude mít deset epizod, tedy o dvě více než předchozí řada. Dočkáme se jí na podzim, pravděpodobně v září.

Ještě před premiérou druhé série Marie Terezie máme z vlastních zdrojů neoficiální zprávu o tom, že seriál bude pokračovat i s třetí řadou. Natáčení by mělo probíhat okolo května a června 2020. Zpráva však není potvrzená, berte ji proto s rezervou.

Streamovací služba Apple TV+ už má weby pro české a slovenské publikum, kde láká na svůj obsah.

Televize Joj chystá využít úspěchu filmu Trhlina. Na konci letošního roku ho odvysílá jako třídílnou minisérii.

Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Litocha

Litocha

Nemůžu si pomoct, ale Poldové a nemluvně se jeví strašně (včetně názvu).
před 4 roky
Seraphine313

Seraphine313

Upřímně... ta Apple TV+ vypadá, jako že shrabala seriály a filmy, co se nepodařilo prodat na...
před 4 roky
sandokan555

sandokan555

Apple ... niet co dodat.
před 4 roky
Další články k tématu